150410: Mine superpannekaker - med og uten gluten

Titt og ofte kreves det pannekaker til middag fra mine sm. I ett r n har jeg eksprimentert med pannekakeoppskrifter. Og en ting kan jeg i allefall si med sikkerhet; pannekakene mine har ikke blitt mindre sunne med tiden. Tvert i mot. Og det virker som de sm synes de er gode, det er iallefall aldri noen som klager. Jeg pleier alltid lage ekstra mange pannekaker, slik at det blir nok til matpakkemat dagen derp. Det er veldig populrt. Og i tillegg lager jeg to pannekakerrer. En glutenfri, og en vanlig. Det har blitt en vane og skaper ikke noe stress for min del.

Jeg har aldri skrevet ned noen oppskrift. Jeg bare dytter inn det jeg har av godsaker. Og smaker meg frem. Smaken varierer nok litt, men det blir godt hver gang. Har du lyst til prve mine super-pannekaker finner du oppskriften under bildet. Ha en fin-fin kveld.


Oppskrift p ekstra sunne pannekaker:
Ca 5 dl speltmel (50% siktet spelt og 50% sammalt spelt)
Deretter tilsetter jeg noen spiseskjeer andre typer mel, eks litt kokosmel, litt quinoamel og hempmel
1 dl havregryn, gjerne malt til mel
Vske: Her bruker jeg en miks av vann, rismelk med vanilje og/eller tjukkmjlk (surmelk fra Risr) til rren fr en passe konsistens.
4 ss smeltet kokosolje (extra virgin)
5 egg
Litt himalayasalt
Noen dryss med vaniljepulver og kanel

Glutenfrie pannekaker
Lager mindre porsjon, men bruker omtrent de samme ingrediensene bortsett fra jeg erstatter speltmelet med en miks av ulike glutenfrie melsorter (quinoa, rismel osv) - og jeg bruker litt mer av de andre melsortene (hempmel, kokosmel).

4 kommentarer

Heidi P

16.apr.2010 kl.07:11

Nam nam hehe s gode ut nr jeg leste oppskriften. Men lurer litt p den glutenfrie jeg n....Hvilken glutenfrie blanding er du med fornyd med? eller lager du bare selv og aldri kjper ferdig i butikken? Jeg synes ikke de er noe gode jeg s m nok i med noe krydderier osv hehe....

Spiser dere mye ntter? Er det da uten salt helst?

Hva mener du om baconsvor?

Mange sprsml hehe....

Ha super duper fin dag!!!!!!!!

ET LIV I BALANSE.

16.apr.2010 kl.09:29

Heidi. Jeg bruker den blandingen som heter "naturlig glutenfritt mel", tror den er fra Semper. Den inneholder ikke hvetestivelse og ei heller bokhvete (som han etterhvert har begynt reagere p). Jeg prver bruke minimalt av dette melet, da det inneholder for mye stivelse og veldig lite nring. Men bruker det mest for nytralisere smaken fra de andre (quinoa, hemp, amaranth osv) - han er ganske skeptisk til mye mat enn. Men hovedvekten av melet er alts andre mer nringsrike melsorter.

Vi spiser ntter, stort sett bare naturell. Mest mandler egentlig. Jeg kjper gjerne mange poser av gangen, bltlegger over natta (for frigjre enzymer og gjre dem mye mer nringsrike). S trker de i dehydrator p 41 grader i opptil et dgn. Da er de spiseklare. Noen ganger lager jeg egne krydderblandinger som jeg marinerer nttene i fr de trkes, men det er ikke s ofte jeg tar meg tid til det. Baconsvor...? Ehhh. Rent animalsk fett. Tror ikke kroppen kan bruke det til s mye. Men hvis det er noe du m ha, s fr du heller srge for dytte inn en salat i forkant - s vil den hjelpe kroppen din med f svoret gjennom systemet (smil). Ellers er det jo snn at s lenge vi har et sunt og balansert kosthold de fleste dager vil ikke utskeielsene n og da ikke ha s mye si. Men hvis baconsvor er noe som spises veldig ofte ville jeg nok tenkt meg litt om. Ha en fin dag. Smil fra annema

Christina S

17.apr.2010 kl.20:15

Hei Annema. Ja, pannekaker m vi servere en gang innimellom. Mine barn er vokst opp med at mamma lager annerledes pannekaker. Ofte rasper jeg gulertter ned i rren. Rasper du fint - merker kamraterne ingenting og pannekakene blir gyldne og fint. Barna mine spiser det uansett. Det jeg har begynt gjre i det siste er at jeg tar i tinet "frossen spinat". Det blander seg fint i rren. Nr jeg har stekt pannekaken p en side, rasper jeg litt parmesan p den stekte siden og nr pannekaken er ferdig legger jeg p spekeskinke (Stranda - som vi bruker i stedet for dyrere italienske alternativer). Brett pannekaken dobbel og voil - s har vi en perfekt matpakkepannekake til i morgen! Barna er blitt like glad i de "grnne pannekakene" som i vanlige. Man kan helt sikkert bruke fersk spinat.

Jeg bruker ogs stort sett bare grovt speltmel og mye egg (og soyamelk). Mandler og ntter har jeg ikke brukt i pannekaker men prvd i vaffelrre.

God helg, Annema!

Annema

17.apr.2010 kl.22:31

Christina: Tusen takk for at du deler dine pannekakerd. Dette skal jeg prve! Garantert! Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits