130410: Ny norsk bok om supermat

Jeg elsker bøker. Og jeg elsker å bla i og lese i bøker om raw food og supermat. Det gleder meg derfor å se at det har kommet flere nordiske og norske bøker på markedet. Sist ut er denne boken, "Supermat", skrevet av Trine Berge og Sara Chacko. Begge jobber i Supernature (som jeg har nevnt en del ganger ifm produkter jeg bruker) og har lang erfaring med bruk av supermat i kostholdet. Jeg har mange bøker om temaet, men må innrømme at det ikke er mange jeg bruker til daglig - rett og slett fordi de ikke er bra nok. Men denne boken ble jeg positivt overrasket over. Den fyller et hull, i allefall for min del. Den gir en fin oversikt over ulike superfoods. I tillegg har den med mange oppskrifter og forslag til hvordan man kan dytte inn mer supermat i kostholdet sitt - uten å måtte leve ekstremt på noen måte. Akkurat dette siste er noe jeg virkelig har savnet fra andre kilder. Nå har jeg endelig fått inspirasjon til hvordan jeg kan blande inn mer supermat, også når jeg spiser vanlig mat. Så, for de av dere som har en del supermat stående og føler seg litt rådville når det gjelder å få spist opp, her er løsningen! Dytt inn supermat i smoothies, drikker, salater, til fisk - fugl og kjøtt - og når du lager is. En siste ting jeg verdsetter ved denne boken er at de har tatt med mange eksempler/referanser fra kjente, norske mennesker som bruker supermat i kosten sin - og som har opplevd positive effekter ved det. Alt i alt en bok jeg virkelig kan anbefale for den som allerede lever sunt og for den som ønsker å leve sunnere.

Eneste lille minus med boken er at jeg synes det er for få bilder i oppskriftsdelen. En del fine bilder, men kunne vært mange flere. Jeg blir så mye mer fristet til å prøve når jeg ser bilder sammen med oppskrifter. Det er ofte problemet med de aller fleste utenlandske bøker om dette temaet. Men, den boken får jeg kanskje skrive selv etterhvert...? Ha en fin dag dere!12 kommentarer

Malin

13.apr.2010 kl.12:12

Hei :) Vil du bli med i min "ukas blogg"? Meld deg på da vel? :)

GRØNT VANN

13.apr.2010 kl.12:26

Ja! Kjøpte boka før påske og syns den var veldig innbydende. Likte godt den uhøytidlige stilen til forfatterene også. Fritt sitert: "Det er ikke noe vits i å spise sundt hvis du blir sur av det, da kan du heller spise junk og være glad!" Veldig godt poeng :)

KristinA

13.apr.2010 kl.13:14

Hei! Eg har med stor interesse følgt med på bloggen din ei stund. Du er FLINK å skrive, og du inspirerer mykje i kvardagen. Det måtte da vere midt i blinken for deg å skrive bok om supermat?? Du ville heilt sikkert fått god respons på det :)

Mjuuugly

13.apr.2010 kl.14:15

Jeg ønsker meg denne boka, gleder meg til den blir min ;)

Ang. kommentaren til Kristin, jeg ville hvertfall kjøpt boken hvis du hadde skrevet bok og jeg er helt enig, bilder er viktig :)

Sigrun

13.apr.2010 kl.14:35

Denne boka skal jeg ha!!

Løvinnen

13.apr.2010 kl.19:18

Skrives på ønskelisten ja:)

Karianne

13.apr.2010 kl.20:56

Jeg har bestilt boka i dag, gleder meg veldig til den kommer i posten:) Har bare lest noen bøker på engelsk om supermat og raw food, så det blir spennende og lese noe som er tilpasset det norske markedet. Og skulle du skrive en bok en dag er det nok mange av oss som følger bloggen din som ville løpe og kjøpe;)

Annema

13.apr.2010 kl.22:33

Takk for oppmuntringen! Hvem vet, kanskje blir det noe av etterhvert!

Ellers er jeg hjertens enig med dere i at denne boken er både lettlest og troverdig - og gjør det mulig fo rmange fler å få i seg masse næringsrik supermat - uten å måtte takke nei til alle godsaker her i livet. Jeg er allerede i gang med å teste ut flere av oppskriftene - og jeg har fått en liten aha-opplevelse allerede. Mer om det senere. Annema

Silje Silje

14.apr.2010 kl.10:49

Nå er boka bestilt :)

Anja

14.apr.2010 kl.12:33

Jeg kjøpte denne boken i forrige uke - da jeg fikk øye på den i butikken klarte jeg ikke å gå fra den!

Jeg er enig i at den er kjempefin - et lite supermat leksikon. Ellers er jeg helt enig i at det burde være flere bilder i oppskriftsdelen... spesielt siden oppskriftene inneholder mat vi vanligvis ikke er så vant til å hanskes med.

I tillegg MÅ jeg bare si at å leve 100% etter disse prinsippene er SVINEDYRT!! :(

Annema

14.apr.2010 kl.22:51

Anja: Enig. De færreste klarer eller kan leve 100% etter disse prinsippene. Derfor viktig å finne sin vei. En annen ting som er viktig å huske er at man fint kan utelate ingredienser og evt tilsette noe annet. Det påvirker ikke smaken allverden. Feks står det manukahonning eller agave kan man erstatte med noe annet søtt. Smaken blir ikke veldig annerledes. I blåbærsmoothien jeg lagde i går brukte jeg litt andre ting enn det som stod i oppskriften, men smaken ble jo utrolig god likevel. Lykke til med testing av oppskrifter. Del gjerne dine erfaringer dersom du får noen favoritter. Annema

Green-ecomom

15.apr.2010 kl.17:05

kjøpte nettopp boken for å ha noe lesestoff på jobb. Den virker kjempeflott ved første øyekast. Gleder meg til å prøve ut oppskriftene i den

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits