230410: Grønnsaksmuffins

Dette er ikke muffins i tradisjonell forstand. De smaker ikke søtt, men smaker mer som brød. Og er faktisk en fin erstatning for brød til supper osv. Et par av disse blir med som matpakkemat for meg på Skarverennet i helgen. Og kanskje er jeg så grei at jeg deler med mine venninner. Jeg har også forberedt min suksess-suppe fra påsken: kikerter-, lam- og koriandersuppe. Jeg stekte kjøtt og løk i går, blandet inn alle kryddere og tomatpure - og lot det hele stå og godgjøre seg til i dag. Når vi kommer til fjells i kveld blander jeg inn resten (tomater på boks og kikerter), koker opp - og deilig middag er ferdig i en fei. Ved siden av blir det youghurt naturell eller rørosrømme - masse fersk koriander og soltørket oliven.

Ønsker dere alle en praktfull helg i solen. Forhåpentligvis blir det bare sol og glede på fjellet - og lite aske og slit. Sekken skal fylles med masse deilig slow-food, sånn at jeg får gjennomført rennet på best mulig måte.

Oppskrift på muffins under bildet.


Muffins med reven gulrot og squash:
2 gulrøtter, skrelles og rives
1 middels squash, skrelles og rives
250 gram speltmel (50% fint, 50% grovt). Ønsker du glutenfritt; bruk quinoa, kokosmel, amaranth, havre i mix.
1 ts himalayasalt
1 ts malt kanel
2 ts bakepulver
1/2 ts muskatnøtt
60 gram pekannøtter, hakkes
2 egg, gjerne økologiske
2 1/2 økologisk tjukkmjølk fra Røros (evt vanlig syrnet melk, kokosmelk eller annet). Tjukkmjølk funker veldig bra for magen min, i motsetning til mange andre meieriprodukter.
90 g smeltet meierismør, jeg bruker Kvitseidsmør, Brimismør eller Rørossmør. Kokosolje kan også brukes dersom du ikke kan/vil bruke smør.

Varm opp ovnen til 210 grader. Riv gulrøtter og squash. Bland mel, salt, kanel, bakepulver og muskat i en bolle. Tilsett gulrot og squash og nøtter. Rør godt. Pisk sammen egg, tjukkmjølk og smeltet smør i en bolle. Bland det våte med det tørre. Rør raskt sammen. Fordel deigen i smurte muffinsformer. Stekes ca 20 minutter eller til de er ferdig stekte. La avkjøle på rist.


Du kan også bruke andre ingredienser, f.eks. hakket spinat og hakkede urter - eks basilikum, soltørket tomat, oliven - og jeg tror også det vil sette en ekstra smakspiff å tilsette parmesan. Prøv deg frem. Jeg spiser veldig lite brødmat og korn overhodet - men hvis jeg skal gjøre det er dette et bra alternativ for meg.

11 kommentarer

Annika

23.04.2010 kl.18:56

så flink du er, og takk for tipset :) skal jeg prøve meg på en dag.

så sundt og godt ut

Annema

24.04.2010 kl.05:30

Glemte å si at de ble kjempegode! Skikkelig saftig pga grønnsakene. Jentene var begeistret! Annema

Mamma til fire hærlige gojenter

24.04.2010 kl.22:04

HVILKEN LYKKEDAG!!!!!

Har nå lenge ønsket oss juicer og i dag fikk jeg kjøpt en splitter ny Philips HR1861 til 40 kroner på loppemarked! -Den manglet riktignok oppsamleren -men hvilken rolle spiller vel det. I dag har vi juicet alle mann og alt fra spinat, rødbeter, appelsin, grapefrukt osv nytes med deilige juiceskumbarter :-) Maskinen var riktignok uten brukermanual -så jeg lurer litt på diverse; kan alle deler i oppvaskmaskinen? Er det noe spesielt annet jeg bør tenke på ang bruk, rengjøring og vedlikehold? Nå sitter jeg nærmest her og bare venter på favorittjuicen deres.... Her har foreløpig alle blitt godtatt. Jeg ELSKER denne maskinen allerede kjenner jeg. Takk for inspirerende sider! -Hærlig for oss sjokoladeelskere å få litt hjelp på veien til et sunnere liv:-)

Junien

25.04.2010 kl.00:27

Både ser og høres nydelig ut, og du gjør det spennende å eksperimentere, så tusen takk for masse god inspirasjon!

Og litt dilldall av varierende relevans: Kan jeg spørre om det er papirmuffinsformer vi ser på bildet?

Heidi P

26.04.2010 kl.16:54

Hei på deg!

Tenkte å høre med deg da du sikkert vet. Man sier jo at man skal bruke kaldpressede oljer. Så vi kjøpte ekstra virgin olivenolje og bak står det at den ikke egner seg til steking...hm....finnes det så mange varianter av oljene? hehe....

26.04.2010 kl.21:24

Hei.

Siden jeg kommer så sent med min kommentar under overskriften "Naturlig magnesium og C vitamin" skrevet 16.4, ber jeg om at du tar en titt på mitt innlegg i kommentarfeltet.

MayA

ET LIV I BALANSE.

27.04.2010 kl.09:58

Heidi: Kaldpresset olivenolje bør du bruke bare på salater, da du ødelegger oljen når du varmer den opp. Kokosolje og rent smør derimot tåler høyere temperaturer og er det beste å bruke til steking.

May: Jeg har svart, men jeg kan ikke si annet enn at dette er min personlige oppfatning om kalsium og magnesium etter å ha studert emnet på egen hånd. Det er så mange oppfatninger om ting at man nesten må lete etter svar på egenhånd. Jeg oppfordrer bare hver enkelt til å søke informasjon før man går til det skritt å ta kalsiumtilskudd som ikke er basert på naturlig kalsium....

ET LIV I BALANSE.

27.04.2010 kl.23:50

Mamma: Grattis med ny juicer, så ikke innlegget ditt før nå. Det er bare å juice i vei. Jeg bruker ikke noe særlig med oppskrift, siden det meste funker sålenge jeg har stiron og ingefær tilgjengelig. Jeg vasker stort sett bare i varmt vann, skyller rett og slett bare av. Bruker en liten hard kost for å få ren selve dingsen som grønnsakene går gjennom - og da bruker jeg også litt såpe.

Madelen

10.05.2010 kl.13:49

Smart ; )

Marit

14.11.2010 kl.00:23

nå har jeg endelig prøvd å lage disse, og ble kjempeoverrasket. de var fantastisk saftige og gode! takk for tipset! kommer garantert til å lage de flere ganger :)

Anna

25.04.2013 kl.21:42

Skal det være to og en halv kartong med melk?? Eller 2 1/2 dl? ;-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits