200510: Supergode goji-fudge

Jeg husker faktisk ikke om jeg har gitt dere oppskriften på gojifudge tidligere. Men her kommer den i allefall. Det er veldig lenge siden jeg lagde goji-fudge sist, rett og slett fordi jeg har manglet ingredienser. Sammenlignet med bipollenfudge vil nok disse bli likt av enda flere. Og de er lettere å få til. Den består i hovedsak av gojibær, lucuma, mesquite og pure kokosolje. Lucuma er en eksotisk frukt fra Peru og kalles for "Gullet fra Inka". Lucuma inneholder lite sukker og sies å være svært næringsrik. Den er en god kilde til fiber, vitaminer og mineraler. Den har høye andeler betakaroten, niacin og jern, kalsium og fosfor. Mesquite kommer fra mesquite-treet i Mexico eller USA og skal være blodsukkerbalanserende og har et høyt fiberinnhold. Begge kjøper i pulver-/melform og kan brukes i bakst, pannekaker, desserter osv. Lucuma er eksempelvis super smakstilsetning i iskrem.

Pga kokosoljen smelter fudgen veldig raskt, så la den ligge i en skål i kjøleskap eller fryser. Skal du oppbevare fudgen mer enn en uke anbefaler jeg fryser. Men det spørs om de varer så lenge.... Oppskrift under bildet som vanlig.


Gojifudge:
3 dl pure kokosolje
2,5 dl gojibær
2 dl mesquitemel
2 dl lucumamel
En knivsodd himalayasalt (ikke nødvendig)
Smak evt til med 1-2 ss agave eller stevia. Ikke sikkert det er nødvendig, da melet er ganske søtt i seg selv.

Smelt kokosoljen og kjør oljen sammen med gojibær til en jevn konsistens. Har du ikke en veldig kraftig blender bør du la bærene ligge i bløtt en stund først. Pass på at du ikke kjører massen for lenge i blender, da oljen i gojibærene fort begynner å separere seg  - det skjer veldig fort! Det skjedde også med meg sist. Ha i mesquite, lucuma, salt og evt noe søtt og kjør videre i blenderen til kremete konsistens. Hell blandingen over i en boks med bakepapir under. Sett raskt inn i kjøleskap eller fryser. Nå massen har stivnet ta ut og skjær opp i passende biter. Og nyt. Fin snacsk mellom måltider og når du blir sugen på noe godt.
8 kommentarer

Helen

20.mai.2010 kl.23:59

Heisann!!

De der så utrolig gode ut!

hvor kjøper du lucuma og mesquitemelet?

Annema

21.mai.2010 kl.09:06

Jeg kjøper via GojiKing (se linker), men jeg tror også Sanabona.no har begge deler - og jeg tror også Tidsporten.no kommer til å ta inn etterhvert. Annema

Silje Silje

21.mai.2010 kl.09:39

Sikkert kjempegodt ut! Jeg prøvde å lage pollenfudgen, den ble god :) Med en gang var den veldig merkelig, men når jeg ble vant til smaken måtte jeg lage litt til. Putta oppi litt kakaopulver også jeg, nam nam. Men jeg så på bildene dine av bipollenfudgen, det så ikke ut som du hadde pollenkuler i din? Hvordan fikk du evnt knust dem? Jeg har den fra gojiking.

Silje Silje

21.mai.2010 kl.09:44

Nei vent, jeg har den fra Funkyraw.

Annema

21.mai.2010 kl.14:42

Silje; Joda, det er bare pollekuler oppi...massevis.

Gry

21.mai.2010 kl.17:56

Har nå blitt en ekte fudge-dame. Disse goji-greiene var vidunderlige.. Men hadde bare en dl lucuma og 1 dl mesquite igjen så erstatta de resterende mangler med 2 dl yaconpulver fra levyngre. Så da vet jeg vel ikke hvordan de egentlig skal smake, men disse var fantastisk gode...

Tror du det går å rote sammen goji og bipollen og lage en fudge av de to oppskriftene?

Annema

24.mai.2010 kl.21:01

Gry. Det er bare å prøve i vei, men prøv med litt av gangen i tilfelle det ikke smaker så godt. Annema

Ninni

14.jun.2010 kl.00:04

Låter som en härlig fudge!!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits