021010: Hjemmelagde knekkebrødOj. Disse knekkebrødene var skikkelig gode - og helt etter min smak. Jeg fikk oppskriften fra en venninne av meg, og begynte straks å eksprimentere med ingrediensene. Her er den opprinnelige oppskriften (med mine modifikasjoner i parentes):

2dl små havregryn
4dl rug grov (Her kan du bruke hvilket mel du vil. Jeg brukte "Superflour" fra Living Intentions - kjøpt på Røtter, som består av spiret malt bokhvete, spirede malte mandler, chiafrø, mesquitemel og litt agave. Nydelig i kaker, brød og knekkebrød)
3dl solsikkefrø
1dl linfrø (knuste)
1dl sesamfrø
1dl gresskarkjerner
2ts salt
2ts sukker (kan sløyfes, eller erstattes med noe annet søtt som stevia)
7dl vann

(Dette stod ikke i oppskriften, men jeg blandet alt sammen på kvelden og lot det stå i bløtt i en bolle over natten. Dette av gammel vane, for å frigjøre enzymer som gjør at frøene blir lettere fordøyelig).

Smør røren utover bakepapir på 2 stekebrett (jeg brukte bare ett bredd, men fikk nokså tykke brød, se bildet). Del opp i passe store knekkebrødstykker med pizzarulle. Inn i ovnen på 180 grader varmluft i ca 40 minutter. (Spiseklare også nå, men da mer som brød, da de er myke i midten). Deretter 12 minutter med ovnsdøra åpen og til sist 12 minutter med stengt ovnsdør. (Jeg tok knekkebrødene ut etter 40 minutter og flyttet de over på dehydratorhyller og lot de tørke i dehydrator resten av dagen. De ble sprø og fine - og fantastisk gode!).


9 kommentarer

Mmmmm. de så virkelig gode ut :))

Løvinnen

03.okt.2010 kl.18:45

nom nom:) Jeg elsker hjemmelagde knekkebrød, men har aldri fått de så mørk selv... Bruker grovt økologisk speltmel:) Superflour må kanskje prøves..tro om de har det på Helios eller Etikken her i Tr.Heim..?:)

Annema

04.okt.2010 kl.00:25

Det vet jeg faktisk ikke. Røtter har et særdeles stort utvalg, så det spørs. Men det går helt fint med vanlig mel. Lykke til. annema

25.okt.2010 kl.18:02

Heisann,

Har du forslag til annet glutenfritt mel man kan bruke? Får ikke tak i Superflour, men er veldig gira på å teste ut oppskriften =)

Cathrine

Malin

30.okt.2010 kl.10:26

Ja, disse er kjempegode, lager ofte knekkebrød selv med ca samme oppskrift! Et lite tips: ha i rosiner også - kjempegodt!

Fin blogg!

Nina

11.nov.2010 kl.10:03

Så godt ut :D

Tine

11.nov.2010 kl.17:23

Åh dette så utrolig fristende ut. Jeg blir nødt til å prøve denne oppskriften sjøl. Men jeg har ikke varmluftsovn. Funker det med vanlig steikeovn tror du?

Vennlig hilsen Tine

Anita

26.jan.2011 kl.23:15

Jippi. Inspirasjon. I morgen skal jeg bake knekkebrød! :)

Ada

06.des.2011 kl.00:02

Jeg byttet ut rug med boghvete, og de ble rågode!! Takk for "livreddende" oppskrift!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits