01052010: Nypoppet popcorn med kokosolje og urtesalt

God 1. mai, kjære lesere. Starten på dagen i dag var mørk og regntung. Jeg har derfor benyttet dagen til å  komme i gang med en slags våropprydning i huset. Bort med alt som hører vinteren til. Og bort med alt som er unyttig og ikke brukes. Det føles faktisk veldig bra. Og jeg er slettes ikke ferdig....

Lørdag er den store snopdagen, også her i huset. Jeg har aldri hindret barna i å kose seg med litt ekstra når det er lørdag. Men i det siste har jeg gitt dem et valg. Så nå har vi en stående avtale om at de kan velge seg "samlekort" ELLER godteri på lørdag. Og faktisk velger de ganske ofte samlekort. Popcorn lager vi uansett. Også i dag. Superpopulært hos de små. Jeg bruker alltid kokosolje (pure, extra virgin) når jeg popper. Og husk å riste kasserollen når du popper, da unngår du brent popcorn. Minsten ønsker ikke noe salt, bare naturell popcorn. Mens resten av hurven vil ha litt salt smak, og da bruker jeg urtesalt. Nam.

Ha en fortsatt god helg alle sammen.


11 kommentarer

Heidi P

02.05.2010 kl.06:29

Det var et kjempe godt tips til snop. Pleier å gjøre det samme til 6 åringen min bare at vi samler penger til en legofigur. Det synes jeg er bra jeg....Men dette popcornet skal jeg jammen prøve...:-)

Så flink du er i huset var så kaldt i går at jeg tror jeg må beholde både boblejakke og luer en stund til jeg. Kanskje det snør på 17 mai man vet jo aldri hehe.....

02.05.2010 kl.07:35

Vi hadde popkorn på fredag laget på samme måten.:) Kjempe-smart med samlekort! Her har gutten min kommet fram til av seg selv,at han vil kutte ned på lørdagsgodt. Han får lett mageknip og vil erstatte det med agurkstaver og blomkål, sier han.:) Du har forresten en flott blogg som jeg er innom daglig!

Silje Silje

02.05.2010 kl.15:40

Jeg popper også popkorn med kokosolje og finkverner himalayasalt og har på. Nam!

Heidi P

02.05.2010 kl.20:19

Hei og hå! Kunne du ha hjelpa meg å skaffe kundenummer til Nuskin butikken så jeg kan få kjøpt solkremer til sommeren. Sittet å lest om dem. Kan du anbefale en dagkrem også i samme farten?

Annema

02.05.2010 kl.20:51

Takk for det!

Heidi: Jeg kan maile deg det du trenger.

Annema

mykstart

02.05.2010 kl.21:07

Vi har vært de strenge foreldrene som aldri har innført lørdagsgodt i ordets rette forstand. Så her er det jubel i taket over nøtter og tørka frukt i skål. Noen ganger noen mørke sjokoladebiter 70 %. Og popcorn er så stas som bare det. Mulig vi har vært for strenge, men de virker ganske fornøyde. Håper jeg. :-)

Gry

02.05.2010 kl.21:08

Gjorde også et forsøk på å lage popkorn på min nye håpløse induksjonstopp i går. Ødela en gryte og forsøkte å sette fyr på kjøkkenet på forsøk to og kasta gryta ut vinduet. Med extra virgin kokosolje og tykkbunnet stålgryte og monsterristing. Så gode tips til kasserolle, fremgangsmåte, best temperatur osvosv mottas med takk. Dette var aldri et problem med min gamle ovn og popkorn ble stadig servert til godis. Nå tror jeg ikke at jeg tør på en stund...

Kari

02.05.2010 kl.21:11

Et lite tips til alle raw food interesserte:

www.livingvital.no

Annema

02.05.2010 kl.23:45

Mykstart: Lønner seg å begynne mens barna er små ja. Det gjorde ikke jeg, siden min "oppvåkning" skjedde senere. Men de er påvirkelige.

Gry: Uffda, det høres jo veldig dramatisk ut da. Jeg bruker kasserolle i rustfritt stål, ganske mye kokosolje og ikke full guff på ovnen. Skrur litt ned når poppingen er i gang og skyver kasserollen litt frem og tilbake mens poppingen pågår slik at ikke kornene blir liggende stille i bunnen og blir svidd. Du blir nok kjent med ovnen din etterhvert. Lykke til. annema

Løvinnen

12.05.2010 kl.15:45

Hvilket urtesalt anbefaler du?

ann

17.11.2012 kl.18:22

For en spennende blogg

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits