140310: Super-duper blåbærsmoothie

Nå skal supermaten i skuffer og skap få bein å gå på. Inspirert av den nye boken lagde jeg blåbærsmoothie med superfood til barna i går kveld. Og jammen fikk jeg ikke lurt inn en del supermat uten at de merket seg det. Smoothien gikk ned på høykant og det kom mange mmmm.....mmmmm underveis. Her er det jeg brukte:

1 pakke frosne blåbær
1 moden banan
ca 1 dl vaniljeyoughurt (ca-mål)
2-3 ss chiafrø (lagt i vann i ca 15 minutter til du får en gele). Høyt omega 3- og 6-nivå og proteinnivå. Kjøpt mine hos Sanabona.
1/2 - 1 ss acaipulver . Store mengder omega 3-, 6- og 9. Masse antioksydanter, 19 aminosyrer og fiber. Jeg har kjøpt via Gojiking, men også å få kjøpt mange steder i Norge.
1-2 dl kokosvann
(fra kokosnøtt eller fra kartong). Jeg bruker innimellom Coco Juice. Du finner forøvrig grønne kokosnøtter fylt med kokosvann i asiatiske butikker i byen.
1 ss greens - hvis du tør. Jeg bruker 1 stor ss Best of Greens, som inneholder en blanding av greens fra land og hav (spirulina, chlorella, hvetegress, spirer m.m). Evt annet du har av greens, begynn forsiktig. Ungene merker ingenting - og jeg er superhappy fordi jeg får i dem greens.
Stevia som ekstra søtning (hvis nødvendig)

Kjøres i blender til jevn konsistens. Tilsett evt mer kokosvann eller vann til ønsket konsistens. Ønsker du mer søtt, tilsett litt agave. Dette liker barna garantert! 

14 kommentarer

M and Dee

14.apr.2010 kl.11:35

Dette så jo helt utrolig godt ut :) Også passer det perfekt inn i vår nyr og sunne livssril i og med at blobær er så utrolig sunne!

Always and forever -M and Dee

Tingelingelin

14.apr.2010 kl.13:22

Den boken ser ut til å være en MÅHA...

Fin blogg.

Ha en fin dag!

Silje Silje

14.apr.2010 kl.22:32

Idag ble det juicer på meg :D

Annema

14.apr.2010 kl.22:47

Grattis Silje! Håper du blir fornøyd. Morgenjuicing har blitt en fast vane for meg. Forfriskende deilig. Annema

Ada Linnea

14.apr.2010 kl.23:28

Denne smoothien virker usedvanlig innholdsrik og god. Og ikke minst: bildet er utrolig stemningsfullt og proft:)

Heidi P

15.apr.2010 kl.07:26

Nam nam så supergod ut. Har ikke fått kjøpt inn alt jeg trenger osv jeg nå må vente til jeg har vært hos ernæringslegen....Jammen blir det kostbart også hvis man skal legge om hele innkjøpslisten sin hehe..

Lurte på om du har vært borti lekk tarm jeg annema siden du nevnte det og middel? Du som har lest mange bøker hvis noen har betennelse i tykktarm er det noen mat man kan spise som healer det da? For jeg også begynner å tro at maten er roten til alt snart....men merker jeg har dager som er veldig tunge og tenker kommer dette til å gå men manner meg opp igjen.

Har du forresten lest noen bøker om lavkarbomat....kjøpt meg sofie hexeberg hun jeg skal til frisk med lavkarbo mat....veldig spennende lesing der også...

Ha en super duper dag!

Sege

15.apr.2010 kl.07:33

Supergod! Vad har du för kamera när du tar dina fine bilder?

Annema

15.apr.2010 kl.09:11

Ada: Tusen takk!

Heidi: Jeg har et barn som har cøliaki og som har slitt med lekk tarm og kraftige intoleranser til veldig mange typer mat. Jeg har brukt probiotika (tarmbakterier) på ham hele veien og også L-Glutamin for å tette tarmen - i tillegg til å isolere bort matvarer han ikke tålte i perioder. Betennelser vet jeg ikke så mye om, men vil tro at det finnes tilskudd som hjelper på dette i tillegg til det jeg har nevnt her. Daglig inntak av Aloe Vera 40+ (Supernature) må da være en god ting, samt gode betennelsesdempende fettsyrer i gode doser. Og kanskje fiber. Ellers er min filosofi å belaste fordøyelsen minst mulig, det funker best for meg. Det vil si at jeg sjelden spiser proteiner i form av kjøtt og karbohydrater (ris, pasta, potet osv) samtidig. Da går fordøyelsen lettere (ref. KJernesunn Familie). Spiser jeg kjøtt, spiser jeg det med salat/grønnsaker - og det samme med karbohydrater. Kjenner ikke til Sofie Hexeberg. Ellers tar det tid å komme tilbake til god helse. Det er viktig at du prøver deg frem og sørger for å bygge opp gradvis. Det tar tid å bygge opp noe det har tatt år å bryte ned.

Heidi P

15.apr.2010 kl.13:22

Tusen takk for bra svar. Man lærer jo så lenge man lever. Ja skal høre med henne ernæringslegen om dette med l glutamine og prebiotika.

Det blir spennende framover. Skal følge deg framover fått mange nye inntrykk og gode tips. Skal prøve meg fram med salat med kjøtt osv...Men hva spiser du risen sammen med da? alene? hehe...Spiser villris jeg for det er en av tingene jeg tåler....Er en del jeg reagerer på ser jeg.

Eksemen er mye bedre på en uke uten melk, mel og egg. Så spiser en del kjøtt nå og litt ris og mye grønnsaker.

Sigrun

15.apr.2010 kl.13:59

Heidi:

Hvis tarmen din er lekk og betent, er det fordi den ikke greier å håndtere en del av maten du spiser, så jeg vil tro at du har en matintoleranse. En ting du kan gjøre i tillegg til å følge Annemas gode råd, er å bruke en urt som heter Ulmus rubra. Ulmus rubra er et finmalt pulver av barken fra rødalm, som man rister ut i vann og drikker. Når ulmus blandes med vann dannes det et klebrig slimstoff/gele som virker ernærende og smørende på slimhinnene. Det lindrer irritable eller betente slimhinner i mage-tarmkanalen og er også mat for de gode bakteriene.

Dosering tar man ut fra om magen er løs eller hard:

Forstoppelse: 1 ss

Normal: 1 bs

Diare: 1 ts

Det er lettest å riste det ut i vann i et syltetøyglass med lokk (kan være vanskelig å røre ut i et glass med vann), og drikke med en gang. Kan tas etter alle hovedmåltider og før man legger seg om kvelden, dvs 3-4 ganger pr dag.

Du får kjøpt det fra Helsekostsentralen:

http://www.helsekostsentralen.no/produkter.php?KATID=409&TABID=410&PRODID=429

Helsekostsentralen har også veldig gode probiotikaprodukter, bl.a NDS Probiotika 500. Den skal finnes i helsekostbutikker også.

Tlf nr til Helsekostsentralen er 38 09 98 20

Andre urter som virker betennelseshemmende i tarm kan være Kamille, Lakrisrot, Ringblomst og Ingefær. Bland gjerne alle disse urtene sammen (ingefær er best fersk) så har du din egen spesialte. Drikkes som te mellom måltider.

Lykke til med detektivarbeidet!

Hilsen Sigrun

Heidi P

15.apr.2010 kl.17:10

Tusen takk for gode råd. skal se hva prøvene viser så skal jeg lete videre....man lærer noe hele tiden.

Annema

15.apr.2010 kl.21:08

Sigrun: Takk for at du bidrar med din erfaring og dine gode råd. Det setter jeg umåtelig pris på. Jeg vet ikke alt om alt, men kan bare dele de erfaringene jeg har gjort meg selv. Og de av dere som har noe å dele med oss andre, velkommen til å kommentere dere også. Ha en kjempefin kveld. Annema

Mille

10.mai.2010 kl.12:20

Lekk tarm syndromet er et navn gitt til et svært vanlig helseproblem der den grunnleggende organiske defekten (skaden) er en tarmvegg som er mer permeabel (porøs) enn normalt.

Unormalt store avstander mellom cellene i tarmveggen tillater opptak av giftige stoffer i blodet som under sunnere omstendigheter, ville blitt frastøtt og eliminert.

Tarmen blir lekk i den forstand at bakterier, sopp, parasitter og deres giftstoffer, ufordøyd protein, fett og avfall som normalt ikke absorberes i blodstrømmen i sunn tilstand, passerer gjennom en skadet, hyperpermeabel, porøs eller "lekk" tarmvegg.

Lekk tarm syndromet kan føre til dårlig opptak av mange viktige mikronæringsstoffer

Lekk tarm syndromet er i utgangspunktet forårsaket av betennelse i tarmslimhinnen.

For å reversere lekk tarm problemene, er det viktig å finne ut hvilke typer av mat vi har allergier eller intoleranser mot.

ANBEFALTE PRODUKTER:

?OMX FUNCTIONAL FOOD. (organisk syre behandling)

?SUPER S

?OMEGA 3

?L-GLUTAMIN

?MULTIVITAMINER MED HELE B-KOMPLEKSET

?BITTERSTOFFER

Knall gode produkter-

Har fått ett kjempe bra næringsopptak og føler meg ikke lenger oppblåst, sår eller vond i magen.

Trøttheten forsvant og jeg har fått bort urenheter i ansiktet i tillegg til masse energi.

Det er en fryd å jobbe lange dager, ingenting er ett ork lenger-

Les mer: www.universalbiology.com

Cecilie

10.mai.2010 kl.17:03

Hei Annema!

Først - kan anbefale boken til Sofie Hexeberg, har lest den (også) på min researchrunde.

Jeg har et spørsmål til kokosvann - har du testet hvor dette er billigst? Ser at det er endel billigere i utlandet (Amazon) enn f eks hos Supernature, men da kommer jo frakt i tillegg. Planlegger å bytte ut rismelken i min morgensmoothie med nettopp kokosvann og da går det med endel i uken :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits