Helgekos som gjør oss glade og fornøydeDet er viktig å kose seg. Og i helgene koser vi oss litt ekstra mye. Vi har laget vår lille tradisjon her i helgene med å sette frem små skåler og ha oppi forskjellige godsaker. Minsten på fem år er fryktelig glad i søtt, men har flere ganger erfart at hun får vondt i kroppen og spesielt beina når hun langer innpå. Da er jeg ikke nådig og sier det rett ut at det skyldes alt sukkeret og alt det andre inni godteriet. Så får hun erfare det selv. Selv om det ikke er totalforbud for godteri er hun nå helt med på at vi må tenke litt alternativt - og går med iver inn for å finne godsaker i de fine små skålene - godsaker som er bedre for kroppen. Det som falt best i smak denne gangen var å dyppe de frosne bringebærene nedi rømme og deretter i bananflak. Og den upasteuriserte osten som for anledningen er skåret i staver går alltid unna.

Skålene er fylt med, øverst fra venstre:

- Frosne bringebær (tiner fort)

- Rå kokosflak 

- Frysetørrede Bananflak

- Grønne store oliven (fra ferskdisk)

- Upasteurisert mild ost og viltpølse (fra Haugen Gårdsmat, Bondens marked)

- Frysetørkede bringebær (hos Meny eller iherb)

- Upasteurisert rømme naturell (fra en bonde nær deg...?)

- Grønnsaker, helst økologiske

 

Ha en fortreffelig uke.

3 kommentarer

mmmmmmmmm bare godt og sunt der ja :D

Nina Elisabeth Bakke

20.mar.2012 kl.14:23

Så fint :)

Ann Kristin

22.mar.2012 kl.10:23

Dette så veldig godt ut :) Så fantastisk at en 5åring forstår og tar konsekvensene av sukkeret. Viktig å gi de riktig informasjon i stedet for å dekke over med noe annet. Skal ta med meg det tipset til det er min tur med barn! :) Ha en fin torsdag! Og du er nå lagt til i blogglisten min, hvorfor har du ikke vært der før? :)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits