060610: Nydelig champignonsuppe

På fredag lagde jeg deilige denne sopp-suppen, som jeg har kost meg med hele helgen. Den smaker fortreffelig og kan varieres etter smak og behag. Inspirasjon til oppskriften hentet jeg fra Nourishing Traditions med Sally Fallon - men jeg var ganske unøyaktig med målene. Og jeg hadde heller ikke alle ingrediensene. Det beviser bare at det blir godt til slutt likevel, hvis man bruker smakssansene og smaker seg frem.... Her er min variant av suppen:

2 løk, skrelles og deles i biter
3 spiseskjeer smør (jeg brukte Kvitseidsmør)
En stor pose med champignon (eller annen sopp), renset og delt i skiver
4 spiseskjeer smør (Kvitseid eller annet)
4 spiseskjeer extra virgin olivenolje
1 liter med god kraft, eller mer/mindre avhengig hvor tykk du ønsker suppen. Jeg brukte lammekraft fra egen fryser, du kan evt bruke annen kraft du har tilgjengelig eller buljong. Men hjemmelaget kraft er selvsagt i en klasse for selv smaks- og næringsmessig.
1-2 dl hvitvin eller sherry
havsalt eller fiskesaus, kvernet pepper
Sopp og urter til garnering

Stek løkbitene i 3 ss smør på ganske lav temperatur til løken er myk, ikke brent/brun. Sett tilside. Sautèr champignon i smør og olivenolje. Sett tilside. La evt renne av (jeg gjorde ikke det). Bland løk og champignon med vin/sherry og kraft. Kok opp og skum evt av hvis det er noe å skumme av. Sa simre på lav temperatur i 10-15 minutter. Avkjøl og kjør alt sammen i blender til konsistensen er myk. Hell tilbake i kasserollen. Jeg tilsatte mer vann til jeg fikk ønsket konsistens og smakte til med himalayasalt og kvernet pepper. Jeg hadde også en pose steinsopp liggende. Den stekte jeg i smør og la pent oppå tallerkenen med suppe sammen med hakket koriander. En liten kladd med rømme er også godt, jeg spiser nå kun upasteurisert rømme (fra Avdem) og tåler det fint.


9 kommentarer

Bloggelicious

06.jun.2010 kl.16:24

Den så jo veldig nydelig ut! Ble inspirert til å lage en løksuppe eller noe nå (har nesten bare det i skapet og er helt blakk, hehe).

Annema

06.jun.2010 kl.18:43

Ja, jeg hadde først tenkt å lage løksuppe - men det får bli det neste...

Nettisen

07.jun.2010 kl.20:59

Fin blogg :-)

Legger den til på favoritter:-)

Gry

08.jun.2010 kl.08:21

Hei og velkommen tilbake. Kjekt at det er aktivitet på bloggen din igjen, savnet det!

Fristende suppe!! Jeg lurer på om du har fått eksperimentert på nøttesjokoladepåleggfronten til barna. Du skrev om et Sambapålegg som du kjøpte på røtter. Fant det på Helios i Sandvika men droppa å putte det i kurven da jeg så hvor mye sukker som var i til tross for at det var mer nøtter enn i vanlig pålegg. Har ikke turt meg på eksperimenteringen ennå, så derfor lurte jeg på om du har gjort det. Har laget den supermat-sjokoladepåleggvarianten men her i huset er det jeg som liker det best:-)

Marie

09.jun.2010 kl.13:42

Kjempefin blogg du har. ;-) Moro å lese, skal kikke innom når jeg trenger tips!

Mari

16.jun.2010 kl.15:24

Heisann:) Leser bare på et gammelt innlegg at du skal oversette og gi ut en bok med raw food oppskifter i 2010:)! Så flott! Kan jeg spørre om når den kommer ut?

Mvh Mari

guro

19.jun.2010 kl.00:30

trenger. ispirasjon! Håper du er tilbake snart!

Annema

20.jun.2010 kl.13:47

Jeg er midt i eksamen, så jeg er ikke tilbake helt ennå.

Annema

MANNFOLK

27.jun.2010 kl.00:49

Den falt oppskriften absolutt i smak, og jeg tror nok jeg kommer til å teste den ut ;)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits