091110: Nydelig spicy Thaisuppe

Dette er helt klart en ny favoritt. N har jeg laget den to ganger p veldig kort tid. Og den er bare helt nydelig. Siste gang ble suppen i overkant spicy - virkelig hot-hot, s det gjelder balansere med bruk av chili. Frste gang brukte jeg grnn chili, siste gang brukte jeg rd. Det kan jo vre forklaringen. Jeg lagde suppen frste gang ifm en jentekveld hjemme hos meg. Det var stor suksess. Og det gikk raskt lage den. Overraskende raskt. Med andre ord fullt mulig blande sammen denne suppen til hverdags! Oppskrift under bildet.




Krydderblanding (kjres i foodprocessor eller blender):

4 chili uten fr (jeg brukte 3 grnne frste gang. Sterkt nok. Brukte 4 rde siste gang, litt for heftig, brennende hot).

1 stor sjalottlk

2 stilker sitrongress

1 ss hakket fersk ingefr

6 mandler uten skall (kokes opp i litt vann og ta av skallet)

2 ss thai fiskesaus

1 hvitlksfedd (eller flere)

2 limeblader (det hadde ikke jeg, s det droppet jeg)

Selve suppen:

3 ss peanttolje (til steking) evt vanlig olivenolje

1/2 liter hnsekraft (jeg brukte 1/2 liter vann og et par ss av Rene Voltaires buljong)

1/2 liter kokosmelk eller mer

2 kyllingbryst delt i biter

1 chili uten fr, skret i skiver

masse fersk koriander

4 vrlk hakket i skiver


Kjr alt krydderet i en foodprocessor til en fin pure, evt bruk blender. Tilsett vann hvis du trenger det. Varm opp oljen i en kjele og fres krydderblandingen et par minutter. Tilsett kraft og kokosmelk, kok forsiktig opp. Ikke kok for hardt, da kan kokosmelken skille seg. Del kyllingene i strimler og ha i suppen. La smkoke noen minutter til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og evt mer fiskesaus. Ha i vrlk, hakket chili og koriander til slutt. Server gjerne med kokt ris ved siden av. Det gjr ingenting om du "slumper" med mlene. Jeg hadde ikke alle ingrediensene. Jeg manglet blant annet litt kokosmelk, og da hadde jeg oppi litt flte. God middag!

25 kommentarer

Mjuuugly

09.nov.2010 kl.11:15

N fikk jeg vann i munnen. Jeg har hnsekraft i frysen, kologisk kylling og kokosmelk, dette m jeg lage! Takk for flott oppskrift! :)
Spennende :) Har ikke prvd fr.

Silje Silje

09.nov.2010 kl.15:48

I vegetarisk variant ser jeg for meg at denne er nydelig! Elsker mat med kokosmelk!

Magne D. Antonsen

10.nov.2010 kl.14:58

Hei, jeg heter Magne og jobber i VG Nett. N har jeg lagt innlegget ditt inn som en av dagens anbefalte i Lesernes VG nederst p VG-forsiden. Jeg hper det er i orden at jeg lner bilde ditt, gi meg beskjed om du har innvendinger. Ha en god kveld :-)

Annema

10.nov.2010 kl.15:30

Takk Magne. Bare hyggelig!

Og Silje; suppen er like god vegetarisk. annema

Hege

10.nov.2010 kl.16:03

Den s skikkelig kremet og god ut, skal prves :)

Hjrdis

10.nov.2010 kl.20:34

Inspirerende blogg! Jeg legger den til som en favoritt :)

Pan

10.nov.2010 kl.22:04

Navnet p denne suppen uttales snn ca. "thom kha gai", som betyr kokosmelksuppe med kylling. Kylling (gai) kan byttes ut med mye annet. Vanligst er reker (goong).

Vil ogs anbefale "Thom jam". Denne suppen ligner mye. Den inneholder lime istedenfor kokosmelk, i tillegg til andre mindre endringer, og har derfor en sur og spicy smak. Veldig god! Jeg har dessverre ikke oppskrift tilgjengelig, men det er bare google "thom yum" (engelsk). Lages selvflgelig ogs med reker eller kylling (eller annet du mtte ha tilgjengelig).

PS: Limeblader fr du kjpt i alle innvandrersjapper i Oslo-omrdet og sikkert i andre byer ogs. De skal ikke spises, kun sette smak. Begge suppene pleier ogs inneholde en rot som ikke er vanlig i Norge. Jeg vet dessverre ikke navnet p den, men den er ogs f kjpt i de samme butikkene.

Veronica

10.nov.2010 kl.22:06

Gratulerer med framside p vg da ;) ikke verst! Fristende suppe og!

Christina S

10.nov.2010 kl.22:18

Hei Annema, det her ser s lett ut at jeg tror jeg skal prve gjre som jeg pleier - med greencurrypaste - og istedet lage den som du gjr! Takk!

Espen

11.nov.2010 kl.06:40

Ville ikke gtt s langt som kalle det tom kha gai, men sikkert ikke s grnt ^^ Rota du snakker om er galangal. Aldri sett en resturant lage tom kha "goong" heller, slutt tull ^^ Tom yum gai er vel heller ikke noe man finner p menyen. Men seff man kan vel lage det om man vil :D

Elisabeth

11.nov.2010 kl.08:49

Mmm, denne suppen hrtes fantastisk ut! M helt klart testes ut:)

Maren

11.nov.2010 kl.08:51

h, jeg liker bloggen din! Ser du er opptatt av mye av de samme tingene som jeg. Linker til deg p bloggen min :-)

meo

11.nov.2010 kl.12:47

hm.. er litt lei av nr folk sier at dette her er thai mat???? LOL

dette er ikke thai mat... skal du PRVE lage TOM KHA GAI? KHA ordet betyr galanga ike ingerfr... og det heter ikke limeblad,det heter kefirlime blad. og den er viktig i denne suppen den gir bde smak og lukt!

11.nov.2010 kl.13:07

Roten heter galangrot

mindreverdig

11.nov.2010 kl.13:14

Veldig spennende, dett m jeg prver=)

Hilsen -Mindreverdig-

Perlen

11.nov.2010 kl.16:18

Namnam, den skal prves

SHU Molde

11.nov.2010 kl.18:54

h, helt fantastisk god!!!!

Mvh

TC

elin

12.nov.2010 kl.18:44

love it!

prvd koreansk, kimchi? =)

Camilla

12.nov.2010 kl.20:48

S herlig ut!:) Flotte ingridienser!

Tine Aleksandra Vla Sand

13.nov.2010 kl.20:46

h! Denne ser helt lkker ut! Fikk kjempelyst til prve.

Omfavnelse fra Tine

Kolibri Funk

13.nov.2010 kl.21:36

Kjempe interessant blogg! Elsker lage mat s kommer ihvertfall til flge med p din! St p og fortsett med gode oppskrifter =) elsker retter som inneholder kokosmelk!

hjelpmegselv

14.nov.2010 kl.15:54

S snodig. Her satt jeg i gr og planla og lage mer suppe. Supper er s under vurdert synes jeg, s ramler jeg innom bloggen din, s er det suppe all over. Herlig! Tusen takk for tips:)

Ha en skjnn sndag!

Annema

14.nov.2010 kl.22:13

Takk for alle kommentarer. Mer mat kommer. annema

Mariesme

02.des.2010 kl.09:24

Heisann! S utrulig mange gode tips du har her:-) Hva er andre sin erfaring med fastlege/hjelp til diagnose? (http://laktoseveien.no/2010/12/en-oppfordring-til-deg/) Hper p svar!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits