Goji-fudge: En gammel favoritt!

FOTO: Anne M. Gojifudge pyntet med trket blomster

En god ting med spise et kosthold basert p mye fett, proteiner og frre karbohydrater er at jeg er mye mindre "fysen" p stt og salt. Og denne trangen forsvinner faktisk veldig fort nr man legger om kostholdet. For meg tyder det p at kroppen min fr det den trenger av nring. Jeg fler meg god og mett - lenge. Og blodsukkeret er mye mer stabilt gjennom hele dagen - og det er kanskje svaret p hvorfor jeg ikke lenger har s stort behov for stt og salt snacks.

Men her om dagen fikk jeg behov for lage meg noe godt. Jeg hentet frem en gammel oppskrift p mine "superfudge" og fant frem noen av ingrediensene bakerst i skapet fra min tid som superfood-entusiast. Denne gangen improviserte jeg litt med flere ingredienser. Og fudgen smakte minst like godt som fr. Barna liker den ogs - en fin mte f i dem kokosolje p (super kilde til mettet fett!). Det ser ut som karameller, men smaken er veldig annerledes enn noe annet du har smakt. Fudgen klarer seg fint en uke i kjleskapet og kan ogs fryses ned. Den gangen jeg spiste mye superfood kjpte jeg ingrediensene fra utlandet, menTidsporten har bde Lucuma og Mesquite n (og ikke minst god og rimelig pure kokosolje).

Her er oppskriften p min nye variant (den "gamle" finner du her):

1,5 dl pure kokosolje

1 dl gojibr + 1/2 dl tranebr (eller bruk bare gojibr)

1/2 dl kokos

1 dl mesquitemel

1 dl lucumamel

En knivsodd himalayasalt (ikke ndvendig)

Smelt kokosoljen forsiktig og kjr oljen sammen med gojibr og tranebr til en jevn konsistens. Har du ikke en veldig kraftig blender br du la brene ligge i bltt en stund frst. Pass p at du ikke kjrer massen for lenge i blender, da oljen i gojibrene fort begynner separere seg - det skjer veldig fort! Ha i mesquite, lucuma og salt og kjr videre i blenderen til kremete konsistens. Hell blandingen over i en boks med bakepapir under. Sett raskt inn i kjleskap eller fryser. N massen har stivnet ta ut og skjr opp i passende biter. Og nyt. Fin snacsk mellom mltider og nr du blir sugen p noe godt.



5 kommentarer

Hege

09.mar.2012 kl.13:40

Hyggelig se at du blogger igjen! :)

Fudge er skikkelig snadder, i alle varianter <3

Inspirert

09.mar.2012 kl.15:52

hhh! Det sg godt ut! Fekk lyst lage idag : )

Eg har ikkje mesquite. Trur du eg kan bruke berre lucuma? Eller lucuma og carob isteden?

Annema

11.mar.2012 kl.15:47

Det vet jeg sannelig ikke, men det er jo bare prve seg frem og heller lage en liten porsjon som smakstest frst. AM

AnneB

12.mar.2012 kl.15:25

Hei, jeg hadde deg p min faste "stikkeinnom"-liste p nettet i lang tid, fr jeg beveget meg mer over mot lavkabo (eller en helt egen spesialitet som kalles GAPS): kraft og hjemmelagde supper, hjemmelaget youghurt, hjemmelaget leverpostei;) og melkesyregjrede grnnsaker. Ganske likt der du er n:). Og s dumpet jeg innom siden veldig tilfeldig, det var moro se.

Anne MA

12.mar.2012 kl.18:05

Anne: Ja jeg kjenner litt til GAPS og beveger meg vel litt i samme retning. Fr faktisk besk i morgen av en som skal lre meg lage kefir. Og melkesyregjring av grnnsaker er ogs noe jeg vil prve. P torsdag skal jeg mte en bonde og f overlevert min frste leveranse av upasteurisert flte. Det gleder jeg meg til prve. Fr ogs upasteurisert ost og rmme fra ham. Tipper du da har lest Nourishing Traditions av Sally Fallon? Jeg bruker den boken mer og mer som inspirasjon til oppskrifter. Det er en prosess lre seg komme tilbake til den mten vi er skapt til spise. Komme seg vekk fra prosessert ferdigmat og tilbake til det opprinnelige. Jeg vet forvrig at jeg er p riktig spor n. Kan ikke huske sist jeg flte at kroppen fungerte s bra som n. Energien flyter p en helt annen mte enn fr. Det er utrolig oppleve et snt skifte. Jeg hper bare at jeg gjennom bloggen min kan inspirere andre til ta et oppgjr med kostholdet sitt. Anne Marit

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits