220910: Linsesuppe/-gryte

Denne uken fikk jeg det for meg at jeg skulle lage middag av de ingrediensene jeg har i kjleskap, fryser, skuffer og skap - og handle litt mindre. Det har hittil gtt ganske greitt. Jeg hadde en del linser liggende, s i dag ble det linsesuppe til middag. Eller - konsistensen ble nok mer som en "linsegryte" enn en suppe - siden jeg brukte mer linser enn det som var ndvendig. Men jeg lagde mye, og dette er super matpakkemat til ha med p jobben resten av uka. Oppskriften kan varieres i det uendelige, s her er det som vanlig bare hente frem smakslkene dine og prve deg frem.

Her er fremgangsmten min:

* 3-4 lk skret i skiver (mine var medium store, og jeg brukte bde vanlig og rdlk, brukte opp alt jeg hadde)

* 3-4 fedd hvitlk, hakkes. Jeg brukte selvplukket fersk hvitlk fra verland Grd.

* Smr eller olje til steking (jeg bruker som vanlig kokosolje eller smr, helst kvitseidsmr eller rrossmr)

* 2 ts cumin

* 2 ts salt (jeg bruker himalayasalt)

* 2 ts chilipasta (sambal oelek, p glass). Evt hakk fersk chili.

* 2 pakker hakket kologiske tomater (jeg bruker pakkene fra Ica)

* 1 - 1 1/2 liter vann (eller mer hvis du virkelig vil ha suppe)

* 2 ss buljong (jeg bruker Renee Voltaire sin grnnsaksbuljong)

* Smak evt til med andre kryddere: jeg drysset vel ogs p litt malt nellik, malt paprika og malt koriander.

* Hakkede urter (min favoritt til denne type mat er koriander)

* Suppen kan lages helt vegetarisk som dette. Evt kan du tilsette kyllingbiter eller lam. Jeg brukte bde lam og kylling.

Del kjtt i strimler. Stek i smr eller olje. Bland inn alt krydder. La st i 30 minutter slik at kryddere trekker godt inn i kjttet. Dette hadde ikke jeg tid til, s jeg bare fortsatte med ha i lk og hvitlk. Lager du vegetarisk suppe steker du bare lk/hvitlk og blander inn krydder. Ha i resten av ingrediensene og kok til linsene er mre, ca 30 minutter. Smak deg frem med mer av de ulike krydderne underveis. Lager du suppen/gryten kvelden fr vil den bli enda bedre i smak. Og som sagt, dette er super mat varme opp. Kan ogs fryses.

Jeg serverer suppen/gryten med masse fersk koriander og en kladd youghurt naturell, rmme eller Rros Tjukkmelk. Jeg bruker alltid tjukkmelk. Ungene bruker youghurt naturell. Men nr det er sagt er de veldig skeptiske til linser, s jeg mtte krype til korset og koke ris til dem. Men de spiste kjttet og litt av sausen fra suppen.

14 kommentarer

Anita

22.sep.2010 kl.22:04

Dette ser kjempegodt ut, er s herlig med supper n som det blir kaldere ute. Tror jeg m lage linsesuppe til middag i morgen jeg, har en stor pakke linser liggende i skapet som jeg ikke har brukt s mye av:)
h linser er det mange r siden sist jeg spiste.. det som er s godt :)

Kine - get juicing

22.sep.2010 kl.22:39

Mmmm! Hrtes nydelig ut!

Susanna

23.sep.2010 kl.00:04

Takk for sist! Dette ser virkeligen fristende ut! Har laget din pestooppskrift ikveld, s n ligger den o gotter seg i kjlskapet.:) Takk for alle gode matpakke og middags tips

GRNT VANN

23.sep.2010 kl.10:53

Namnamnam! Har ikke vrt s flink / glemt helt bruke linser i det siste, s dette var en fin pminnelse. Gr det for lang tid mellom hver gang vi spiser noe har vesla "glemt" smaken og konsistensen for hver gang. S dette m IKKE "glemmes"...

Marianne

23.sep.2010 kl.14:02

Er det i orden at jeg lner bildet av linsegryta? Tenkte lage et inpirasjonsinnelgg om bursdagsmiddag i dag, og da tenkte jeg bruke denne. Jeg linker selvsagt til deg.

Cecilie

23.sep.2010 kl.14:06

Hvor mye linser har du i oppskriften? Jeg kan ikke finne noe om det...

Ingvild

23.sep.2010 kl.16:53

Mmmm, s kjempegodt ut! Linser er herlig!

Jeg prver ogs tmme skapene innimellom og handle mindre. Jeg er en notorisk hermetikk/trket mat/fryst mat-hamstrer, s det m til innimellom!

Ellers vil jeg si at bloggen din er veldig fin, og en stor inspirasjon!

Annema

23.sep.2010 kl.22:35

Takk for hyggelig tilbakemelding!

Godt poeng! Glemte at det skal vre ca 4 dl linser i suppen. Men jeg brukte nok mer, kanskje 6 dl - derfor litt tykkere konsistens. Annema

Christina S

25.sep.2010 kl.17:21

Hei Annema. Den her ser god ut, gjerne med kjtt oppi, mer som en gryterett. Jeg klarer lure ned rde linser i barna men har ikke prvd grnne linser. Takk for oppskrift. Ellers m jeg bare si at jeg innimellom savner ditt motebloggende. Srlig nr vi gr fra en sesong til en annen og jeg lurer litt p hva jeg skal satse p. Da kjentes det trygt sjekke litt hva du var ute etter og hvordan du kombinerte plagg og accessoarer. Ogs fordi vi er i samme alder. Jeg er s heldig at jeg har beholdt samme figur i alle r, men jeg vil ikke se ut som en tenring og m innrmme at innimellom er jeg usikker p hva som er ok og hva som er altfor ungdommelig eller enda verre: "tantvarning"!!!

hilsen Christina

Heidi P

27.sep.2010 kl.20:14

Nam dette s kjempe godt ut dette m jeg prver lage en dag :-)

Gry

28.sep.2010 kl.11:31

Godt ha deg i blogge-gjenge igjen. Kjekt med litt inspirasjon!!

Hege

02.okt.2010 kl.12:12

Fint du er litt tilbake, har savna blogginga di :)

(www.hegeslivsstil.com)

Kathryn

01.nov.2011 kl.05:31

Red Lentil is very nutritional contains Protein and Vitamins, also contain dietary fiber, folate, and minerals. Red (or pink) lentils contain a lower concentration of fiber than green lentils

Health Magazines Speaks that lentils are the among the top 5 healthier food

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits