100910: Høsttakkefest

I dag har jeg og barna vært på høsttakkefest sammen med mange andre andelseiere ved Øverland Gård. Det var veldig hyggelig. Over hundre voksne og barn gjorde en stor felles innsats for å lage suppe av årets avling - kokt i en stor gryte over åpent bål. Det ble også bakt poteter på grillen. At det regnet stort sett hele tiden så ikke ut til å plage så mange. I tillegg til suppe og bakte poteter ble det laget en fantastisk god salat, pyntet med ringblomster og andre spiselige og fargerike blomster. Kakebordet ble også en eksplosjon av farger med alle blomstene som ble brukt som pynt. Jeg lovte meg selv at jeg også skal bruke mer blomster i mat og som pynt.....

Store og små bidro med innhøsting og vasking av ingredienser til suppen.

Salaten ble pyntet med vakre fargerike blomsterblader....

Rørossmør med masse hakkede urter fra urtehagen på gården....nam!

Kakebordet var populært blant de små. Og for en eksplosjon av farger....


4 kommentarer

Inspirert

12.sep.2010 kl.00:40

Åh kor fantastisk! Det fristar veldig å bli andelseigar. Dette må vel vere noko av det beste ein kan ta med ungane sine på : )

Takk Mia for kommentar til mitt spørsmål om Chlorella 010910. Din reaksjon hørtest skummel ut, eg forstår godt at du oppsøkte lege. Eg syns at når det er så vesentlig at ein drikk masse vatn imens ein tar desse midla, så bør dei som selger det opplyse om det og det bør stå på etiketten.

Anita

12.sep.2010 kl.08:52

Så nydelig mat! Veldig vakkert med blomster som pynt:)

Jeg skulle gjerne blitt andelseier i en gård, men her omkring er det ikke så mange gårder og enda færre som driver økologisk og med andels-greier så vidt jeg vet. Heldig du!:)

Silje Silje

12.sep.2010 kl.17:20

Ååå så fine kaker!

Mia

14.sep.2010 kl.01:39

Hei igjen Inspirert.

Jeg kjenner personlig ikke til Chlorella. Produktet jeg henviste til var Bio Drain -som er en utrensende kur. På pakningen står det at man i forbindelse med nevnte kur skal drikke minst 3 ltr. vann daglig- hvis jeg husker riktig. Har prøvd flere utrensende produkter -på samtlige har det fulgt med bruksanvisning hvor det oppgis at det er viktig å drikke mye for å skille ut gift/avfallsstoffer. Hvis Chlorella er et lignende produkt, burde dette stått på pakningen.

Etter omtale på denne bloggen har jeg nå begynt med hvetegress. I tillegg til at produktet skal gi energi opplyses det at det også er UTRENSENDE. Jeg har derfor startet forsiktig og tatt kun 1/3 måleskje den første uken. (På pakningen står det 1 måleskje pr. dag). (Redd for hodepine/svimmelhet). Noen som vet om nevnte produkt kan gi slike bivirkninger? har erfaring......? Eller kommentar fra deg Annema...

Ønsker alle en fin dag ;-)

Hilsen Mia

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits