Goji-fudge: En gammel favoritt!

FOTO: Anne M. Gojifudge pyntet med tørket blomster

 

En god ting med å spise et kosthold basert på mye fett, proteiner og færre karbohydrater er at jeg er mye mindre "fysen" på søtt og salt. Og denne trangen forsvinner faktisk veldig fort når man legger om kostholdet. For meg tyder det på at kroppen min får det den trenger av næring. Jeg føler meg god og mett - lenge. Og blodsukkeret er mye mer stabilt gjennom hele dagen - og det er kanskje svaret på hvorfor jeg ikke lenger har så stort behov for søtt og salt snacks.  

Men her om dagen fikk jeg behov for å lage meg noe godt. Jeg hentet frem en gammel oppskrift på mine "superfudge" og fant frem noen av ingrediensene bakerst i skapet fra min tid som superfood-entusiast. Denne gangen improviserte jeg litt med flere ingredienser. Og fudgen smakte minst like godt som før. Barna liker den også - en fin måte å få i dem kokosolje på (super kilde til mettet fett!). Det ser ut som karameller, men smaken er veldig annerledes enn noe annet du har smakt. Fudgen klarer seg fint en uke i kjøleskapet og kan også fryses ned. Den gangen jeg spiste mye superfood kjøpte jeg ingrediensene fra utlandet, men Tidsporten har både Lucuma og Mesquite nå (og ikke minst god og rimelig pure kokosolje).

Her er oppskriften på min nye variant (den "gamle" finner du her):

1,5 dl pure kokosolje

1 dl gojibær + 1/2 dl tranebær (eller bruk bare gojibær)

1/2 dl kokos

1 dl mesquitemel

1 dl lucumamel

En knivsodd himalayasalt (ikke nødvendig)

Smelt kokosoljen forsiktig og kjør oljen sammen med gojibær og tranebær til en jevn konsistens. Har du ikke en veldig kraftig blender bør du la bærene ligge i bløtt en stund først. Pass på at du ikke kjører massen for lenge i blender, da oljen i gojibærene fort begynner å separere seg  - det skjer veldig fort! Ha i mesquite, lucuma og salt og kjør videre i blenderen til kremete konsistens. Hell blandingen over i en boks med bakepapir under. Sett raskt inn i kjøleskap eller fryser. Nå massen har stivnet ta ut og skjær opp i passende biter. Og nyt. Fin snacsk mellom måltider og når du blir sugen på noe godt. 

5 kommentarer

Hege

09.mar.2012 kl.13:40

Hyggelig å se at du blogger igjen! :)

Fudge er skikkelig snadder, i alle varianter <3

Inspirert

09.mar.2012 kl.15:52

Åhhh! Det såg godt ut! Fekk lyst å lage idag : )

Eg har ikkje mesquite. Trur du eg kan bruke berre lucuma? Eller lucuma og carob isteden?

Annema

11.mar.2012 kl.15:47

Det vet jeg sannelig ikke, men det er jo bare å prøve seg frem og heller lage en liten porsjon som smakstest først. AM

AnneB

12.mar.2012 kl.15:25

Hei, jeg hadde deg på min faste "stikkeinnom"-liste på nettet i lang tid, før jeg beveget meg mer over mot lavkabo (eller en helt egen spesialitet som kalles GAPS): kraft og hjemmelagde supper, hjemmelaget youghurt, hjemmelaget leverpostei;) og melkesyregjærede grønnsaker. Ganske likt der du er nå:). Og så dumpet jeg innom siden veldig tilfeldig, det var moro å se.

Anne MA

12.mar.2012 kl.18:05

Anne: Ja jeg kjenner litt til GAPS og beveger meg vel litt i samme retning. Får faktisk besøk i morgen av en som skal lære meg å lage kefir. Og melkesyregjæring av grønnsaker er også noe jeg vil prøve. På torsdag skal jeg møte en bonde og få overlevert min første leveranse av upasteurisert fløte. Det gleder jeg meg til å prøve. Får også upasteurisert ost og rømme fra ham. Tipper du da har lest Nourishing Traditions av Sally Fallon? Jeg bruker den boken mer og mer som inspirasjon til oppskrifter. Det er en prosess å lære seg å komme tilbake til den måten vi er skapt til å spise. Komme seg vekk fra prosessert ferdigmat og tilbake til det opprinnelige. Jeg vet forøvrig at jeg er på riktig spor nå. Kan ikke huske sist jeg følte at kroppen fungerte så bra som nå. Energien flyter på en helt annen måte enn før. Det er utrolig å oppleve et sånt skifte. Jeg håper bare at jeg gjennom bloggen min kan inspirere andre til å ta et oppgjør med kostholdet sitt. Anne Marit

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits