160410: Naturlig Magnesium og C-vitamin

Jeg var på seminaret til David Sandoval  i går. Det var spennende, men ikke så mye nytt for min del. Men det er alltid godt å få terpet litt på det man tror så sterk på - samt fange opp noen nye poenger og fakta. Jeg fikk nok en gang bekreftet hvorfor det er så viktig at vi får i oss tilstrekkelig med fargerike grønnsaker og superfoods i hverdagen. En annen ting som interesserte meg veldig var å høre ham snakke om kalsiumtilskudd. Dette er noe jeg først fikk vite da jeg leste en av bøkene til David Wolff - og det var skremmende lesning for meg den gangen. En voldsom aha-opplevelse. For hvor mange nordmenn spiser kalsiumtilskudd i dag? Det er nesten som å "banne i kjerka" å si at vi ikke skal ta kalsiumtilskudd. Og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt fra folk hva "...jeg gjør for å få i meg nok kalsium når jeg ikke drikker melk...". Det virker som det er noe som vi har fått inn med morsmelka at vi må ta kalsiumtilskudd hvis vi ikke drikker melk - for å styrke skjelett og tenner. Det er veldig veldig feil. Da jeg leste "sjokknyheten om kalsium" første gang i David Wolfs bok "Longevity Now" ble jeg ganske betenkt, men jeg har etterhvert lest mer om dette og forstår nå at dette er ganske logisk. Han mener at kalsiumtilskuddene fungerer som sand i "maskineriet vårt" - og avleires som sedimenter/avleiringer. Da kan du selv tenke deg hvilke plager disse avleiringene fører med seg. Blant annet får økt kalsiuminntak i form av tilskudd hos kvinner skylden for at flere og flere kvinner rammes av hjerteinnfarkt. Dette var noe David Sandoval også trakk frem under seminaret i går. Og dette er viktig lærdom.

Men hva gjør man hvis man får påvist kalsiummangel? Spiser mer kalsium i form av tilskudd? Nei, du sørger for å få i deg magnesium. Årsaken til dette er at naturlig magnesium biologisk blir transmutert til kalsium i benstrukturen vår - og evner å reparere skadene vi har utsatt oss for. Problemet er at for mange av oss er magnesiumlagrene våre vasket ut av kroppen. Og da begynner ting å skjære seg. Dette er et veldig omfattende tema - og dersom du ønsker å vite mer anbefaler jeg deg å søke på nettet. Det finnes også mange bøker om temaet. Men det er kanskje på tide at folk begynner å våkne opp ift kalsium.

Hva er det viktigste å ta med seg av dette?
Det som kan være lurt å tenke på er å få i seg nok kalsium gjennom naturlige plantebaserte kilder (grønnsaker, hasselnøtter, valnøtter, carob, mesquite, hvetegress osv) samt lete etter naturlige magnesiumkilder (spinat, nøtter, gresskarfrø og ikke minst spirulina) for å motvirke det jeg har nevnt ovenfor. Jeg bet meg veldig godt merke til noe Dr. Brian Clement fra Hippocrates Institute sa under et seminar i fjor sommer på spørsmålet om magnesiumtilskudd. På den tiden hadde jeg nettopp fått påvist kraftige mangler på magnesium i min egen kropp. Ifølge ham er plante- og havbaserte magnesiumtilskudd de eneste tilrådelige å bruke. Jeg er derfor glad for at David Sandovals nye produktlinje "Platinum Health Products" inneholder Ionic Elements - et flytende mineralstoffkompleks med ekstremt høy konsentrasjon av spormineraler fra havet - hvorav magnesium utgjør 48%. Produktet er dråpebasert, koster litt - men varer lenge. Jeg kom selvsagt hjem med Ionic Elements i går - og den kommer jeg til å dryppe i vann, drikker og smoothies fremover. Men jeg kom også hjem med naturlig C-vitamin i form av "C From Nature".  Produktet inneholder C-citaminer fra blant annet følgende planter: Acerola, Camu Camu, Steinnype og Amla. Jeg har tidligere brukt et par av disse produktene enkeltvis, men det blir for tungvindt - og dermed ikke brukt ofte nok. Så dette passer meg bra. C-vitaminer du kjøper på apotek er ikke naturlig C-vitamin, det er kunstig utviklet i laboratorium og er egentlig askorbinsyre. Kan ikke sammenlignes i det hele tatt.

14 kommentarer

Christina

16.apr.2010 kl.16:03

Så spennende lesing. Det kunne jo umulig være tilfeldig at vi melkedrikkere har det høyeste antallet osteoporose-pasienter i verden, mens verdensdelene med lavt melkeforbruk har sterke ben og armer :-)

Kom over denne artikkelen om Sandoval, og syns overskriften var veldig morsom, hehe - han forklarer hvorfor det ikke er noe problem å skulle gifte seg med Sandra som er 25 år yngre enn ham... Og jeg tviler ikke på at han har rett :-) God Helg Annema!!

http://www.seher.no/839387/david-sandoval-vil-bli-120-aar

lovelyliller.com

16.apr.2010 kl.20:25

spennende med slike dråper. må kansje prøves etter hvert. jeg spiser cottage cheese og kesam,men ikke så mye meleprodukter utover det. jeg bryr meg ikke så mye om kalsiumet,men spiser det fordi jeg liker det :)

Heidi P

17.apr.2010 kl.10:19

Å så spennende. ER det greit med vanlig magnesiumtilskudd ? Jeg har begynt å ta magnesium tabletter....og merker at det hjelper på forskjellige ting som hodepine og svimmelhet mange ganger...leste dette i boka til Sofie hexeberg jeg....så jeg tar litt magnesium hver dag.....

Hm veldig iteressant lesing!!!!
takk for interessant innlegg!:D

therese

19.apr.2010 kl.12:33

Hva da med urbase? Har akkurat kjøpt meg en boks (grusomt forresten, som å drikke kalk oppløst i vann!) og ser at hovedingrediensen faktisk er kalsiumkarbonat. Nå tar man vel ikke urbase for å få i seg mer kalsium, men for å gjøre kroppen mer basisk - så ville det da vært bedre å finne andre metoder for å gjøre kroppen basisk enn å ta dette, tror du?

Annema

19.apr.2010 kl.15:02

Heidi: I starten brukte jeg vanlig magnesiumtilskudd, men det gjør jeg ikke lenger. Nå bruker jeg dette + grønne tilskudd av alger og planter.

Therese: Ja, jeg vet. Jeg brukte også Urbase i starten og fikk en voldsom utrensning av det, så mine minerallagre ble nok fylt opp til en viss grad. Men i dag ville jeg nok valgt noe annet, ref naturlig magnesium. Man lærer så lenge man lever. Annema

mic

19.apr.2010 kl.17:47

Hva betyr det at magnesium biologisk blir transmutert til kalsium i benstrukturen vår??

LisePise

20.apr.2010 kl.11:09

Veldig interessant lesing, altså.

Jeg har vært plaget mye med magen helt siden barndommen, og har nå kuttet ut alt av melkeprodukter bortsett fra hvitost. Jeg har vært plaget med mye muskelstivhet og begynte derfor på kalsium- og magnesiumtilskudd, tilskuddet jeg tar er 100% plantebasert og laget av alger, alfalfa og brennesle. I tillegg bruker jeg purely greens i smoothien min. Vil det si at jeg skal slutte med tilskuddet jeg allerede tar? :/

21.apr.2010 kl.01:10

Du har mange gode oppskrifter, men å slutte med tilskudd fordi en person sier i mot legevitenskapen er helt utrolig å vurdere for de fleste. Vil gjerne ha lenker til kilder der dette står, du kan ikke påstå slike ting uten å komme opp med kilder. Det er et for sterkt poeng til å ikke understreke.

ET LIV I BALANSE.

21.apr.2010 kl.10:16

Mic: Dette utsagnet er tatt fra funn gjort på 50-tallet av en fransk professor (Kervan) som oppdaget at magnesium fra tilskudd remineraliserer porøse eller skadet beinstruktur med kalsium. Altså indikerer dette funnet at magnesium biologisk blir transmutert til kalsium i skjelettet vårt. Det står mer om dette i boken " Eating for beauty" og selve undersøkelsen heter "Biological tranmutations".

LisePise: Jeg har ikke grunnlag for å si hvorvidt du bør slutte med tilskuddet ditt. Jeg bare formidler det jeg tror på og det jeg gjør for min egen kropp utfra mine egne vurderinger. Du må finne ut hva du trenger. Men det tilskuddet du henviser til høres jo bra ut ettersom det er naturlig.

Anonym: Det er forståelig at det provoserer når noen går mot det som opplest og vedtatt i samfunnet. Det er ikke dermed sagt at det som er opplest og vedtatt og det som legevitenskapen sier er det eneste riktige. Dette er komplekse greier. Mye tyder forøvrig på at legevitenskapen spriker når det gjelder akkurat dette, og jeg tror ikke dette er det siste vi hører om kalsiumtilskudd. Men hver og en må gjøre seg opp sin egen mening om ting. Ellers enig med deg i at jeg bør oppgi flere og bedre kilder når jeg kommer med slike påstander. Det skal jeg bli flinkere til. Annema

22.apr.2010 kl.20:12

Er enig med 'anonym' - spennende å lese om nye oppskrifter, men jeg har også problemer med tanken om å kutte kalsiumtilskudd til fordel for magnesium på bakgrunn av biologisk transmutasjon. I praksis vil transmutasjon si at kroppen benytter seg av kald-fusjonsprinsipper for å lagre kalsium (se 'cold fusion' på wikipedia f.eks. - her er det nok referansemateriale å ta av). Hvorfor skulle den gjøre det framfor å ta opp kalsium direkte fra kalsium-inneholdende kilder? Forøvrig finnes en grei oversikt over magnesium og andre såkalte micronutrients her: http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/minerals/magnesium/

26.apr.2010 kl.20:23

Dette høres litt skummelt ut fordi:

Undertegnede har fått påvis påbegynt benskjørhet og går på følgende produkter:

Calcigram Forte (500 mg kalsium/400 IE vitamin D3)

Kommentar?

MayA

Annema

26.apr.2010 kl.22:49

Jeg skjønner at dette høres skummelt ut, men jeg kan ikke si annet enn at jeg oppfordrer hver enkelt til å søke litt dypere i det som finnes av forskning innenfor dette temaet og gjøre seg opp sin egen mening. Det er sprikende oppfatninger, men jeg har etter å ha lest meg opp og diskutert i ulike fora kommet dithen at jeg jeg tror det er helseskadelig å ta kalsiumtilskudd - såfremt det ikke er naturlig kalsium. Jeg vil ikke at dere skal slutte med de tilskuddene dere tar etter å ha lest mitt innlegg - men sørg i allefall for å søke informasjon om det du spiser. Denne linken la jeg inn tidligere: http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp?parent=1&flag=1&ban=1&id=593

Jeg kjenner ikke til Calcigram Forte.

Annema

Aline

27.nov.2010 kl.11:50

Hei. Jeg har lest litt på bloggen din. Mye interessant;) jeg lurte på om du fortsatt bruker ionic elements og om du evt synes det fungerer? Hilsen aline

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits