040510: Salat med skinke, avocadodressing og løkspirer

Her er et eksempel på hvordan jeg spiser kjøtt. I dette tilfellet parmaskinke med grønnsaker, litt olivenolje og balsamico, gjerne en kremete dressing blendet sammen av grønnsaker og kryddere - og gjerne spirer. Ganske raskt å blande sammen. Avocadodressingen består av avocado, litt tjukkmjølk (kan sløyfes eller erstattes med noe annet), et stykke agurk, litt vann, purreløk, litt dill, himalayasalt, litt sitron og litt agave - og hva du måtte ønske å tilsette for å få den smaken du foretrekker. Prøv å finne en balanse mellom søtt, surt, salt og bittert. Kjøres sammen i blender eller foodprocessor (eller stavmikser). Løkspirene fant jeg på ICA i dag. En positiv overraskelse. Smaker omtrent likt som alfalfaspirer, med en liten aning løksmak.

Godnatt, kjære lesere.

5 kommentarer

Heidi P

05.mai.2010 kl.11:10

Serrano skinke hva er det? spekeskinke aktig kjøtt? Svin? Finnes det i okse eller annet dyreslag? hehe....Må jo spørre for å lære så hvertfall kjempe godt ut. Sambo elska den kyllingen med bakte grønnsaker jeg lagde i går....Takk for alle tips.

Annema

05.mai.2010 kl.12:55

Jeg skrev feil. Det var parmaskinke jeg brukte på denne retten. Og den er fra nord-italia. Har lagt inn link i artikkelen nå:

http://no.wikipedia.org/wiki/Parmaskinke

Jeg bruker mye tørket kjøtt, parmaskinke - serranoskinke eller fenalår fra bjorli. Tørket kjøtt er jo faktisk rått kjøtt, men det er vanskelig å finne uten masse tilsetningsstoffer. Denne her fant jeg på Meny og heter Parmaskinke (XO, selection of fine foods). Den inneholder bare svinekjøtt og salt, mens de fleste andre inneholder konserveringsmidler - blant annet nitritt. Fenalåret fra Bjorli er det eneste som ikke inneholder nitritt her til lands. Vanskelig å unngå, finnes i alt. Sånn sett er det best å handle fra lokale bønder og små aktører - eller tørke kjøtt selv.

Silje Silje

05.mai.2010 kl.18:02

Avokadodressing må jeg prøve å lage!

mubyme

06.mai.2010 kl.12:00

ånei, en slik salat har jeg drømt om i flere dager - nå MÅ jeg jo bare kjøpe ingrediensene og lage meg en !

Ser utrolig godt ut :)

Beate

06.mai.2010 kl.22:29

Den dressignen hørtes god ut, og sammen med parmaskinke som er nyydelig kan jeg tenke meg det var snacks :)

Da vi var i Italia gikk det mye i parmaskinke.. Har dessverre ikke spist så mye av det hjemme, men skal absolutt kjøpe det til helga!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits