I gang med fermentering av grønnsaker ("sauerkraut")Da har jeg - sammen med tre andre "wicked mums" vært gjennom kurs i fermentering av grønnsaker (sauerkraut) hjemme hos Rita som driver Solskinnet. Jeg tviler på at det finnes mange i dette landet vårt som kan mer om å utnytte den norske naturen og følge sesongene enn Rita. Det er mange av oss som har glemt at vi mennesker faktisk er en del av naturen - og bør spise og leve deretter. Det var noen fantastisk lærerike og inspirerende timer - og jeg skal prøve å videreformidle det jeg har lært her på bloggen. Trinn-for-trinn prosessen kommer etterhvert, må bare få litt erfaring. Men her står i allefall mitt første glass med grønnsaker på benken- og fermenteringsprosessen er i gang. De neste to ukene skal jeg stampe daglig, prate litt med dem (!!?) sånn at de utvikler seg slik de skal -  og deretter setter jeg godsakene i kjøleskapet. Jeg brukte selvplukkede økologiske rødbeter, kålrot og gulrøtter fra vinterlageret på Øverland Gård, samt hvitløk, ingefærrot, løk, kålrabi og litt eple. Alt er finrevet og stampet ned i glasset sammen med krydder og havsalt. Så nå gleder jeg meg til å begynne å smake etterhvert som det begynner å boble og blir liv oppi der. Jeg kommer også til å eksprimentere med ulike typer krydder - og forhåpentligvis klarer jeg å få barna til å like dette etterhvert sånn at både store og små mager blir glade og fornøyde på sikt. 

For de av dere som venter på kyllingsuppeoppskriften - den kommer sent i kveld. Nå må jeg løpe. Klem

5 kommentarer

Gry

28.mar.2012 kl.21:12

Har aldri laget sauerkraut med så mange ingredienser, men dette så spennende ut. Har flere liter i kjøleskapet, men nå ble jeg fristet til å lage enda mer :)

gladerebarn

28.mar.2012 kl.23:02

Kurset var veldig lærerikt. Jeg likte kommentaren om at mikroorganismene er det leddet som virkelig binder mennesker og natur sammen. Og så var det fint med oppmuntring til å eksperimentere og smake under veis. Alt er lov - da blir det spennende tider på kjøkkenbenken fremover!

Anne MA

28.mar.2012 kl.23:53

Ja det skal være visst. Jeg gleder meg til å eksprimentere med smaker og ingredienser. Fant også ut at Sally Fallon har skrevet mye om dette temaet i kokeboken sin Nourishing Traditions. Har brukt et år på å komme inn i denne boken, men merker at jeg forstår mer og mer. Et must når man skal gå hele veien og lage tradisjonell mat. Forøvrig fint at vi kan dele erfaringer fremover også. AM

Marianne

29.mar.2012 kl.00:21

Ja, dette var lærerikt, og ikke minst veldig hyggelig! Gleder meg til tur i skogen med Rita på jakt etter spiselige ting etter hvert også.

familieoghelse

29.mar.2012 kl.12:24

Dette var kjempegøy å lære! Jeg ser frem til flere kurs hos Rita. Gleder meg til å lære mer om hvilke muligheter som finnes i naturen! :)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits