100510: "Blåbærguff" før trening!

Blåbærguff vil jeg anbefale til de av dere som ikke er overkresne når det gjelder smak og konsistens - og som trenger god og langvarig energi før trening. Blandingen blir ganske tykk og grøtete, men jeg liker den - men bruker litt tid på å tilpasse smaken til min gane. Dette er perfekt mat før trening. Masse proteiner, komplette næringsstoffer og sunt fett. Og når det gjelder smaken, så må du tilpasse og prøve deg frem til du finner en smak som gjør at det smaker godt.

Som vanlig, oppskrift under bildet.


Ferske eller tinte blåbær (jeg bruker 1/2 pose tinte blåbær)
2 ss activated barley (karbohydrater med lav GI)

2 ss pure kokosolje, smeltet
1 eggeplomme, helst økologisk fra frittgående høner (komplett næring)
2 ss hempmel
2 ss kokosmel (hvis du har)
1 ts spirulina (protein, kalsium, jern osv)
En liten dæsj himalayasalt, litt sitron. Jeg trenger denne litt søt, så jeg tilsetter litt manukahonning og litt stevia.
Jeg kan også finne på å ha oppi litt vaniljepulver. Og lucuma hvis jeg har det tilgjengelig.

Rør alt godt sammen. Ellers kan du eksprimentere med det du måtte ha av supermat (lucuma, maca, greens, gojibær m.m). Spis med skje før treningsøkten. Langvarig og god energi, garantert.

5 kommentarer

P

11.mai.2010 kl.00:30

Hvor lenge før trening spiser du denne? Jeg har hørt at det bør gå minimum en time fra måltid til trening, og det passer jo meg ytterst dårlig når jeg trener om morningen...

Heidi P

11.mai.2010 kl.07:03

Det så kjempe godt ut.....

Der fikk jeg et tips smelter du cocosaen før du har i smoothie også? synes jeg får sånne klumper når jeg lager det hver morgen :-)

Annema

11.mai.2010 kl.10:09

P: Hvis du trener veldig tidlig, så er det kanskje en ide å gjøre det litt enklere med maten, evt spist bare en halv porsjon og tatt resten etter treningen. Alternativet er å lage en smoothie som er mer flytende. Jeg rekker aldri tenke på dette med å spise senest en time før trening, men pleier aldri å spise meg veldig mett før trening - men sørger for at jeg har nok energi til at den holder gjennom treningen.

Heidi: Klumper får du sikkert fordi du bruker frossen frukt? Jeg pleier ikke så ofte ha kokosolje i smoothie nettopp av den grunn, og har derfor heller kokosolje i te, blåbærguff, oppi supper, middager, på knekkebrødet - eller rett fra skje. Ungene har begynt å spise kokosoljen rett fra glasset - jippi sier jeg bare!

Heidi P

11.mai.2010 kl.11:33

Oi ja da er du flink.....skal se om ungene mine liker det etterhvert også. Men blir veldig dyrt med å bare bruke cocosa til alt. Jeg elsker smaken på den. Satt å leste i går at den er bra for stoffskifte også....jeg aner ikke hva mine plager går ut på enda men prøver nå dette å ser. Har du prøvd kokosoljen til goplatinum? David Sandovol? Den er jo enda litt dyrere også.

Heidi P

11.mai.2010 kl.11:35

jepp bruker fryste bær i smoothien. Men har enda ikke funnet den perfekte oppskriften der så må prøve meg litt fram. Blir veldig kald når jeg drikker de fryste bærene....men her i kroppen svinger temperaturen fra kald til varm hele tiden....hehe Prøve meg litt fram framover så får vi se hva jeg finner ut....

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits