150910: Stekt laks på salatseng

Jeg merker at hverdagen er mer hektisk nå enn før - og det er mindre tid til matlaging og -planlegging. Vi vurderer å sette i gang felles middagsplanlegging på søndager for å forenkle hverdagen - og la barna delta mer i planleggingen. Slik det er nå vet jeg ikke hva vi skal ha til middag samme dagen - og da går det mye tid bort i nesten daglige butikkbesøk og mye tankevirksomhet på "hva vi skal ha til middag". Hverdagsmiddager er ikke det morsomste jeg vet, så en forenkling må nok til nå. Hvis noen av dere har gode råd om bedre planlegging på dette området - så rop ut en gang for alle. Det er sikkert ikke bare jeg som sliter med akkurat dette. Jeg er som før opptatt av at maten skal være sunnest mulig og laget fra bunnen av. For min del blir middagene ofte som dette: En salat i bunn - og "noe" oppå. Det kan som i dette tilfellet være et par store stekte laksefileter. Det tar slettes ikke lang tid, siden laksen trenger minimalt med steketid. Steker du for lenge blir den fort tørr og de gode oljene blir ødelagte. La den heller være litt rå inni - og la den stå noen minutter før du spiser den. Sammen med laksen stekte jeg denne gangen et par løk (i skiver), litt hvitløk og vårløk. Jeg spiser dette sammen med salaten og laksen. Jeg steker i Kvitseidsmør og jeg har her kun brukt salt og pepper som krydder på fisken. Salaten består her av salatblader, soltørkede tomater, spirer (solsikkefrø) - olivenolje, balsimico og eddik. Barna ønsker seg alltid noe mer, så da blir det også ris eller poteter for dem ved siden av. En klatt med rømme skader heller ikke.

Jeg har nettopp vært på Øverland og høstet enda mer grønnsaker. Vi har fått en god rutine med å dra en ettermiddag i uka for å høste inn. Det er faktisk en veldig hyggelig ting å gjøre, alene eller sammen med barna. Så nå er kjøleskapet vårt fylt opp med rotgrønnsaker - og det er på tide å lage suppe snart. Gode suppeoppskrifter tas også i mot med takk. For første gang høstet jeg forresten hvitløk. Den var helt fantastisk fin! Gleder meg til å prøve den i matlagingen.
8 kommentarer

Veronica

15.sep.2010 kl.10:31

Er utrolig hva man har i skapene bare man gidder å se etter. Prøv det!

Jeg vet jeg har masse sære sauser og diverse krydderposer jeg har rasket med meg, men nå kniper lommeboka litt og jeg er LEI trangt skap. Så jeg tok for meg alt og skrev ned. Hva passer til ? Hei, se der har vi ved hjelp av fryserinnhold og litt innkjøp middager fram til søndag denne uka, i første omgang. Så får jeg ta neste runde neste uke. Og 6 ting forsvinner utav skapet, eller hva det ble... det som er igjen som ikke passer til noe går jo som restemat en dag, så klart.

Kanskje du har noe reint krydder du har glemt? Så blir det f eks salat, laks og nytt krydder?

Lag et system på pcen, mitt kan jeg ikke leve uten. (Men så tester jeg jo mye sært for bloggen min og da, så jeg må vite datoer på ting, og pris, ikke bare HVA jeg har).

Er også mye lettere å fylle inn hva du skal ha til middag når du kan fylle inn et "skjema". Jeg som ikke eter helt lavkarbo enda satte bare opp PROTEIN - SAUS - KARBO - GRØNT og fyllte inne det jeg hadde nedover, har bl a noen poteter som må vekk. Hva passer til? Vips, full liste. Restemat kan jo flytte til neste dag som kvelds eller lunsj?

Alle mine lister og systemer tar noen timer å finne utav, men så blir det en vane. Jeg lover deg :)

lovelyliller

15.sep.2010 kl.15:08

så NYDELIg ut

Fioljenta

15.sep.2010 kl.17:17

Jeg har funnet verdens beste suppeoppskrift, men jeg kan ikke huske om du har sluttet å spise poteter? For i så fall er jo denne oppskriften ubrukelig....men det er så god at jeg skriver den ned likevel =)

Potet- og løksuppe til en person: (en engelsk spesialitet)

2-3 poteter

En halv purreløk

En fjerdedels gul løk

1 terning med buljong (enten grønsaks- eller kjøtt)

Skrell poteter og skjær i terninger, skjær opp løk og purre i store biter og hiv alt oppi en kasserolle med vann. La det koke til alt er passe mykt/til du syns det er ferdigkokt. Da heller du av nesten alt vannet, finner frem stavmikseren og kjører alt til en myk og kremet suppe. Sett kasserollen tilbake på platen, spe på med buljong (eventuellt mer vann viss du synes den er for tykk), ha i pittelitt Himalayasalt, og server med noe godt brød til. Nydelig etter min gane i alle fall =)

Dr Jones

15.sep.2010 kl.17:44

Fredrik heter jeg og jobber akkurat nå med ett oppdrag fra Sandrew Metronome med den kommende filmen NOKAS.

Er da ute etter å invitere noen bloggere til å være med på pressevisningen som skal være nå i september. Du vil her være en av de første som ser filmen.

Det vil være en visning 21 september klokken 13:00 på filmenshus i dronningensgate i Oslo, den andre er 29 september klokken 09:00 samme sted.

Jobber også med å få til en visning på etter middagen, slik at det er lettere å få blitt med.

Du kan gjerne ha med deg noen også og vil få 2 ekstrabilletter som du kan gi bort på bloggen din. Pluss at det vil være en liten goodiebag levert av www.vanitystore.no

Dersom dette er noe du kunne tenke deg, så gi meg en lyd:)

Håper å høre fra deg...

Iris

16.sep.2010 kl.22:28

Det så veldig godt ut! Spiser mye laks selv!

Veldig flott blogg - kom tilfeldigvis innom for første gang i dag, og det blir nok ikke siste gang! :)

Christina S

19.sep.2010 kl.22:57

Åh så hyggelig at du blogger igjen, Annema! Nå ble jeg glad! Har sjekket innom en gang i ny og ne. Du kan gjerne bruke rødbeter i suppen. Gir en herlig farge og er mild i smaken. Ellers er min høstfavoritt ovnstekte rotgrønnsaker (rødbeter/gulrøtter/fersk rød løk og ellers det du har). Krydre med timian. Server med smultret fetaost på toppen og en klikk yogurt smaksatt med sitronskal og hvitløk! Eller hva du måtte ønske å servere til som passer kropp og gane...

Annema

20.sep.2010 kl.09:01

Christina. Å ja, jeg elsker også ovnsbakte rotgrønnsaker. I går lagde jeg faktisk noe som lignet på det du beskriver. Jeg la masse paprikabiter utover, hvitløk og rødløk - helte over god olivenolje, salt og drysset over en pakke med fetaost. Bakte lenge i ovnen. En favoritt her i huset. Annema

mooremiri

13.nov.2010 kl.15:27

ser fantastisk ut ! og jeg liker ikke fisk engang :p

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits