010910: I am back

Sommeren har vært lang og på mange måter annerledes for min del. Av ulike grunner har jeg ikke hatt kapasitet til å blogge for dere på veldig lenge. Men jeg prøver nå å komme tilbake. Men, med en nært forestående fotoutstilling og et ønske om å etablere meg som fotograf vil det naturligvis ikke bli like mye tid til bloggen som før. Men jeg savner de gode stundene på kjøkkenet, så noe vil det bli. Det lover jeg, i allefall for de av dere som fortsatt henger med.

Slik det er nå spiser jeg fortsatt en kombinasjon av råkost og lavkarbo - og føler at det fungerer fint for meg på den måten at det fyller opp lagrene mine. Og jeg kjenner at magen min og kroppen min generelt liker måten jeg spiser på nå. Sakte men sikkert føler jeg at energien strømmer tilbake til kroppen min - og gjør den mer stabil. Det føles som jeg fylles opp lag for lag. Jeg er også trofast mot mine faste tilskudd hver morgen og kommer til å holde meg til det fremover. Jeg tror ikke lenger på at det er en mirakelkur eller en type kosthold som fungerer for alle. Jeg tror at hver og en av oss må finne den måten å leve på som passer oss best. Det gjelder både mat, drikke, karriere og trening. Og ikke minst mentalt. Det gjelder alt! Jeg har lenge slitt med å finne energi nok til å trene så hardt som jeg gjorde før, men har innsett at det ikke går. Kroppen protesterer de gangene jeg prøver. Jeg driver derimot fortsatt med ashtanga yoga flere ganger hver uke og føler at det tar meg videre i livet og holder kroppen i balanse. Regelmessigheten i denne type trening har også åpnet opp for nye muligheter i livet. Det er veldig spennende. Og jeg stresser ikke lenger med å komme tilbake til hardtreningen. Det får komme hvis kroppen blir sterk nok til å tåle det en gang i fremtiden.

I skrivende øyeblikk har jeg satt i gang spiring av grønne erter. Det har jeg ikke prøvd før. Men jeg har smakt ertespirer spiret i jord, og det er noe av det beste jeg har smakt på spirefronten! Og jeg blir aldri lei. To av barna mine får lange grønne ertespirer i matboksen de gangene jeg har det tilgjengelig, og de spiser opp alt hver gang. Minstemann er mer kresen enn noen gang, noe som frustrerer meg litt - men ikke mer enn at jeg tenker det gir seg etterhvert som hun blir større.... Jeg spirer ikke mine erter i jord denne gangen, så det spørs om jeg klarer å de så lange og grønne som de skal være. Jeg lover å komme med rapport til dere. Du får forøvrig kjøpt ertespirer og andre spennende spirer ferske i bokser hos Røtter i Ullevålsveien. Evt kan du høre med Lifeforce hvilke butikker han leverer til. Ha en fortryllende dag i solen.


23 kommentarer

Inspirert

01.sep.2010 kl.13:57

Hei!

Kor fantastisk at du er tilbake på bloggen din! Du har vert djupt savna!

Sjølv om det blir mindre aktivitet enn før så gledar eg meg over at du fortsetter.

Et spørsmål: Eg har tatt Chlorella i to veker no. 3 tabl pr dag. Har fått enormt med kviser i ansiktet, har hatt migrene og vert svimmel og no er eg blitt øm og hoven inn i albuane (er det lymfeknutar der?). Eg kontakta Supernature for råd. Ho meinte at i og med at eg hadde fått ein så sterk rense reaksjon på så lav dose, så hadde eg veldig masse avfallsstoff i kroppen min og ho råda meg til å ta en tablett pr dag og sjå det an.

Veit du om ein slags test eg kan ta for å finne ut korleis det står til med kroppen min? Skal snart ta blodanalyse. Det blir veldig spennande! Men det går jo meir på tilstanden til blodet mitt og ph balansen. Eg la om kostholdet til familien for 1 år sidan. Kutta sterkt ned på kveitemjøl, sukker, melk, potet og ris. Lagar all mat frå botnen og brukar eindel supermat. Mykje av det inspirert av deg og bloggen din! :) Takk Annema! Sønnen min på 2 1/2 responderte veldig raskt. Han hadde slitt med oppkast og diare, utslett og hadde omtrent konstant luftveisinfeksjonar. No har han vert frisk og rask nesten heile dette året med nytt kosthold. Frå å ha vert den som oftast var vekke frå bhg pga sjukdom, har han blitt den som sjeldnast er sjuk :) Heilt fantastisk! Eg føler at denne maten er riktig for meg og, men eg slit fortsatt med ustabilt energinivå. Kroppen er sliten. Har utrulig lyst å få tatt ein grundig test for å sjå om der er noke galt med lever/nyre funksjonen. Håpar du har noken gode tips. Masse lykke til med fotokarrieren:)

Eg gledar meg masse til å følge bloggen din vidare.

Beste helsing ek

Annema

01.sep.2010 kl.15:35

Ek: Oj, det var litt av en reaksjon. Jeg tar nå 10-15 tabletter i ny og ne, men merker ikke noe lengre. Jeg begynte også med 1 om dagen og økte veldig gradvis. Du har ikke lymfeknuter på albuen, men i armhulene. Blodanalysen vil nok si litt om status ja. Så fantastisk at sønnen din har det bedre. Husk at barn har raskere for å rette opp ubalanser, de har ikke kommet så langt i feil retning som oss voksne. Det tar lang tid å komme tilbake i balanse, noe jeg er et eksempel på. Men det går stadig fremover, og det er jo betryggende. Ta hensyn til at kroppen din er sliten. La den få hvile, stress mindre og fortsett å lage ren mat fra bunnen av - og hold sukker/melk/mel osv på et minimum hvis du ser at det fungerer for dere. Jeg spiser 3 egg med bløt plomme til frokost hver dag nå - og synes det er utrolig digg. Og kroppen min liker denne starten på dagen. Jeg har lenge lett etter egg som er fra høner som lever ute i det fri, men det har sannelig ikke vært lett. Men jeg har funnet en leverandør nå fra Hvaler (Korsvold gård). Ordentlige luksusegg, men jeg der er utrolig gode og mange ganger bedre enn de du får fra de store leverandørene. Lykke til videre du også. Annema

kari

01.sep.2010 kl.17:09

Så bra du har kommet tilbake, har savnet deg :)

mariann

01.sep.2010 kl.20:29

Velkommen tilbake til bloggverden. Gleder meg til å følge med videre :)

guro

01.sep.2010 kl.21:52

Good to have u back! Inspirer oss:)

Ada

01.sep.2010 kl.22:57

Så hyggelig at du er tilbake, Annema! Jeg har deg liggende på panelet over sider jeg følger med på, og vips, så ser jeg at du er i gang igjen :) Tvi, tvi med fotoutstillingen! Når du gjør noe, så er det sannelig helhjertet!! Forresten, når det gjelder egg fra svært frittgående høner, har vi flere av dem rundt i Asker-området. Berger gård og Øvre Ringi gård er de jeg kommer på i farten. Det er jo et poeng at maten er kortreist også ;)

Janicke

02.sep.2010 kl.11:36

Så bra du er tilbake!!! Lykke til med fotoutstillingen...spennende :-)

Silje Silje

02.sep.2010 kl.20:20

Så flott at du er tilbake, jeg har savnet oppdateringene dine :-)

Mia

02.sep.2010 kl.21:15

Hei Inspirert (øverst i kommentarfeltet)

Jeg har hatt samme (og enda verre) reaksjon på et utrensende middel. .Årsak: Jeg glemte å drikke mye vann som er VELDIG viktig i denne forbindelse. Ble veldig syk. Migrene, svimmel, utslett på magen og i tarmene. Fikk ikke sove pga. store smerter i magen og ble så redd at jeg oppsøkte lege. Dette var utrensende piller kjøpt i vanlig helsekostbutikk. Derfor:Veldig viktig å drikke masse vann når kroppen skal renses.

Hilsen Mia

Vibeke

02.sep.2010 kl.21:39

Endelig er du tilbake. Jeg har vært innom flere ganger i uken og bare håpet på at du var der.

Lykke til med utstillingen også håper jeg å "se" mye til deg på bloggen. C:)

trine

02.sep.2010 kl.22:36

velkommen tilbake!! :D

Marianne

02.sep.2010 kl.23:12

Hei, så koselig å se oppdateringer her igjen!! :-D

Maria

03.sep.2010 kl.00:07

Så deilig at du er tilbake!

Annema

03.sep.2010 kl.10:38

Så hyggelig med varm velkomst. Virkelig. Og takk for egg-tips. Ha en fortreffelig helg alle sammen. Annema

Else

03.sep.2010 kl.12:24

Har savnet å lese bloggen din, bra du er tilbake :-)

Kine - Get juicing

05.sep.2010 kl.00:40

bra at du vil oppdatere litt igjen!:)

Une

07.sep.2010 kl.12:21

Hei, jeg har aldri lest bloggen din før, men i går og i dag har jeg sittet og nilest oppskrifter etc. En utrolig flott blogg, jeg ble så inspirert!! Jeg har en liten sønn som verken tåler gluten eller melk, noe som har startet en "matrevolusjon" hjemme hos oss. Og dette var jo en gullgruve av flotte oppskrifter. Tusen takk!

"Perle-Heidi"

07.sep.2010 kl.16:16

Å så fint at du er tilbake igjen! Har vært innom nå og da, men også fulgt foto bloggen din - spennende! Fantastisk mange flotte bilder. Lykke til med utstillingen:)

Siw

08.sep.2010 kl.00:49

HEI!!:-D Så utrolig koselig at du har begynt å skrive litt igjen:-)

Gleder meg til å følge med på både blogg og fotoutstilling!!

Anita

08.sep.2010 kl.10:06

Gleder meg til å følge med i høst, har funnet masse inspirasjon i bloggen din:)

Mjuuugly

08.sep.2010 kl.19:29

Velkommen tilbake! Kjempegodt å se at du er tilbake igjen, har savnet innlegg fra deg! Hehe. Gleder meg til å følge deg videre og lykke til på utstillingen! :)

Ellen

10.sep.2010 kl.07:58

Nå ble jeg glad:) Har aldri kommentert på bloggen din - men du har lenge vært en motivator - og du skal vite at dine jevnlig "drypp" med tips og informasjon har vært savnet! Men nå er du jo her igjen - flott!!

Ellen

Heidi P

27.sep.2010 kl.20:13

Å så gøy at du er tilbake. Vært innom her mange ganger i sommer, men nå plutselig så jeg at du var tilbake. Morsomt!!!!!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits