090910: Høysesong hos Øverland Gård

Jeg ble andelseier i Øverland Gård tidligere i år. Nå får vi virkelig valuta for disse andelene. Det er høysesong - og aldri har avlingene vært bedre enn i år. Det bugner av ulike typer salater, gul og grønn squash, tomater, gulrøtter, sukkererter, bondebønner, agurk, urter, potet og gulrot. Og snart er grønnkålen klar for høsting. Det samme er rødbetene. Ungene elsker å bli med på ukentlige turer til gården. De føler at de "eier" den litt. Nå har vi nettopp vært og høstet inn masse godt, blant annet disse fantastisk gode (og økologiske) gulrøttene. Honningproduksjonen har også vært vellykket på gården i år, og alle andelseierne får hvert sitt glass med ferdig slynget honning. Jeg kan trygt anbefale å søke deg inn som andelseier på Øverland eller andre andelslandbruk. Det er en flott ting å gjøre. Maten blir kortreist og hele familien kan engasjeres i matplanleggingen. Men det forutsetter selvsagt at du kan sette av tid en time i uka til å høste inn litt av godsakene. Ellers blir pengene bortkastet.

Ja til kortreist mat.

2 kommentarer

M&K

10.sep.2010 kl.14:22

gullerøtter er godt og sunt :- )

Veronica

10.sep.2010 kl.15:48

Åh så flott opplegg!! Godt at barna kan få lære noe og. Nydelig å ha så lokal mat!!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits