250410: Helgens kraftanstrengelse er bestått

Jeg er stolt over at jeg klarte å legge bak meg 3,8 mil på ski sist lørdag - sammen med 12 000 andre mennesker. Dette er noe jeg aldri hadde klart å gjennomføre for ett år tilbake. Jeg må innrømme at det verket i skuldre, knær (og resten av kroppen) den siste milen, og jeg har måttet betale for det i etterkant i form av energisvikt. Men jeg satser på at jeg er tilbake i vanlig form etter noen dager med hvile og masse påfyll med god energigivende og oppbyggende mat (ferskpresset juice, smoothies, salat, rent kjøtt, eggeplommer fra "øko-høner", masse kokosolje og tjukkmjølk), superfoods (gojibær, hampnøtter), grønne tilskudd (spirulina, hvetegress) samt urter og adoptogener (maca, balanse-te). Og ikke minst yoga for å løse opp i støle muskler og blokkeringer.

Jeg hadde med mye mat i sekken på turen - og i motsetning til mine venninner sørget jeg for jevnt inntak av ny energi for å holde blodsukkeret stabilt. Kanskje burde jeg hatt litt lengre stopp underveis, men det føltes bedre å bare gå jevnt hele veien siden man blir fort stiv og kald når man stopper opp. Vi opplevde både snø, isende vind fra siden og lange strekk med strålende sol underveis. Det gir seg utslag i nokså varierende føreforhold. Men Swix var tilgjengelig for smøretips og -hjelp på alle matstasjonene, men jeg gadd ikke stå i kø for å smøre om. Så jeg brukte armene i stedet. Kanskje ikke helt å anabefale. Alt-i-alt en veldig fascinerende reise. Små maurlignende skiløpere så langt øyet kunne se - hele veien fra Ustadoset til Finse. Men det gikk faktisk ganske radig når man først kom i gang og det plaget meg ikke så mye å gå i flokk. Folk er sosiale og pratsomme underveis, så det er ikke noe problem dersom man mister sine venner på veien. Vi ble borte for hverandre alle mann, men det gikk fint. Det er ingen tvil om at jeg har lyst til å oppleve dette en gang til. Men neste år stiller jeg litt mer forberedt. Dvs noen flere langturer må gjennomføres i forkant - og jeg MÅ preppe skiene mine på forhånd (det var en tabbe å ikke gjøre det)!

På mobilbildet til venstre er reisen akkurat startet ved Ustadoset. De fire første kilometrene går jevnt oppover. Og her var været nokså grått. Deretter var det mange flater og lett kupert terreng, samt noen kraftige oppoverbakker. De siste syv kilometrene ned til Finse var det nesten bare nedoverbakker. På det tidspunktet hadde eliteløperne tatt oss igjen (hvordan er det mulig å gå så langt så fort????), så da kunne man risikere at Petter Northug eller Marit Bjørgen kom fykende forbi på siden.

Skarverennet kan anbefales dersom du ikke har noe i mot å gå sammen med tusenvis av andre mennesker. En utrolig flott naturopplevelse - og ikke minst sosial opplevelse. Men, er du ute etter en manndomsprøve må du melde deg i eliteklassen (som har eget skispor) eller melde deg på Birken.

 
Stikkord:

5 kommentarer

GRØNT VANN

27.apr.2010 kl.12:57

Gratulerer!! Imponert!

Heidi P

27.apr.2010 kl.14:37

Gud så flink du er. Blir mektig imponert. Og du skrev forrige uke at du merka energien var dalenede hehe....tror min er mye dårligere enn din når du orker det der. Stå på du er kjempe flink. Tips til å få mer energi eller? hehe

Christina S

27.apr.2010 kl.16:08

Gratulerer Annema! Flink jente! Jeg fikk meg også en tur på ski i helgen (20km) - på dårlig føre og med sid-vind over igjensnødde spor... Nå er det nok for denne sesongen, men jeg har gått ganske mange mil, tror jeg. Har bare gått et langt renn i hele mitt liv, men det var artig. Tror det får bli med det.

ET LIV I BALANSE.

27.apr.2010 kl.18:29

Grontvann: Takk!

Heidi: Joda, men lørdag var jeg fit-for-fight. Var fullstendig tom i hele går og i dag tidlig, men etter 90 minutter ashtanga yoga i dag rant all stølhet og blokkeringer av meg - og nervesystemet falt på plass igjen. Jeg kom ut derfra som et nytt menneske. Utrolig deilig.

Christina: Takk. 20 km er ikke værst, så langt har jeg ikke gått før i år (før skarverennet) - men neste vinter har jeg planer om å gå flere lengre turer i forkant.

Josefin

06.mai.2010 kl.11:39

Du er jammen flink du Annema!!! Flink til å ta vare på deg sjøl, flink til å gjøre flotte ting, flink flink flink!! Strykte kjolen jeg vant av deg for 2 år siden her om dagen og tenkte på deg - blir vel en LITT kortere variant i år (=tunika??), men håper den holder fremdeles i bredden!!

Klem til deg

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits