Mine første dråper fersk melk!

Jeg har for første gang i mitt liv (tror jeg da) smakt fersk upasteurisert melk. Det smakte himmelsk! Søtt og godt. Men himmelriket varte ikke mange timene! Literen med melk ble drukket opp i en fei - og siste rest gikk i går kveld til barna. Forsiktig varmet opp - med litt rå Manukahonning og kanel oppi. Så nå er jeg hektet. Hvis noen av dere vet om småbønder med melkekyr i utkanten av Oslo - og som er villige til å selge fersk melk - så send meg gjerne en mail på annemarit@me.com. Jeg er iinteressert i å hente melk et par ganger i måneden. Enn så lenge får vi klare oss med mitt lager av upasteurisert ost, smør og rømme. Jeg reagerer på butikkmelk - blir "tjukk" i halsen - og det klør - magen blir full av luft osv - men jeg opplevde ikke noen reaksjon på ferskmelken. 

Ønsker du å vite hvorfor jeg er opptatt av dette, så se disse små filmsnuttene med Sally Fallon - "Queen of fats" eller "Queen of butter". Og for de av dere som har små barn og har muligheten til å gi det beste til dine barn allerede fra starten - bruk litt tid og sett deg inn i dette viktige temaet....

 

41 kommentarer

Vibeke

21.mar.2012 kl.10:18

Herlig! 1 åringen her er helt vill i nikkersen når han våkner om morningen og roer seg først når han får flaska si med fersk melk. Han nyter hver dråpe og smiler så fornøyd når flaska er tom:-) 5 åringen drikker den også naturell men vi koser oss med "lunka" kakao, tilsatt litt julekrydder, steviadråper eller honning. Eller lager sjokolade - eller vaniljepudding(tilsetter gelatin og fløte). Nam!

Jeg skal høre med bonden "min" her ute og kan ta med noen liter når jeg skal innover mot Oslo.

Anne MA

21.mar.2012 kl.11:44

Ja gjerne det Vibeke. Hvis det ikke tar altfor lang tid å kjøre til bonden din, så kan jeg gjerne hente opptil 10 liter melk hos ham annenhver uke (sånn at jeg har nok de ukene jeg har barna). Det hadde vært helt toppers å fått til en fast avtale. Og herlig om jeg kunne fått nok til å lage vaniljepudding. Hvilken fløte bruker du? am
vet ikke om jeg har smakt rå melk!

Willy Nickersen

21.mar.2012 kl.15:49

Så kjekt at dere bloggdamer forener krefter for å hjelpe hverandre til sunnere mat for dere selv og deres poder. Om stadig flere bloggdamer deler kilder til skikkelig og nærende mat og drikke får vi snart det reneste undergrunnsnettverket fokusert på ekte mat i landet, som en slags motstandsbevegelse mot industrimat og industriens makt over matdistribusjonen. MOMPOWER :-)

Anne

21.mar.2012 kl.16:09

Da jeg jobbet på en biodynamisk gård fikk jeg joghurt laget av fersk melk hver morgen :D Butikkjoghurt blekner i sammenligning. Jeg tåler også den ferske melka bedre enn butikkmelka, i likhet med deg.

Anne MA

21.mar.2012 kl.17:22

Willy Nickersen: du skal se at dette kan vokse. I dag møtte jeg Marianne på busstasjonen - og der kom jammen meg ti liter ferskmelk med bussen. Ser ut til at vi kan ha fått en avtale om fast levering - og det er muligens flere som vil være med. Det er bare en time å kjøre herfra, så det er overkommelig avstand hvis vi deler på det. Melken ble delt søsterlig. Barna likte den kjempegodt - puh! De kan nesten ikke fatte at de får lov til å drikke melk - og spise så mye krem og smør de vil. Og selv synes jeg det er utrolig å kunne fråtse i melkeprodukter uten å kjenne snev av reaksjon. Det er jo ikke annet enn fantastisk!

Anne: Så herlig at du har opplevd det. Jeg har kjøpt meg et lite youghurtapparat og gleder meg til å prøve å lage youghurt av ferskmelk her hjemme.

Vibeke

21.mar.2012 kl.19:31

Så langt har jeg kun tilgang til butikkfløte, så det blir ikke så alt for ofte.

Jeg er enig med Willy Nickersen, jo flere jo bedre! Særinger og supermoms united:-) Og blir etterspørselen etter slik mat og drikke større er det jo sjanser for at det blir produsert og solgt mer eller hur?

5 åringen synes også at det er litt rart å plutselig få drikke så og si ubegrenset med melk og ser ofte på meg med spørrende øyne når jeg uten protest heller i melkeglasset etter ønske om påfyll. Og det er ukas høydepunkt å få bli med å henterunde, se på kalver og hjelpe bonden med å fylle melk i flasker:-)

ET LIV I BALANSE.

21.mar.2012 kl.21:20

Det hørtes gøy ut! Jeg vil veldig gjerne ta med barna en gang og fylle melk, hvis vi får lov! Må i såfall bli en ettermiddag midt i uka eller en helg. Bare si fra hvis muligheten byr seg, småjentene mine er i allefall med. I dag har vi knertet en god del av melka. I tillegg fikk ungene dessert - hehe. Bringebær (igjen) med masse krem av fløten. Jeg er snart tom for fløte, og det er jo litt krise. Men nå har jeg i allefall fått tilgang til melk - så nå er også kefirproduksjonen i gang. Mellomste jenta mi drakk et glass kefir i kveld - både naturell og med litt stevia - og likte det kjempegodt! Jentene er vant til tjukkmjølk og liker det så godt, men kefiren var ganske mye surere - så jeg ble litt overrasket. Eldstemann med cøliaki vil ikke prøve engang, men han drikker i allefall melka. Ungene er forøvrig storfornøyd om dagen, tipper alle godsakene gjør noe med dem...

Marianne

21.mar.2012 kl.22:06

Mompower :) Dette er så morsomt! 3-åringen lurer på om det har rabla helt for mor nå.... og det har det jo, for leeeeenge siden, hehe.

Som sagt, første forsøk på yoghurtlaging var ikke vellykka. Jeg prøvde å blande med melkesyrebakterier fra helsekost og stod i dehydratoren på 43 grader over natta, men ble ikke tykt i det hele tatt. Skuff! Jeg har prøvd á søke en del rundt for å finne ut hvordan det skal gjøres. Denne linken f.eks. ser fin ut: http://nourishedkitchen.com/raw-milk-yogurt/

Men problemet er å få tak i en god yoghurt starter, da jeg nødig vil bruke butikk-kjøpt yoghurt som utgangspunkt... Er de frysetørkede variantne gode? Som denne fra iherb: http://www.iherb.com/m/Yogourmet-Freeze-Dried-Yogurt-Starter-with-Probiotics-Six-5g-Packets/11770?at=0

Noen som har peiling på dette? Erfaringer å dele?

ET LIV I BALANSE.

21.mar.2012 kl.22:12

Jeg har bestilt youghurtkultur fra danmark, er vel på vei i posten. Tipper du kan få litt av meg når jeg er i gang. Du kan bare ta med deg litt av min ferdige youghurt - og ha oppi ferskmelken din: Er det ikke sånn da? Men jeg må jo få det til først da. Smil. Første halvliter med kefir er drukket opp. Gikk ned på høykant hos 8-åringen min. Det overrasket meg, for den er jo ganske sur. Kommer kefirinnlegg snart. Så fort mine kefir-grains har vokst litt - så kan du få av meg.

May B Langhelle

21.mar.2012 kl.22:36

Så bra med fersk melk! Hver sommer er vi oppe i nord, og da henter vi 20-liters spann med melk hos bonden. Ungene elsker det! Det er et av sommerens høydepunkter. Jeg handler da også inn diverse bakteriekulturer fra Danmark, og er budeie. Men når man lager youghurt, da må vel varme opp melken først så vidt jeg husker.. fordi man måtte kverke noen av bakteriene i melka som kræsjet med ypughurt-bakteriene. Prøvde en gang uten, men da ble det ikke stivt. Men kefir og tykkmelk trengs jo ikke pateuriseres, bare lunkes opp.

Jeg oppfatter ikke kefiren som syrlig, den er høyt elsket av hele familien. Spesielt om du serverer den uten at du rører rundt i den først, bare øser den opp. Da blir den som en rømmekolle, og er så lykkelykkelykkegod! Men jeg har jo ikke testet sånne fine kefirkorn som du har da. Jeg prøvte å få fatt i for noen år siden, men kom ingen vei med det. Men du deler kanskje det også i et kefirinnlegg?

Har testet en annen bakteriekultur for youghurt en gang, en med masse probiotika i. Var suksess det også. Så Marianne: Det er bare å prøve i vei med alle mulige frysetørra og ikke!

Så nå fikk jeg veldig lyst på fersk Oslo-melk også. Om den nyoppdaga bonden vil selge mer, så kan jeg godt tenke meg å handle jeg også, om han ikke bor så altfor langt borte fra Oslo, og dere vil dele han da. :)

Marianne

21.mar.2012 kl.22:43

jo, det er sånn det funker am. om man er i gangog har fått laget yoghurt er det bare å bruke litt av forrige runde for å lage ny.

ET LIV I BALANSE.

21.mar.2012 kl.22:44

Ja, kefirinnlegg kommer så fort jeg får prøvd litt mer. Har akkurat kommet i gang. Min første ladning ble ganske tyntflytende og skilte seg litt - og den var sur. Men smakte godt. Jeg prøver videre og ser om det blir bedre når kulturen har fått vokst litt. Og ja - selvsagt deler jeg så fort den vokser. Føler meg litt som bybonde her jeg sitter i blokkleilighet med kefir på kjøkkenbenken, spirekasser i full spiring, 5 liter ferskmelk, ferskfløte og rømme i kjøleskapet - og snart også youghurtapparat. Moro dette! Send meg mail om du vil ha melk. Vi henter på Lysaker stasjon, så hvis du bor i nærheten kan vi bare møtes ved henting. Tipper jeg bestiller ny ladning før påske hvis ok for bonden.

PirkePetter

22.mar.2012 kl.01:32

Det går helt fint å dele yoghurten din med andre som startkultur, og de vil få fin yoghurt så lenge de husker på å ha riktig temperatur, da de to hovedbakteriene som lager yoghurt av melk trenger varme for å trives. Man må ikke kverke bakterier som allerede er i melka, men legge temperaturen til rette for bakteriene streptokoccus thermophilus og lactobacillus bulgaricus som begge foretrekker opp i mot 45-47 grader for optimal vekst og aktivitet. Thermophilus betyr elsker varme.

Er temperaturen høy nok til å ta livet av bakterier, er den også høy nok til å denaturere næringsstoffer.

May; hjemmelaget yoghurt har ikke den samme stive konsistensen som butikkyoghurt da sistnevnte har "stivelsesmidler", ofte alginat eller gelatin, eller lecithin, etc som gjør dem hakket stivere.

Det du sier om at en bakteriekultur har masse probiotika i er, om du unnskylder, bare tull, da alle melkesyrebakterier, og også såkalt patogene bakterier, produserer probiotika. Probiotika er ikke melkesyrebakterier, men bakteriosiner, som bakterier produserer. Jeg klipper og limer fra kommentar hos Christer i Livenes hage (http://liveneshage.blogspot.com/2012/02/kumelk-pasteurisering-og-homogenisering.html) -

"Begrepet probiotika slik det omtales i dag er et svindelbegrep, da det slettes ikke er bakterier som er probiotika, men bakteriosinene de produserer.

Bakteriosiner produseres av alle typer bakterier som en måte å regulere andre bakterietyper på, slik at f.eks en melkesyrebakterie kan nøytralisere en e-kolibakterie ved hjelp av bakteriosinet det produserer. Dette fungerer imidlertid også motsatt vei, og avhenger av mange faktorer i tarmen, hvor ph og næringstilgang dominerer.

Da bakteriosiner har hemmende eller nøytraliserende virkning på andre bakterier har vitenskap og industri fått den smarte ideen å tukle litt med konseptet slik at begrepet probiotika har oppstått. Logikken er at de "snille" bakteriene produserer et harmløst - for vertsorganismen - stoff som liksom skal fungere som et antibiotika mot "slemme" bakterier. Bakteriosinene, som fungerer som et slags antibiotika, men uten å påvirke noe annet negativt, kalles da probiotika, fra pro/for og bios/liv som en motvekt mot anti/mot bios/liv. En tilsynelatende enkel og grei logikk som gir milliarder i kassa for legemiddel og helsekostindustrien via salg av såkalte probiotiske produkter.

Imidlertid er dette en løgn, da den samme forskningen som er bakgrunnen for begrepet probiotika også viser helt klart og tydelig at alle bakterier, også de såkalt slemme, produserer bakteriosiner. Dette vil mao si at såkalt patogene bakterier også produserer såkalt probiotiske substanser, så da er jo spørsmålet hva probiotika egentlig skal virke mot? Konseptet er som sagt tidligere industrisvindel fra ende til annen.

At de bakterier som av helsekostindustrien påståes å produsere probiotiske substanser er helsefremmende er riktig, men dette har ikke noe å gjøre med produksjonen av bakteriosiner/probiotika."

For dem som ikke har tilgang til venninner som Anne Marit er Dansk Hjemmeproduksjon en god kilde til ulike melkekulturer - http://www.hjemmeproduktion.dk/index_no.html, og Christer i Tidsporten har ekte kefirkorn. Andre kilder er følgende, som sender korn mot at man betaler porto -

http://www.torontoadvisors.com/Kefir/kefir-list.php

http://www.rejoiceinlife.com/kefir/kefirlist.php

http://health.dir.groups.yahoo.com/group/native-nutrition/message/19510

Her kan kefirkorn kjøpes, og ellers er der en masse info om kefir, hvordan man lager kefir,oppbevarer eller reaktiverer korn, oppskrifter i lassevis, m.m -

http://users.sa.chariot.net.au/~dna/kefirpage.html

Om kefiren du snakker om, Anne Marit, er fra Christers korn så kan det være at det tar noen runder med kefirlaging før de lager normal kefir. Kefir skal smake svakt syrlig, ikke surt, og dette kan være pga reisesjokket. Kefirkorn trenger normalt en reaktiveringsperiode hvor man gir dem litt melk, bytter 1-2 ganger til dagen i noen dager (og kaster melka, som smaker surt og gjerne ubehagelig) før de begynner å lage skikkelig kefir. Dette gjelder særlig korn som er tørket eller har vært frosset.

Christer

22.mar.2012 kl.08:14

Bare hærlig å se aktiviteten her :D

AnneB

22.mar.2012 kl.21:51

Jeg fikk svar på noe jeg har lurt på fra deg, PirkeP, jeg har laget youghurt av rå melk i et par år nå og jeg må innrømme at jeg etterhvert har varmet den opp til 80 grader fordi den blir tykkere og godere.... Men jeg skal helt klart teste med 45 - 47 grader på neste posjon!

Jeg bruker probiotika som starter, jeg har funnet en med ganske mye lactobacillus bulgaricus (Solaray, Multidophilus Powder) som fungerer (hvis jeg varmer melken til 80 altså...). Jeg skal melde inn hvordan det går med lavere temperatur:).

PirkePetter

23.mar.2012 kl.01:13

Anne Marit, med tanke på nicket mitt lenger oppe, Willy Nickersen, så måtte jeg smile da du skrev følgende kommentar: du skal se at dette kan vokse.:-)

AnneB, som jeg skrev ovenfor så kan du ikke bruke probiotika som startkultur da det som kalles probiotika av dagens helsekostindustri faktisk er bakteriosiner, som også såkalt slemme bakterier produserer. Det du nok mener er melkesyrebakterier. Lactobacillus bulgaricus kan imidlertid ikke lage ekte yoghurt alene, du trenger også streptococcus thermophilus, slik at hva du enn får som resultat så er det ikke yoghurt, men snarere noe som likner..

@Christer, rene orgien eller hva?

Gry

23.mar.2012 kl.08:32

Har heller ikke fått suksess med mine yoghurt-forsøk. Bestiller nå komucha starter fra danmark og al hive med yoghurtstarter. Kjøper ikke maskin, men satser på å bruke min vidunderlige dehydrator til produksjonen. Vet du Pirkus Nickersen om alt kasein blir brutt ned i prosessen slik at min melkeintolerante datter tåler det? Har ennå ikke gitt henne rå melk, da jeg selv blir susen i systemet av det... Syrnet melk tåler jeg og den lille damen veldig godt! Jeg er med i mom-power-nettverket! Det kan det bli kuler og krutt av!!!! I allefall av barna våre :o)

Vibeke

23.mar.2012 kl.10:26

Jeg skal som sagt høre med bonden i dag, dere får helt sikkert komme innom for å kjøpe/hjelpe til/se dere rundt. Gleder meg til å smake kefir!

Marianne

23.mar.2012 kl.16:33

Vibeke: jeg og vesla vil også være med! Hvilken bonde er det snakk om?

Marianne

23.mar.2012 kl.16:39

Vibeke: jeg og vesla vil også være med en gang om det passer seg! Det hadde vært stor stas. Hvilken bonde er det snakk om?

Pirk I Nikkersen

23.mar.2012 kl.16:53

Det er ikke alt kaseinet som er poenget å bryte ned, men kun de deler som har helseskadelig virkning. Og disse blir "klippet av" av enzymer fra bakteriene.

Melk fra kyr som ikke kun har gått på beite og/eller fått tillegg av høy inneholder substanser fra bl.a soya som er lite ønskelig i spesielt barnekropper, slik at det anbefales at all melk fra industrikyr blir gjæret først. På den måten får enzymer og syrer fra bakteriene jobbe med de problematiske substansene før konsum.

Om man opplever at "søt" upasteurisert melk gir ubehag er dette som regel tegn på at man enten har for lav magesyreproduksjon eller har konsumert melken med andre matemner/substanser (korn/frø/nøtter/belgfrukter) som gjør at den forblir lenger i magesekken enn den skal. Når kaseinet kommer i kontakt med magesyren skal det yste seg og bli brutt ned, mens ved liten syreproduksjon vil den bare yste seg til en hard osteklump og bli værende i magen i timevis. Jeg er for konsum av søt upasteurisert melk, men vet at det er en grunn til at alle kulturer verden over, selv den norske, aldri har drukket annet enn surnet melk, selv når de hadde daglig tilgang på fersk melk.

Vil man drikke søt melk allikevel er det en god ide å inkludere en syrekilde, eller drikke sistnevnte før melken. Jeg tenker på feks eddik eller sitronsyre, eller blåsyre for dem som er lei av denne jammerdal :-). Melkesyre og eddiksyre finner man jo ellers også i surmelk. Jeg har fått mange tilbakemeldinger opp gjennom åra fra folk som har blit kvitt problemer med å fordøye melk og ost (også smeltet ost på f.eks pizza) etter at de begynte med eddik sammen med måltidet.

En liten skvett ekte balsamicoeddik med søt melk er forresten en skikkelig kosedrikk som de fleste barn både kan like og fordøye!

Til alle seere; Følg med, følg med i neste episode av "The Revenge of the PowerMoms!"

gladerebarn

23.mar.2012 kl.17:48

Ja til PowerMums! Får jeg være med i klubben hvis jeg har vannkefir, surdeigsbrød og sauerkraut i hus? Og ikke tåler hverken melk eller hvetemel hehe. Ja til å være sær og komplisert på matfronten:-) Dette med rå melkeprodukter høres veldig spennende ut, fins det noe oversikt noe sted over ordentlige bønder i nærheten av Oslo? Jeg har visst ikke oppdagen gullgruvebloggen din før nå. Glad jeg fant den.

Anne MA

23.mar.2012 kl.17:56

Jeg har begynt å drikke eplecidereddiken til tidsporten.no sammen med en kvis sitron i et glass vann daglig. Funker fint. Skal jammen meg sørge for å ta dette før middag i dag også. Barna har nemlig krevd lasagne i dag, så nå har jeg etter beste evne prøvd å lage en mer fordøyelig lasagne ved å bruke søtmelk, upast ost, kraft og mere fett enn jeg normalt pleier. Lasagneplatene er glutenfrie, men desverre full av stivelse. Vanskelig å komme utenom når man lager lasagne. Skal se om jeg klarer å lage en oppskrift av det. Hadde jeg fått tak i den fettkilden du anbefalte meg Peter - så hadde det blitt enda bedre. Men jeg har ennå ikke lyktes med å finne den i butikkene her.

En ting jeg må nevne og som jeg kommer til å skrive om er søvn. Jeg har slitt med søvnproblemer mer eller mindre sammenhengende i 10-15 år. Jeg har vært innom både sovemedisin og alle mulige midler og kjerringråd for bedre søvn. Jeg hadde problemer med å sovne, og våknet opp midt på natten uten å få sove igjen. Å få sove er ekstremt viktig for livskvaliteten og helsen. De siste ukene har jeg derimot sovet som en "gudinne" hver eneste natt. Det skyldes garantert daglig inntak av gelatin, mer bruk av kraft i kosten - mer mettet fett - samt den totale dedikasjonen jeg nå har til denne måten å spise på. Måtte bare nevne det.

anne marit

ET LIV I BALANSE.

23.mar.2012 kl.17:59

Selvsagt Gladere Barn. Velkommen i klubben. Finnes ingen oversikt som jeg vet om, så det er bare å forsøke å henge seg på her inne. Godt å høre at det er flere særinger der ute. Smil fra meg

AnneB

23.mar.2012 kl.18:53

Jada, PirkeP, du har rett i at det er melkesyrebakterier:).

Det var mange temaer jeg tenkte jeg skulle svare på eller kommentere, men jeg husker så dårlig at de har allerede ramlet ut av hodet mitt...

Men en ting: jeg tror ikke det er lov for bønder å selge melk rett fra tanken. Så det er kanskje ikke lurt å legge ut navn;).

Vibeke

23.mar.2012 kl.19:28

Marianne: Det er en bonde som bor her i Gansdalen, 15 minutt unna Fetsund. Hvis du er interessert i å ta kjøreturen ut hit kan du helt sikkert ta med barna og bli med på en visitt:-)

Vibeke

23.mar.2012 kl.20:14

Kan som nevnt over her ikke legge ut navn eller slikt, så ta heller kontakt med meg direkte hvis det skulle være noen spørsmål.

PirkePetter

24.mar.2012 kl.00:43

Anne Marit - når det gjelder konsum av karbohydrater, stivelse eller andre, så kommer igjen den tradisjonelle skikken med å drikke eller bruke noe syreholdig i matlaginga inn i bildet. Surmelk som inneholder bl.a melkesyre og eddiksyre er ideelt, og det samme er sitronsyre, samt eddik. Før i tida i Norge brukte alle husmødre sur myse i all matlaging, samt som basis i tørstedrikker av alle slag. Meldrikke, som var basert på gjæret rugmel og vann var også svært vanlig, og denne drikken er fremdeles vanlig i slaviske land under navnet kvass eller kvas. Skjønt i dag tilsatt sukker i mange tilfeller. Organiske syrer nøytraliserer sukkerfordøyende enzymer, slik at blodsukkerbalansen forblir uforstyrret, og den slanke linja forblir slank. Mer info -

Eddik & Sukker/Karbohydrater -

http://fyiliving.com/nutrition/special-diets/diabetes-diet/diabetics-cinnamon-and-vinegar-never-tasted-so-sweet/

http://www.dlife.com/diabetes/information//food_and_nutrition/spoonful_of_vinegar.html

http://www.thefactsaboutfitness.com/research/combine.htm

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=917347

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2005/01/22/vinegar-diabetes.aspx

http://www.newmediaexplorer.org/chris/2006/09/19/vinegar_for_insulin_resistance_and_weight_loss_and_much_more.htm

http://insciences.org/article.php?article_id=4463

http://www.naturaldiabetics.com/lemon-juice-and-vinegar/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10702577

Det er tvilsomt at mattilsynet har ressurser til å gidde lese alle bloggposter på nettet etter info om melkebønder, men det er alltid en god ting å beskytte kilder til skikkelig mat og drikke. Min anbefaling er at Kraftmammaer heller deler info seg i mellom.

ET LIV I BALANSE.

24.mar.2012 kl.18:30

Takk for mye bra info. Ja, jeg har begynt å følge dette prinsippet selv ved å drikke eddik i vann før hovedmåltidene. Dette med å bruke myse har jeg tilgode å prøve. I dag ble kefiren min helt nydelig - slik den skal være. Lurer på om det skyldes at jeg brukte vanlig helmelk denne gangen. Dvs at kefirkornene er vant med vanlig melk fra forrige eier og bruker tid på å omstille seg til ferskmelk? Skikkelige særinger disse kefirkornene. anne marit

Marianne

24.mar.2012 kl.18:59

Kanskje vi skulle lage en gruppe på facebook for Poweremums Utd. Evt Krafmammaer :) Så har vi et sted å dele info om aktuelle produsenter, bønder, tidspunkt for når mjøljeruta ankommer, happenings etc? Forslag...

Marianne

25.mar.2012 kl.12:21

Se her, jeg laget denne:

http://www.facebook.com/pages/Wicked-mums/374496595923713

Lik da vel, så kan vi dele info der!

ET LIV I BALANSE.

25.mar.2012 kl.13:07

Stilig Marianne. Jeg er med! Jeg liker folk med drivkraft og som bare "gjør det". Fant forresten mye godis på Bondens Marked i går....nytt marked helgen etter påske. am

AnneB

25.mar.2012 kl.20:42

Marianne, kan man lukke gruppen på noen måte? Eller må det gjøres etter at vi har gått med (trykket liker)?

Marianne

25.mar.2012 kl.22:35

Litt usikker, skal forske litt på det! tenkte først å lage en gruppe, men da må det være kun mellom facebookvenner og syns det var litt upraktisk.

AnneB

25.mar.2012 kl.22:46

Skjønner det Marianne:). Det går jo an å lage en lukket blogg.

Marianne

25.mar.2012 kl.22:59

Ser ikke ut til at det er mulig å lage en privat facebook fanpage. Da må i såfall alle være admin, også ikke publisere siden, og da forsvinner litt av meninga syns jeg. Poenget er jo å spre informasjon, men man får jo bare være litt forsiktig med å navngi greie bønder o slikt. Vi får evtgi dem kallenavn ;)

Hvordan lages en lukket blogg da?

Bob Kåre Propell

25.mar.2012 kl.23:11

En lukket blogg er vel en passordbeskyttet blogg?

Hva med en ganske enkel mailliste mellom medlemmer, med en av dere som admin? Blir det hele for lukket eller hemmelig vil mange potensielle Kraftmødre bli holdt utenfor.

ET LIV I BALANSE.

26.mar.2012 kl.00:09

Vi er jo uansett innom bloggene til hverandre - og vi kan jo også ha PowerMum-treff hjemme hos hverandre og dele erfaringer? Jeg skal jo allerede møte to av dere til uka, en på fermenteringskurs og en hjemme hos meg for å dele erfaringer. Så vi er jo i gang. Ikke gjør det for komplisert. Hilsen meg

Marianne

26.mar.2012 kl.14:21

Enig med deg am. Vi trenger ikke komplisere unødig. Tenkte at facebooksiden var en grei måte å få en oversikt over hvem "vi" er på, og ha et felles sted å holde kontakt. Man kan jo sende meldinger via facebook, se hvor i landetfolk holder til o.l. Er det interressante kurs f.eks kan det være et fint sted å legge ut info om det, i steden for en kommentar i et blogginnlegg som kanskje ikke alle får med seg. Har man skrevet blogginnlegg om altuelle temaer kan man jo legge link på sida også.

AnneB

26.mar.2012 kl.22:48

Jeg syns bare siden på FB virket så utilgjengelig, kan f.eks ikke se hvem som liker siden. Men nå når folk legger inn temaer og diskuterer der inne skjønner jeg mer vitsen:). Og tips kan man sende hverandre på privat melding...

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits