180510: "Talkin` CSA blues"

En ganske kul måte å beskrive hvordan andelslandbruk fungerer. Andelslandbruks-blues!

CSA betyr Community Supported Agriculture og brer seg blant bevisste forbrukere i USA. For de av dere ønsker å prøve dette nå og ikke får tilgang til Øverland i år, ikke glem at Ommang Søndre på Løten også har andelslandbruk - og jeg tror faktisk de trenger flere andelseiere.

4 kommentarer

Cathy

19.mai.2010 kl.09:16

Hei! Jeg har fulgt bloggen din en stund og har lært masse i løpet av denne tiden :-) Jeg bor ikke så langt unna ommang søndre og har tenkt på å kanskje melde min interesse som andelseier.Men,kan jeg spørre hvor mye du betaler for å være andelseier?

Annema

19.mai.2010 kl.09:18

Cathy: Det kommer an på hvor mange andeler du ønsker. Vi er en stor familie, så jeg har bestilt flere andeler. Tror vi betaler rundt 3.000 kroner for hele familien for hele året. Da har jeg tilgang til urter og grønnsaker hele sesongen. Jeg kjenner ikke prisene til Ommang. Annema

Annema

19.mai.2010 kl.09:22

Hvis du går inn på Ommang sine nettsider finner du prisene under. Du er heldig, for her får du jammen meg tak i kjøtt og ost også. Og masse honning. Forhåpentligvis fra veldig gode og rene kilder:

BESTILLING 2010

Dette er et eksempel på hva en andel kan inneholde, men det vil i praksis kunne variere alt etter den enkeltes ønske.

1. Liten andel (1-2pesoner): Kr 2500

* 5kg honning

* 3kg ost

* 7kg kjøtt

* 10kg mel/ korn

2. Stor andel (3-5personer): Kr 4000

* 5kg honning

* 6kg ost

* 14kg kjøtt

* 15kg mel/korn

3. Grønnsaker, poteter, egg: Kr 1500

Flere andeler kan kjøpes samtidig.

Cathy

19.mai.2010 kl.12:08

Tusen takk! Fant fram til slutt jeg også:-) Skal slenge av gårde en mail,for dette er da slett ikke verst prismessig! Vi spsiser lite kjøtt og spiser ikke korn,men alt det andre høres knall ut! Takk for super blogg! :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits