Jeg er tilbake.

Hei alle gamle og nye lesere. Bloggingen min stoppet brått i januar i fjor - midt i tomatsuppa!! Det skjedde ting i livet mitt som gjorde at jeg valgte å prioritere dette vekk. I dag er livet midt snudd på hodet. Og jeg har det godt.  Alle mine valg og alt jeg har erfart på godt og vondt har ledet meg dit jeg er i dag. Slik er livet - i stadig utvikling - for den som tør. 

Jeg er mer enn noen gang lidenskapelig opptatt av god mat og helse. Å finne min balanse fysisk og mentalt. Jeg er fortsatt i en læringsprosess og får stadig ny kunnskap som gjør at jeg er i bevegelse også på dette området. Vi må alle prøve oss frem på mange områder i livet, også når det gjelder mat. I dag spiser jeg omtrent som jeg gjorde da jeg sluttet å blogge, men likevel føler jeg at jeg spiser enda mer bevisst. Jeg liker ikke kalle det noe, men jeg spiser det jeg har erfart og lært at kroppen min tåler best og trenger. Mat som jeg tror vi som mennesker er skapt for å spise. Mat vi spiste helt naturlig tradisjonelt. Mat som gjør meg mett. Mat som gjør meg glad. Mat som gjør at jeg ikke "craver" etter søtt og salt. Det vil si at jeg i hovedsak spiser kjøtt, fisk, egg, bløtlagte frø og nøtter, masse fett, krydder og urter, grønnsaker og litt frukt. Minst mulig korn og sukker. Og jeg jobber meg i retning av å spise mer økologisk og upasteurisert. Jeg har ennå ikke begynt å syrne mat, men har planer om å lære meg det etterhvert. Og jeg gir rom for utskeielser. Denne type mat er veldig likt det jeg begynte å gi min sønn den gangen han var 3 år og fikk diagnosen cøliaki. Jeg opplevde å se en feilernært gutt forvandle seg fra å være innesluttet, sårbar og svak med oppblåst mage, tynne bein og armer - til å bli sterk, frisk, balansert og utadvendt med et fastere blikk. Og ikke minst glad! Til tross for at jeg erfarte dette og følte at jeg kunne mye, så tok det meg mange år før jeg kom tilbake dit. Faktisk måtte jeg selv bli syk - få kreft og fatigue -  før jeg sakte men sikkert ble ledet tilbake dit. Jeg ble ledet dit av de erfaringene jeg måtte gjennom. De valgene jeg selv tok. Og de menneskene jeg møtte, blant annet via bloggen min.  

Jeg har blitt oppfordret til å finne tilbake til bloggen. Begynne å skrive igjen. En stund vurderte jeg å starte en ny blogg. Men nå har jeg oppdaget hvor mange av dere som har vært inne på siden min det siste året. Så jeg prøve rmeg her først. Kommer snart tilbake med mye av det jeg har vært innom her - og oppskrifter. Promise.

16 kommentarer

Strikkelaura

29.02.2012 kl.13:56

Velkommen tilbake, kjekt å se deg igjen!

Jeg driver fortsatt med superfoods, ren mat og yoga. Kom nettopp hjem fra en "helseferie" i India som jeg aboslutt kan anbefale for alle som trenger en time-out.

Anne MA

29.02.2012 kl.14:42

India hørtes digg ut! Jeg har forøvrig begynt å strikke litt jeg også. Rene meditasjonen...

Strikkelaura

29.02.2012 kl.15:38

Ja, det er fatisk sant! Ei venninne sa til meg "det ligger mye følelser i et strikketøy", hun drev en garnbutikk og fikk hører mye forskjellig. Folk som strikket seg ut av kjærlighetssorg, ned i vekt, sykdom osv..

Om du noen gang har tid så har vi strikkecafè på Waynes coffe på Grünerløkka (både strikke og foto interesserte mennesker!). Annenhver tirsdag (førskommende) kl 17-20.

Silje Silje

29.02.2012 kl.22:23

Nei nå ble jeg glad! Du var en av de aller første bloggene jeg leste om "annerledes" mat for 2 - 3 år siden, og jeg har kikket innim her jevnlig for å følge med om du har startet opp igjen. Tenkte på bloggen din for noen dager siden faktisk, og plutselig dukket det opp et innlegg. Jippi :-)

Mjuuugly

01.03.2012 kl.06:49

Dette var en god nyhet, jeg er veldig glad for å ha deg tilbake!!

Marianne

01.03.2012 kl.09:15

Åh, så utrolig hyggelig! Det var gode nyheter! Gleder meg med deg og gleder meg til nye oppdateringer her. Og om du starter en ny blogg, finner jeg garantert fram til den også :)

Anne MA

01.03.2012 kl.15:43

Åh. Så koselig at dere ble glad. KJenner at jeg har savnet skrivingen mer enn jeg trodde! Ny artikkel snart på vei ut. Strikkelaura: det stemmer nok at det ligger mye følelser i et strikketøy. Jeg kjenner at jeg nærmest nøytraliserer kropp og sinn når jeg sitter og strikker. Jeg skal nok få tid til strikkecafe en gang. Foreløpig crasj med når jeg har barna, men får det nok til en gang. Snart tilbake. AnneMarit

May B Langhelle

01.03.2012 kl.23:47

Åååå, så kjekt at du er tilbake igjen! LIker bloggen din så godt. Kraftkoking er bra. Takk for påminnelsen.

02.03.2012 kl.16:07

Åh.. Du er tilbake, velkommen:-)) har savnet bloggen din! Vært innom med jevne mellomrom... men så i dag fortalte en god venn at du var tilbake- lykke! Gleder meg til mer inspirasjon:-) så gla' jeg ble nå!!

familieoghelse.no

04.03.2012 kl.20:49

Så bra at du er tilbake! Jeg er litt nye i denne bloggverdenen, men har vært inne på din side flere ganger. Har tom tillatt meg å linke til en av dine artikler om "Giftige vannflasker". Håper det er greit..?!

Hilsen Yngvild

Annema

07.03.2012 kl.09:28

Det går fitn! Godt å høre at dere blir glad over mitt lille comeback. Godt å være tilbake med skriving og fotografering også! am

Siggi E.

16.03.2012 kl.21:51

Hei. Så godt at du er tilbake. Jeg fulgte deg i mange år før du la opp i fjor. Og jeg håpet hele tiden på at du skulle komme tilbake. Håper du har det bra nå og jeg gleder meg til å følge deg i tiden fremover....Stor Klem..:)

Amorine

11.04.2012 kl.18:46

Huuurrrraaa!!!!!! Har savnet deg :-)

ingjerd

07.05.2012 kl.18:37

åååh! det var gøy å se at du har startet igjen! :D jeg fant bloggen din like før du sluttet, og ble sååå skuffa når det aldri kom noe mer innlegg. men nå ble jeg kjempeglad :D

ET LIV I BALANSE.

07.05.2012 kl.19:21

ingjerd: Så kjekt å høre! BLir så glad for å høre sånt! Smil.

Vibs

25.06.2012 kl.21:26

Velkommen tilbake=)har savnet bloggingen!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits