030510: Første besøk på Øverland Gård

Som jeg nevnte i tidligere innlegg er jeg blitt "Bonde-i-by´n", det vil si andelseier ved Øverland Andelslandbruk i Bærum. I går ettermiddag var jeg på omvisning og "opplæring" sammen med andre nye andelseiere. Og det var en positiv overraskelse - og må si at jeg gleder meg veldig til fortsettelsen. På denne gården var det stort engasjement og god orden i sysakene, det skal være sikket. Etterhvert kommer jeg nok til å engasjere meg i en eller flere av gruppene på gården, blant annet "Urtegruppen" som er i gang med å dyrke et syttitalls ulike urter - både kjente og ukjente urter som kan brukes både i matlaging, til trekking av te og som urtemedisin. I tillegg ser jeg frem til å la barna delta i høstingen av grønnsaker utover sommeren og høsten. Og ikke minst til å besøke bikubene sammen med de av barna som tør det. Med vernedrakt på skal nok det gå bra - og hvis dronningene gjør jobben sin blir det kanskje et glass med honning på oss også etterhvert. Jeg skal holde dere oppdatert utover sesongen.


7 kommentarer

Marianne

03.mai.2010 kl.13:24

Jeg er så misunnelig på deg! Bor like i nærheten av Øverland selv og har veldig lyst til å bli andelseier der. Hvor lenge har du stått på venteliste?

Anonym

03.mai.2010 kl.17:28

Fint :-)

Annema

03.mai.2010 kl.18:15

Marianne: Jeg har stått 1 år på venteliste. Hvis du registrerer deg nå, får du sikkert andel til neste vår. Annema

Mette

03.mai.2010 kl.21:03

Jeg er også misunnelig! Selv har jeg startet mitt lille kjøkkenhageprosjekt her hjemme, men er usikker på hva jeg skal prioritere å plante. Noen bringebærbusker og et par solbærbusker er allerede på plass, men jeg vil også ha salat og urter og kanskje gulrøtter og jordbær. Hva ville du valgt hvis du hadde litt begrenset plass? Jeg har tre felt på hver ca. 1*2m. Hvilke salater og urter er lurt å velge? Takknemlig for tips.

Susanna

03.mai.2010 kl.21:52

Hei,

Det er just fra rapidbladet fra Ø.gård jeg oppdaget din blogg som er utrolig inspirerende og lærorik. Selv er jeg også ny andelseier. Har høstet noen jordsokker for en uke siden.. spennende. Jeg har lest om det du skrev om NuSkin og ønsker meg kundenummer der, kan du hjelpe meg med det? Takk på forhand.

Annema

03.mai.2010 kl.22:36

Mette: Hm. Jeg er ingen ekspert på dette, men kanskje jeg ville satset på salat (ruccola), urter, grønnkål, gressløk, purreløk - og kanskje gulrøtter og jordbær. Urter: timian, rosmarin, dill.....? Hva tror dere andre?

Susanna: Tusen takk! Send meg en mail på annemarit@me.com, så kan jeg prøve å hjelpe deg.

Pia

05.mai.2010 kl.09:36

Kjøkkenhage er drømmen, eller som deg Annema en andel på en økogård :-D Til kjøkkenhagen kan jeg virkelig anbefale sukkererter. Enkle å få frem og blir virkelig crispi og store :-D Salat er også veldig deilig. I tillegg til urter. Lykke til!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits