150510: Selvplukket salat med varm chevrè

I dag har jeg vært på Øverland Gård igjen. "Grønne Fingres dag" betyr muligheten for andelseierne til å bidra ute på åkeren med planting, såing og luking i urtehage og drivhus. I tillegg "høstet" jeg og jentene mine det som er klart for høsting; nemlig ruccola- og nameniasalat, oregano, gressløk, syreblader m.m. Da jeg fikk syrebladene i munnen fikk jeg en sterk assosiasjon til min egen barndom. Den gangen plukket vi jo instinktivt blader og blomster fra naturen - og sugde i oss næringen. Er det noen av dere som også husker det? Jeg fikk ungene til å prøve. Minsten er som vanlig superskeptisk til alt som ikke er knekkebrød og prim, men hun var ivrig i høstingen. Eldstemann smaker derimot på det meste - og ser ut til å ha glede av det. Da vi kom hjem lagde vi oss en deilig salat med ruccola og nameniasalat - og det hver og en av oss liker. Selv tilsatte jeg rødløk, tomatbiter, sorte oliven, olivenolje, balsamico, litt himalayasalt - og en stor skive ekte chevre (kjøpt i ostebutikk) som er varmet forsiktig i ovnen. Smaker himmelsk for min gane! Barna (bortsett fra hun med knekkebrød+prim) spiste hver sin lille salat med tomatbiter, ostebiter, litt olivenolje og balsamico.


Og urtene ligger nå på hyller og tørkes på lav temperatur i min Excalibur dehydrator. Legges deretter i tette glass i skapet og benyttes som smakstilsetning i maten fremover. Den ferske gressløken går derimot i eggerøren på 17. mai.


 

 

5 kommentarer

Christina S

16.mai.2010 kl.10:05

Hei Annema, du så deilig det høres ut! Ja, barna elsker å gjøre noe nyttig og gøy, og så bra at de fleste barna har blitt vant til å smake. Som min sønn sier: - mamma, jeg liker ikke: det og det og det - men når du blander det sammen, vet jeg at det smaker kjempegodt!

Det er en ganske viktig insikt!

julie

16.mai.2010 kl.14:25

Åååå, nå har jeg kanskje funnet bloggen for meg! :-)

Jeg går meg rett og slett vill i alle tilbudene og alle meningene om hva som er et fornuftig kosthold. Jeg vil virkelig gjerne leve et liv som kroppen min synes er greit. Vet jeg utsetter det stakkars "skroget" for masse rart. Ikke røyker jeg, ikke drikker jeg, men jeg vet at mye av det jeg spiser ikke er ok.

Hm.....gleder meg tll å titte litt rundt i bloggen din. :-)

Annema

16.mai.2010 kl.14:35

Takk for hyggelige meldinger. Jeg er jo selv stadig på søken etter det kostholdet som jeg og kroppen min trives best med - og mat som gir meg god og langvarig energi. Jeg har måttet gjøre noen endringer i kosten i det siste, for å få i meg mer næring. Det vil dere nok merke på bloggen her etterhvert. Kos dere i helgen. Annema

Anita

16.mai.2010 kl.20:49

Utrolig morsomt og ikke minst lærerikt å følge deg.

Hva tenker du om henne med knekkebrød og prim? Har en slik en selv (pluss at jeg har vært sånn i snart 40 år.... men holder meg igang med grønne tilskudd), og enkelte dager er det bare jucie og en skive med prim som har gått ned :-(

En fin 17 mai ønskes dere.

Annema

16.mai.2010 kl.21:06

Anita: Jeg vet sannelig ikke. Jeg går vel bare rundt og håper at hun skal vokse seg av det og bli inspirert av de menneskene hun lever sammen med. Men har hun en god dag kan hun finne på spise kokosolje rett fra boks og drikke ferskpresset juice med epler, ingefær - sitron og rødbete. Men hun takker nei til veldig mye, og jeg har valgt å ikke legge noe press på henne. Tror ikke det hjelper. Jeg klamrer meg til håpet om at det hjelper å gå foran som et godt eksempel. Fredag spiste jeg sushi - og da fikk jeg seksåringen til å smake (hun smaker på det aller meste). Men hva tror du minsten sa? Nei takk!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits