Blåskjell til middag!Her om dagen skulle mellomsten bestemme middag. Hverdagsmiddag. Hun er den av mine små som er mest alt-etende og er generelt positiv til å smake på det meste. Vi vandret rundt på Meny og passerte fiskedisken. "Mamma - kan vi ha blåskjell til middag?" Selvfølgelig kan vi det! Det var kanskje ikke det jeg hadde forventet fra henne - og ei heller det jeg hadde tenkt akkurat den dagen - men hvorfor ikke? Så blåskjell ble det. Og hun spiste mer enn meg. Fakstisk mye mer enn meg. Det gikk ned på høykant. De andre to var kun observatører til dette måltidet. Tror de ble mektig imponert over denne apetitten på blåskjell. Selv om de ikke vil smake - så tenker jeg de får med seg et og annet på veien. Og en vakker dag "tar de sjansen" de også. 

Å lage blåskjell til middag i hverdagen er raskt og enkelt. Og har du kresne barn kan du koke opp ris sammen med kraft (som du sikkert har i fryseren?) ved siden av. Det blir en del kraft når du koker blåskjell også. Så hvis du ikke spiser opp alt kan du fryse ned kraften og lage fiskesuppe en annen dag.

Slik gjør du det:

Beregn ca 1/2 kilo blåskjell per person. Skyll og vask blåskjellene i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem - eller skjell som er skadet. Fres hvitløk og noen form for løk (sjalottløk, purre, vårløk el.l) i olivenolje i en gryte. Jeg hadde også oppi litt smør. Tilsett blåskjell og en "klunk" med hvitvin (kan droppes), legg på lokket og damp til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Dryss over fersk persille eller annet godt og server gjerne med litt av kraften. Jeg la skjellene tilbake i gryten og fylte på mer vann og kokte de tomme skjellene en stund til. Resultatet ble en deilig saltrik kraft som nå ligger i fryseren og venter til den dagen fiskesuppe står på menyen. 

GOD FREDAG!  

 

Én kommentar

Strikkelaura

16.mar.2012 kl.14:48

Morsomt, blåskjell står på menyen vår i kveld. Perfekt fredagsmiddag, billig, raskt og kjempe godt!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits