031110: Smaksrik gresskarsuppe

Det ble suppe på Halloween i år også. Ikke så planlagt som i fjor, men sluttresultatet ble veldig veldig godt - og med masse smak! Jeg koser meg ennå med rester etter søndagens suppekalas. Oppskriften fra suppen jeg lagde i fjor finner du her. I fjor kokte jeg kraft istedet for å bruke buljong. Det rakk jeg ikke i år. Hjemmelaget kraft gjør suppen enda fyldigere i smak. Jeg "slumpet" mer i år enn i fjor og prøvde meg frem smaksmessig. Her er hva jeg gjorde: Jeg renset 2 middels store gresskar. Det vil si fjernet steiner og marg innvendig. Så begynte jeg å skrape bort selve gresskarkjøttet fra veggen innvendig. Bruk skje eller kniv. Litt jobb. Has i en kasserolle. Så stekte jeg forsiktig 4-5 store sjarlottløk og 1 vårløk (evt bruk bare purre eller vanlig løk) i smør sammen med noen gode hvitløksfedd, 1/2 fersk chili og et stykke ingefærrot (2 ss). Ha alt oppi kasserollen. Hell på vann til du dekker gresskarkjøttet - og vel så det. Ha noen spiseskjeer med buljong (eller terninger) oppi. Jeg bruker Rene Voltaire sin grønnsaksbuljong. Hakk opp et godt stykke med sitrongress (et par spiseskjeer) og ha oppi. La alt koke seg mørt. Når alt er mørt kjører du suppen i en kraftig blender. Hell tilbake i kasserollen. Så må du begynne å smakssette. Jeg helte oppi en liten kartong kokosmelk og et par desiliter fløte. Vær forsiktig med varmen etter at du har tilsatt kokosmelk og fløte. Jeg skviste oppi 1/4 sitron. Godt med cayenne. Hvit pepper. Himalayasalt. Til sist hakket jeg opp masse fersk koriander og blandet inn i suppen. Ellers kan du bruke koriander, basilikum, hakket vårløk eller purre, spirer og gresskarfrø som garnityr. Jeg serverte suppen med et fat assortert italiensk spekeskinke og en bolle med små mozarellakuler.
4 kommentarer

Amfitriti

03.nov.2010 kl.23:29

Gresskar er en undervurdert grønnsak i norge, men det er sååå godt og anvendelig:-) Suppa høres nydelig ut!

Muffins

06.nov.2010 kl.00:25

Flott blogg! :)Suppen hørtes kjempe god ut!

Men jeg bare lurte på om du vill gi meg din stemme i en konkurranse jeg er med i her på blogg.no. Jeg har vært så heldig å få en plass i finalen sammen med 5 andre bloggere! Desverre er det bare tre som kan vinne og som får muligheten til å reise til Zambia sammen med Norges Idrettsforbund, Rachel Nordtømme og Norad! Her vil vi blogge om oppleve hvordan Norges bistands penger blir brukt!

Her er link til avstemmingen, http://jaktenpaanorskbistand.blogg.no/

Tips gjerne flere av leserene dine til å stemme,det ser ut til at du har ganske mange! :)

Stå på med bloggen din! :)

snupiva

15.nov.2010 kl.16:27

tenkte jeg skulle legge igjen en kommentar sånn at alle dine lesere kan bli mine lesere <3

Herryponting

28.okt.2011 kl.09:11

Great video trail to get a lot of more information..

http://www.herbscity.com/brand/wow.html

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits