Velkommen til våren II: Spiring og nytelse!

Foto (Anne M): De beste økologiske spirefrøene og lekkert spireglass og annet spireutstyr kjøper du fra Sanabona.


På kjøkkenbenken er jeg i gang med både kefirlaging og spiring. Med en gang våren kommer får jeg alltid lyst til å begynne å spire igjen, mens jeg på vinteren er betydelig latere på den fronten. Kjøkkenbenken min har blitt et samlingssted for vekst i det siste! Ordentlig hyggelig er det. Snart får mine søte kefirkorn og spireglasset selskap med store glass med grønnsaker som skal fermenteres. Så noen ryddig kjøkkenbenk kan jeg bare drømme om. Jeg må nok gjøre ett av kjøkkeneskapene mine eller en av hyllene i boden min om til "spisskammers". Kroppen trives bedre enn på lenge og stabiliseres mer og mer for hver dag som går. Magen er lykkelig over å få mat tettpakket med næring. Og jeg sover som en gud (eller var det gudinne?) - bedre enn jeg har sovet på 10-15 år. Alt dette bekrefter at jeg gjør mye riktig for meg selv om dagen. Og det kommer også de som er rundt meg tilgode.

Har du lyst til å begynne å spire selv? For snart tre år siden blogget jeg fremgangsmåten, trinn for trinn. Jeg er opptatt av å kjøpe de beste økologiske frøene til spiringen og kjøper det meste av merket GEO som nå er tilgjengelig via Sanabona. Spireglasset er også derfra. I tillegg til spireglasset har jeg en liten toetasjes spirekasse som dekker mitt spirebehov. Noen av disse spirekassene synes jeg blir altfor store i tillegg til at de drenerer ut vannet altfor dårlig (resultatet er mugg) - og jeg rekker heller ikke spise alle spirene som velter ut av disse. 

Jeg bruker spirene mest som toppings på pålegg, eller jeg bare dytter inn som "snacks" mellom måltider. Ungene mine synes spirer er godt, så jeg sørger også for at de har med dusk med alfalfaspirer i matboksen de gangene vi har det tilgjengelig. I dag har jeg slappet av i solen med dette: Dinkelknekkebrødet (spelt) på bildet heter Pyramid. Det koster en formue hos Meny her i Norge, men du får kjøpt det billig-billig i Sverige. Inntil jeg kommer i gang med å bake brød og knekkebrød av surdeig er dette det jeg liker best. Jeg har toppet dinkelknekkebrødet mitt med spirer. Under finner du upasteurisert smør og ost fra Tidsporten. Pølsen er av typen Stegamår fra Villsaukongen og består av kjøtt fra villsau, salt, sukker og pepper (kjøpt på Bondens Marked). Hos Villsaugkongen vet jeg at sauene beiter over et stort område og forsyner seg av alt det som naturen kan tilby dem - hele året rundt. De smaker nydelig! Teen er Yogi-te med sitron og ingefær som har trukket i 5 minutter sammen med en sitronbit og raust med gojibær.


Foto (AnneM): Dinkelknekkebrød med upasteurisert smør og ost, tomat, basilikum og spirer. Og mårpølse fra Villsaukongen.

 

9 kommentarer

Gry

25.mar.2012 kl.21:20

Ser ut som et perfekt lite måltid :-) Barna her i hus elsker denne pølsen fra Villsaukongen. Fantastisk med et produkt som ikke er fullt av nitritt. Har sendt dem mail om de ikke kan bruke salt som er helt rent og uten antiklumpemiddel....

Anne MA

25.mar.2012 kl.21:47

Ja, det gjelder vel alle produsentene av spekemat. Har aldri hørt om noen som bruker annet salt. Der trenger de litt opplæring. Forøvrig kan jeg anbefale chilipølsene til Haugen Gård. Litt sterk (chili), men helt nydelig. Vet at de er ferdig modnet til neste bondens marked i oslo etter påske. am

Marianne

25.mar.2012 kl.23:02

Så fine spireglass! Må komme i gang med spiring igjen, har vært litt lat på den fronten en stund. Ikke smakt den pølsa, men kjøpt fårepølse fra Tidsporten. Anbefales også om du ikke alt har prøvd.

AnneMarit

25.mar.2012 kl.23:07

Nei den har jeg ikke prøvd, men står på listen over ting jeg lyst å prøve etterhvert. Am

Vibeke

26.mar.2012 kl.14:42

Det var en fryd for øyet og nok helt sikkert for smaksløkene i tillegg:-)

Mia og Nina

26.mar.2012 kl.22:00

Korsn spirekasse anbefale du dadda? ka e navnet? Vi tenkte vi sku bestille fra sanabona ((= klæm

Anne MA

26.mar.2012 kl.22:53

Åh så artig. Anbefale den lille grønne til kr 99,-: http://www.sanabona.no/nettbutikk/kategori/16/div-utstyr. Og alfalfafrø og solsikkefrø til spiring i starten, lettest å få til. Klem klem

Ingrid Ræstad i Villsaukongen

27.mar.2012 kl.13:51

Hei! Hyggelig at mårpølsa vår fallt i smak! Vi skal undersøke dette med saltet. Takk for tipset og alle de andre gode tipsa i denne bloggen!

ET LIV I BALANSE.

27.mar.2012 kl.13:57

Ingrid: Så kjekt at du kom innom bloggen min. Det hadde vært supert om noen kunne laget spekemat med sunnere salt! am

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits