060610: Nydelig champignonsuppe

P fredag lagde jeg deilige denne sopp-suppen, som jeg har kost meg med hele helgen. Den smaker fortreffelig og kan varieres etter smak og behag. Inspirasjon til oppskriften hentet jeg fra Nourishing Traditions med Sally Fallon - men jeg var ganske unyaktig med mlene. Og jeg hadde heller ikke alle ingrediensene. Det beviser bare at det blir godt til slutt likevel, hvis man bruker smakssansene og smaker seg frem.... Her er min variant av suppen:

2 lk, skrelles og deles i biter
3 spiseskjeer smr (jeg brukte Kvitseidsmr)
En stor pose med champignon (eller annen sopp), renset og delt i skiver
4 spiseskjeer smr (Kvitseid eller annet)
4 spiseskjeer extra virgin olivenolje
1 liter med god kraft, eller mer/mindre avhengig hvor tykk du nsker suppen. Jeg brukte lammekraft fra egen fryser, du kan evt bruke annen kraft du har tilgjengelig eller buljong. Men hjemmelaget kraft er selvsagt i en klasse for selv smaks- og nringsmessig.
1-2 dl hvitvin eller sherry
havsalt eller fiskesaus, kvernet pepper
Sopp og urter til garnering

Stek lkbitene i 3 ss smr p ganske lav temperatur til lken er myk, ikke brent/brun. Sett tilside. Sautr champignon i smr og olivenolje. Sett tilside. La evt renne av (jeg gjorde ikke det). Bland lk og champignon med vin/sherry og kraft. Kok opp og skum evt av hvis det er noe skumme av. Sa simre p lav temperatur i 10-15 minutter. Avkjl og kjr alt sammen i blender til konsistensen er myk. Hell tilbake i kasserollen. Jeg tilsatte mer vann til jeg fikk nsket konsistens og smakte til med himalayasalt og kvernet pepper. Jeg hadde ogs en pose steinsopp liggende. Den stekte jeg i smr og la pent opp tallerkenen med suppe sammen med hakket koriander. En liten kladd med rmme er ogs godt, jeg spiser n kun upasteurisert rmme (fra Avdem) og tler det fint.


9 kommentarer

Bloggelicious

06.jun.2010 kl.16:24

Den s jo veldig nydelig ut! Ble inspirert til lage en lksuppe eller noe n (har nesten bare det i skapet og er helt blakk, hehe).

Annema

06.jun.2010 kl.18:43

Ja, jeg hadde frst tenkt lage lksuppe - men det fr bli det neste...

Nettisen

07.jun.2010 kl.20:59

Fin blogg :-)

Legger den til p favoritter:-)

Gry

08.jun.2010 kl.08:21

Hei og velkommen tilbake. Kjekt at det er aktivitet p bloggen din igjen, savnet det!

Fristende suppe!! Jeg lurer p om du har ftt eksperimentert p nttesjokoladepleggfronten til barna. Du skrev om et Sambaplegg som du kjpte p rtter. Fant det p Helios i Sandvika men droppa putte det i kurven da jeg s hvor mye sukker som var i til tross for at det var mer ntter enn i vanlig plegg. Har ikke turt meg p eksperimenteringen enn, s derfor lurte jeg p om du har gjort det. Har laget den supermat-sjokoladepleggvarianten men her i huset er det jeg som liker det best:-)

Marie

09.jun.2010 kl.13:42

Kjempefin blogg du har. ;-) Moro lese, skal kikke innom nr jeg trenger tips!

Mari

16.jun.2010 kl.15:24

Heisann:) Leser bare p et gammelt innlegg at du skal oversette og gi ut en bok med raw food oppskifter i 2010:)! S flott! Kan jeg sprre om nr den kommer ut?

Mvh Mari

guro

19.jun.2010 kl.00:30

trenger. ispirasjon! Hper du er tilbake snart!

Annema

20.jun.2010 kl.13:47

Jeg er midt i eksamen, s jeg er ikke tilbake helt enn.

Annema

MANNFOLK

27.jun.2010 kl.00:49

Den falt oppskriften absolutt i smak, og jeg tror nok jeg kommer til teste den ut ;)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits