230111: Å lage mat med hjerte og sjel...

Jeg leter etter inspirasjon. Lyst og energi til å bruke mer tid på matlaging og formidling av min matverden er sakte på vei tilbake. Å lage mat betyr mye for meg. Å eksprimentere, lage alt fra bunnen av - og bruke rene gode ferske ingredienser. Det er noe jeg aldri kommer til å slutte med. Inspirasjon for å komme i gang igjen kan man hente mange steder. For noen uker siden kjøpte jeg filmen Julie&Julia, som handler om nettopp matlaging. Jeg visste at jeg kom til å like denne filmen. Ikke bare fordi jeg elsker Meryl Streep, men også fordi jeg visste at filmen handlet om mat og om matblogging. I går så jeg den. Og jeg digget den! Jeg storkoste meg der jeg satt i sofaen og småhumret når frustrasjonen hos Julie var som størst. Når alt gikk galt der på kjøkkenet. Når Julia innrømmet overfor mannen sin at det aller beste hun likte å gjøre var å SPISE! Og hvordan hun tok konsekvensene av det i voksen alder og begynte å lære seg å lage mat slik franskmennene har gjort det gjennom generasjoner. Jeg kjente meg også igjen i ønsket om å formidle noe om ordentlig mat til alle der ute i universet. Det er så viktig. Ekte matlaging og gleden ved å lage mat har gått tapt i all vår modernisering og travelhet. Vi må hente oss inn igjen - for det er faktisk en utrolig glede og tilfredsstillelse i det å lage god mat til seg og sine....

Min fireåring har etterlyst tomatsuppe i lang tid. Og hun insisterte på å være med å lage den. Så i går gikk vi til verks. Vi kjøpte inn ingredienser og satte i gang. Det tok ikke lang tid. Og resultatet ble kjempegodt. Hvorfor lager ikke alle hjemmelaget tomatsuppe når det er så enkelt? Og hundre ganger sunnere enn en av Toros suppeposer. Oppskriften kommer senere i dag. Promise.

11 kommentarer

foralldel

23.jan.2011 kl.12:59

Åh, jeg elsker den filmen! :D

Ja, absolutt er helt enig i det du skriver. Du må prøve å lage fransk gresskarsuppe engang, det er utrolig godt! :D

KB

23.jan.2011 kl.13:01

<3

Grete Høiem

23.jan.2011 kl.13:02

ganske enig i det du sier ja :D:D:D:D:D

kjempebra blogg :)

Silje Silje

23.jan.2011 kl.18:50

Den filmen har jeg lyst å se :-)

Mjuuugly

23.jan.2011 kl.19:54

Jeg fikk veldig lyst til å se denne filmen nå, takk for tipset :) Gleder meg til oppskrift på tomatsuppen og er forøvrig helt enig med deg i at det er både lettvint og sunt å lage sin egen suppe. Toros poser er ikke mat, det er pulver på pose og er ikke i nærheten av kunne kalles for mat!

Une

24.jan.2011 kl.14:43

Veldig enig i dine betraktninger. Nylig leste jeg denne fine artikkelen, som handler om noe av det samme: http://www.yesmagazine.org/issues/what-happy-families-know/you-are-who-you-eat-with

nina

24.jan.2011 kl.21:47

Koselig film :)

Bjørg

07.mar.2011 kl.11:58

Filmen er nydelig!

En annen god kilden til inspirasjon er boken "Til Matens Forsvar" av Michael Pollan. Dette er en aldri så liten forsvarstale for mat, den egentlige maten, og ikke den maten som de store multinasjonale matindustrigigantene ønsker at vi skal kjøpe.

AK

19.mai.2011 kl.15:43

Enig med deg, hjemmelaget tomatsuppe er både lett å lage og fantastisk godt! Ikke mer posesuppe her i gården altså. Flott blogg du har, til middag i dag tester jeg din spicy thaisuppe :) Klem fra AK;)

Kaia

09.nov.2011 kl.21:31

Jeg elsker den filmen ^^

Simply Living

16.feb.2012 kl.18:12

Jeg elsker denne filmen, har sett den flere ganger! Etter å ha sett filmen måtte jeg bare prøve Julia Child´s oppskrift på Boeuf Bourginon. Fulgte den til punkt og prikke - det ble et uforglemmelig måltid!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits