200510: Supergode goji-fudge

Jeg husker faktisk ikke om jeg har gitt dere oppskriften p gojifudge tidligere. Men her kommer den i allefall. Det er veldig lenge siden jeg lagde goji-fudge sist, rett og slett fordi jeg har manglet ingredienser. Sammenlignet med bipollenfudge vil nok disse bli likt av enda flere. Og de er lettere f til. Den bestr i hovedsak av gojibr, lucuma, mesquite og pure kokosolje. Lucuma er en eksotisk frukt fra Peru og kalles for "Gullet fra Inka". Lucuma inneholder lite sukker og sies vre svrt nringsrik. Den er en god kilde til fiber, vitaminer og mineraler. Den har hye andeler betakaroten, niacin og jern, kalsium og fosfor. Mesquite kommer fra mesquite-treet i Mexico eller USA og skal vre blodsukkerbalanserende og har et hyt fiberinnhold. Begge kjper i pulver-/melform og kan brukes i bakst, pannekaker, desserter osv. Lucuma er eksempelvis super smakstilsetning i iskrem.

Pga kokosoljen smelter fudgen veldig raskt, s la den ligge i en skl i kjleskap eller fryser. Skal du oppbevare fudgen mer enn en uke anbefaler jeg fryser. Men det sprs om de varer s lenge.... Oppskrift under bildet som vanlig.


Gojifudge:
3 dl pure kokosolje
2,5 dl gojibr
2 dl mesquitemel
2 dl lucumamel
En knivsodd himalayasalt (ikke ndvendig)
Smak evt til med 1-2 ss agave eller stevia. Ikke sikkert det er ndvendig, da melet er ganske stt i seg selv.

Smelt kokosoljen og kjr oljen sammen med gojibr til en jevn konsistens. Har du ikke en veldig kraftig blender br du la brene ligge i bltt en stund frst. Pass p at du ikke kjrer massen for lenge i blender, da oljen i gojibrene fort begynner separere seg - det skjer veldig fort! Det skjedde ogs med meg sist. Ha i mesquite, lucuma, salt og evt noe stt og kjr videre i blenderen til kremete konsistens. Hell blandingen over i en boks med bakepapir under. Sett raskt inn i kjleskap eller fryser. N massen har stivnet ta ut og skjr opp i passende biter. Og nyt. Fin snacsk mellom mltider og nr du blir sugen p noe godt.




8 kommentarer

Helen

20.mai.2010 kl.23:59

Heisann!!

De der s utrolig gode ut!

hvor kjper du lucuma og mesquitemelet?

Annema

21.mai.2010 kl.09:06

Jeg kjper via GojiKing (se linker), men jeg tror ogs Sanabona.no har begge deler - og jeg tror ogs Tidsporten.no kommer til ta inn etterhvert. Annema

Silje Silje

21.mai.2010 kl.09:39

Sikkert kjempegodt ut! Jeg prvde lage pollenfudgen, den ble god :) Med en gang var den veldig merkelig, men nr jeg ble vant til smaken mtte jeg lage litt til. Putta oppi litt kakaopulver ogs jeg, nam nam. Men jeg s p bildene dine av bipollenfudgen, det s ikke ut som du hadde pollenkuler i din? Hvordan fikk du evnt knust dem? Jeg har den fra gojiking.

Silje Silje

21.mai.2010 kl.09:44

Nei vent, jeg har den fra Funkyraw.

Annema

21.mai.2010 kl.14:42

Silje; Joda, det er bare pollekuler oppi...massevis.

Gry

21.mai.2010 kl.17:56

Har n blitt en ekte fudge-dame. Disse goji-greiene var vidunderlige.. Men hadde bare en dl lucuma og 1 dl mesquite igjen s erstatta de resterende mangler med 2 dl yaconpulver fra levyngre. S da vet jeg vel ikke hvordan de egentlig skal smake, men disse var fantastisk gode...

Tror du det gr rote sammen goji og bipollen og lage en fudge av de to oppskriftene?

Annema

24.mai.2010 kl.21:01

Gry. Det er bare prve i vei, men prv med litt av gangen i tilfelle det ikke smaker s godt. Annema

Ninni

14.jun.2010 kl.00:04

Lter som en hrlig fudge!!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits