161110: Rotfruktsuppe med koriander

Suppe er i vinden. Og jeg elsker varm suppe på denne delen av året. Denne nydelige suppen smakte jeg hos en god venninne av meg. Fargen minner mye om min gule gresskarsuppe, men smaken er annerledes og den er tykkere i konsistensen og enda mer mettende (pga fløten). Også her gjelder regelen om at man kan tilpasse selv etter hva man tåler og liker. Fløte og melk kan byttes ut med mer kraft, kokosmelk evt andre alternativer. Veldig god suppe, anbefales! Oppskriften finner du som vanlig under bildet.3 gulrøtter, skrelt og i terninger

1/2 sellerirot, skrelt og i terninger

3 persillerøtter, skrelt og i terninger

5 dl hønsebuljong (evt annen buljong)

5 dl fløte (kan evt reduseres og erstattes delvis med mer kraft, vann eller kokosmelk)

2 dl melk (kan evt erstattes med kraft)

20 korianderfrø

smak til med salt og pepper

brebladet persille som marineres i noen minutter i litt olivenolje og eddik. salt og pepper

ristet parmaskinke, dvs. parmaskinke i ovn på 200 grader til tørr/sprø (skal ikke brennes), ca 5 minutter.

Kok opp grønnsakene i buljongen til mørt. Ha i fløte, melk og korianderfrø og kok 10 minutter ekstra. Kjøres i blender til konsistensen er jevn og myk. Hell tilbake. Hold varm. Serveres med marinert persille og ristet parmaskinke.

 

5 kommentarer

Heidi

18.nov.2010 kl.00:43

Wow, for en fantastisk blogg dette er, Annema!

Jeg har brukt masse tid paa aa lese her siden jeg fant bloggen igjennom en link paa VGnett foer helgen. Veldig inspirerende!

Har gradvis begynt med sunnere mat og snacks det siste aaret, men er ikke alltid saa lett i en veldig travel hverdag. Aa lese bloggen din har gitt meg ny inspirasjon og jeg har ogsaa laert en god del nytt, som aa blotlegge notter, og om aa bruke kokosolje, som jeg kjopte i gaar. Det har og vert fint aa bli minnet paa ting jeg visste, som aa bruke quinnoa - noe jeg pleide aa bruke, men har ikke brukt det paa en stund.

Har proevd aa faa fatt i raa kakao paa helsekosten her jeg bor (Australia), men har ikke funnet det enda. Men DET er noe jeg maa faa proevd :-)

Takk for masse inspirasjon!

Heidi

Annema

18.nov.2010 kl.09:35

Bare hyggelig. Trodde Australia var ganske langt fremme på raw food, men det avhenger kanskje av hvor du bor. Lykke til i letingen. annema

Merethe

27.des.2010 kl.19:04

Elsker rotfrukter, takk for fin oppskrift:)

Nora

30.des.2010 kl.18:10

Kjempebra blogg! Det er så herlig med noen som deler interessen min! Jeg liker at du er litt avslappet i forhold til ingredienser. Skal gå over til raw food nå, men det er en del matvarer jeg ikke kan unngå å nyte i dette ene livet!

Kjempeinspirerende med alle matrettene du legger ut.

fraogmedidag

10.jan.2011 kl.13:27

Denne oppskriften skal garantert prøves ut.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits