070510: Hjemmelaget taco-krydder uten tilsetningsstoffer

Mye av det jeg holder p med p i matveien er ta mer og mer kontroll over hva vi spiser. Ren og ekte mat uten bearbeiding og uten tilsetningsstoffer er det jeg foretrekker. Helt siden barnet mitt fikk cliaki - og jeg oppdaget at alt som var finne i posemat inneholdt hvetemel, en stor andel bordsalt og masse tilsetningsstoffer - har jeg sakte men sikkert kuttet ut "posematslaveriet". Men noe henger igjen, blant annet tacokrydderet. For hvordan i all verden skal jeg f smaken til ligne p tacosmaken uten at barna merker det og protesterer. Skal jeg prve og feile? Det har jeg ikke tid til. Men takk og lov for internett. For via Ordentligmat.no fant jeg en nye utprvd oppskrift p en krydderblanding som er farlig nr tacokrydderet i smak. Jeg hadde seks unger fra 4-8 r til bords i dag - og det var ingen som merket noen forskjell. Det smakte fortreffelig! Og er helt naturlig og uten tilsetningsstoffer av noe slag. Og har du tilgang til kologisk krydder er det jo enda bedre. Kan anbefales til de av dere som har taco-unger i huset.

Oppskriften finner du under bildet:


Tacokrydder til 400-500 g kjtt:
2 ts chilipulver
1,5 ts paprikapulver
1 ts lkpulver
1/2 ts havsalt (jeg bruker himalayasalt)
1/2 ts hvitlkspulver (ikke -salt)
1/2 ts malt kummin
1/2 ts oregano
1 ts saft fra lime
raspet skall fra 1/4 lime
en liten "dsj" med cayennepepper og malt sort pepper. Hvis du liker en ekstra spicy smak p tacoen tilsetter du bare mer cayennepepper. Oppskriften er for barn som ikke er s glad i sterk mat.


Bland alt krydderet og bland i kjttet nr du steker (med smr). Kjempegodt.

13 kommentarer

Mette

08.mai.2010 kl.10:33

Fantastisk! Dette skal jeg definitivt bruke nr vi skal ha taco neste gang.

vibs

08.mai.2010 kl.11:27

Jaa,helt supert og absolutt like godt!!hvis du lager din egen salsa,s er det kjempegodt sile gjennom endel av tomatsausen(istedet for vann)rett i kjttdeigen og la det koke opp..litt fersk koriander ogs for de som liker det=)

Gry

08.mai.2010 kl.11:45

Hei

Jeg tler ikke s godt steke med det ekte smret og barna mine liker ikke kokos-smaken nr jeg steker pannekaker med den. Hva er det med disse plantebaserte oljene som gjr at man ikke kan bruke dem. Har du anledning til et lite foredrag hadde jeg blitt kjempeglad. Jeg har stekt i olivenolje og rapsolje i god tro i revis. Og s har jeg lest et sted at om man varmer det over 160 grader blir det helsefarlig. Det betyr jo at pizza og alt blir helseskadelig?

Heidi P

08.mai.2010 kl.12:29

Hei Anne marit!

jeg synes du er s flink jeg. Har hatt drlige tider med sekringen min n s begynner tro at han har ftt allergier ogs hper det ikke er gluten...men han klager mye over magen sin s n m jeg begynne ta ut matvarer.

Men du etter du begynte med dette har mye av symptomene dine blitt bedre? Fryser du mye?

Jeg har snakke med min lege n og hun tror gluten, melk og sukker er mitt problem men er verre i disse dager da det er bjrkepollen....kjenner at jeg blir mye verre n s er helt klart allergier jeg sliter med.....

Kjenner ogs at jeg fr mer humrsvininger har du vrt borti det? hehe...M bare sprre da man lrer....Ha en fortreffelig lrdag!

DU er jo s flink med maten

Annema

08.mai.2010 kl.21:37

Vibs: Takk for bra tips!

Gry: , det kan jeg nok prve f gjort en av dagene.

Heidi: Jeg fryser ikke s mye nei. Det er mye rart som skjer med kroppen nr man endrer kosten, og hva man opplever tror jeg er veldig invididuelt. Jeg opplever at jeg periodevis har masse mer energi enn fr, s har jeg ogs perioder hvor jeg fler skalt "fatigue", er trtt med lav energi. Det gr litt i blger, da kroppen gjerne kvitter seg med dritten i puljer. Annema

Veronica

09.mai.2010 kl.18:28

Kjempegodt tips! Posetacokrydder er noe herk, jeg vil ikke bruke det selv. Lager jeg kun taco til meg selv s er det ca noe snt du skriver jeg foretrekker.

En tips der: Hvitlkspulver gir mye, mye verre nde enn "fersk" hvitlk. (Den du fr i butikken hele ret er jo ikke helt fersk da) S jeg ville heller hakket opp litt lk og hvitlk (rdlk er godt i taco synes jeg!), og frest med kjttet du bruker.

Annema

09.mai.2010 kl.18:39

Veronica: Bra tips! Og er ungene hysteriske for lk er det bare raspe lken, da merker de den ikke. Annema

Mari

09.mai.2010 kl.21:48

Hei Annema:) Takk for fin blogg med mange gode tips. Jeg har nettopp bestilt meg Spirulina, og lurte p om du har noen erfaring med dette?

Elin

09.mai.2010 kl.22:45

Detta var et superdupert tips - en godt alternativ til kjpetacokrydder har jeg ogs vrt p utikk etter! Takk!

Bra blogg! :)

C:)

09.mai.2010 kl.22:58

Raw sjokoladekake:

http://www.bloglovin.com/m/aHR0cCUzQSUyRiUyRm1hZ2F6aW5lLnRyZW5kc2FsZXMuZGslMkZibG9ncyUyRmNoYXJsb3R0ZS1hbmRlcmJlcmcuYXNweA==

C:)

09.mai.2010 kl.23:14

Oppskrifter:

http://charlotteanderberg.blogspot.com/search/label/MAD?max-results=20

http://charlotteanderberg.blogspot.com/search/label/MAD?updated-max=2009-09-17T20%3A53%3A00%2B02%3A00&max-results=20

Mjuuugly

10.mai.2010 kl.07:45

Fantastisk, har hatt s lyst p en tacokrydder-oppskrift, men har ikke ftt sumlet meg til finne en, tusen takk, nam! Ha en nydelig mandag :)

mykstart

11.mai.2010 kl.09:22

Hei. Her er en tacokrydderblanding til, fra altgodt:

http://altgodt.wordpress.com/2009/04/29/din-eigen-taco/

Ev. kan man lage en mix mellom disse to.

:-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits