070410: Jeg er blitt "Minibonde" i storbyen!

Noen av dere faste lesere har sikkert ftt med dere at jeg i nrmere ett r har sttt p venteliste for bli andelseier i verland Andelslandbruk i Brum. Og ifm tildelingen av andeler for 2010 var det endelig min tur. Hurra - jeg er s glad! Jeg vil - etterhvert som sesongen gr sin gang - f betydelig strre tilgang til kologiske grnnsaker enn fr. Jeg vet at fr allerede er satt i jorda, s da er det bare glede seg. Jeg ser frem til vre med p hste inn kologiske jordbr, squash, salater, bnner, agurk, tomat, salat, purre, reddik, lk m.m. Det fine er at vi som andelseiere holdes lpende orientert via mail om hva som er klart for hstes. Jeg ser ogs frem til la barna ta del i innhstingen. De har ikke vondt av f enda strre respekt for naturen og mer bevissthet om hvor maten vr egentlig kommer fra.

Jeg har lenge hatt tanker om lage min egen hageparsell, men tiden strekker ikke til. Jeg innser ogs at dette er noe som andre kan mye bedre enn meg. Men andelslandbruk er jo en fantastisk alternativ - og dette er nok en trend vi vil se mye mer av i fremtiden. En sunn motblge til ferdigmatindustrien. Det er populrt i USA. Og det ser ut til bli populrt ogs i Norge. Flere og flere beboere og naboer velger g sammen om lage hageparseller hvor det dyrkes grnnsaker i felleskap. Hvem vet, kanskje flere av dere finner p gjre det samme. Jeg skal holde dere lpende informert om hva som skjer i mitt liv som andelseier i kologisk landbruk fremover.

14 kommentarer

Silje Silje

07.apr.2010 kl.14:34

S spennende! :))

Karianne

07.apr.2010 kl.19:24

Utrolig kult, gratulerer! nsker meg en liten hageflekk jeg ogs, vokste opp med drivhus, og spiste squash og tomater, svulmende etter bidrag fra naboens hner. Lykke til, dette kommer til bli gy!

Heidi p

08.apr.2010 kl.07:06

Hei igjen !

Har et sprsml til deg angende magen din jeg hvordan var du plaga med den? og har den blit tmye bedre etter du la om kostholdet? Har du noen gang blitt pvist gluten, melk eller noe snt p blodprvene dine at du reagerer p det? "nysgjerrig" man lrer s lenge man lever hehe...

Mari

08.apr.2010 kl.08:33

Hei:) Kjempeflott! Jeg har til n bare bestilt produkter fra SanaBona, men tenkte bestille fra Gojiking ogs. Vet du om Gojibrene deres er bra? Om de er kologiske? St p videre! Har anbefalt bloggen din til familie og venner =) Mari:)

Annema

08.apr.2010 kl.08:41

Karianne: Takk, jeg gleder meg og hper jeg fr brukt dette muligheten.

Heidi: Jeg har den overbevisning om at de fleste helseproblemer stammer opprinnelig fra tarmen. Det fles ganske logisk for meg.

legge kosten om s dramatisk som jeg gjorde for over ett r siden er tft for magen - og kanskje ikke noe jeg vil anbefale. Det ble veldig mye nytt og mye mer nring - og magen var nok ikke i stand til ta i mot og fordye alt. S jeg slet en del med magen den frste tiden - og det er vel frst de siste 3-6 mnedene at jeg synes at den fungerer bra. Men jeg merker at s lenge jeg spiser lettfordyelig mat gr det greitt, og s lenge jeg husker ta probiotika og helst ogs enzymtilskudd hver dag. Jeg har ikke cliaki, men har ftt pvist svak intoleranse mot kumelkprodukter. Det viktigste er derimot lre seg sin egen kropp kjenne. Min viktigste lring det siste ret er at kroppen sier ganske tydelig fra nr den fr noe den ikke tler eller som er tungt fordye. Det er penbart at min kropp i allefall trives best nr jeg holder meg p den lette vei. Jeg har skeiet ut mange ganger p veien, men ingen god flelse i etterkant (luft i magen, drlig energi, tung flelse i kroppen osv). Annema

Green-EcoMom

08.apr.2010 kl.08:42

S spennende hre. Det blir nok kjekt for dere.

ET LIV I BALANSE.

08.apr.2010 kl.08:58

Mari: Jeg har smakt mange gojibr, men de aller beste og saftigste fr du fra Sanabona og Gojiking. Gojiking gikk tom for organiske br i hst, men jeg hper at de snart fr inn igjen. De pleier ha bde organiske og ikke-organiske. Takk for anbefalinger! Annema

Balanse

08.apr.2010 kl.11:38

S spennende! Selv har jeg bde tid og plass til en kjkkenhage, men jeg kan godt forst at det er flott for personer som ikke er i samme situasjon f tilgang p komat fra "egen" hage. Hper flere fr ynene opp for dette :)

Heidi p

08.apr.2010 kl.11:38

Kjempe spennende tusen takk for raskt tilbakemelding. AKkurat snn jeg opplever det ogs tung i kroppen, null energi, sliten og eksem...ja kroppen sier i fra. Kjempe spennende komme til bloggen dinsynes jeg....skal lese lese og litt om litt legge om kosten. Frst skal jeg f tatt prver s skal vi se om det kanskje er melkeallergi her.....mistenker det selv om dagen....

Ha en kjempe fin dag videre!

Eva

08.apr.2010 kl.15:25

h s herlig! Det blir sikkert heilt herlig kunne hste inn kologisk frukt og grnnsaker sjlv. Noko eg gjerne skulle ha gjort! Er ikkje mykje kologisk verksomheit i nrheiten dessverre, men lykke til. Gleda meg til hyre meir!

Heidi p

08.apr.2010 kl.19:39

Ser du har tre barn det har jeg ogs. Spiser de den samme maten du spiser eller lager du to middager hver dag? Kan ikke du skrive ned en typisk dag for deg hva du spiser og snn hehe....

Annema

08.apr.2010 kl.20:38

Heidi: De er nok mer kresne enn jeg skulle nsket. Som barn flest, vil jeg tro. Minstemann er superkresen om dagen, lite gjre med. Antar at det gr over etter en stund. Mellomsten er mer pen for prve og smaker i allefall p ting. Eldstemann som har cliaki har spesielle behov og er midt-p-treet kresen, men spiser i allefall spirer, litt salat og brukbart med frukt og grnt. Jeg er vant til lage middag som dekker flere behov, det er bare snn det er. Men jeg lager ikke noe spesielt til den som er kresen. Jeg lager det jeg lager, og det er alltid mulighet for velge og velge bort - de fleste finner alltid noe spise p bordet. Jeg pusher og stresser ikke, men prver g foran som en god rollemodell. Og de vet at "mamma er sunn" og spiser masse grnnsaker. Prver alltid ha grnnsaker p bordet, og ofte grnnsaksstaver + dipp (veldig populrt). Typisk hverdag: Ferskpresset juice p tom mage (se tidligere innlegg) 1-2 store glass. Drikkes sakte. * Tilskudd av chlorella og spirulina og evt hvetegresspulver * Mandelmelk og frokostblanding litt senere eller bare et par bananer hvis jeg skal raskt ut av dra eller jeg tar med en smoothie * Prver spise en stor salat til lunsj, med superfood eller med egg, lager ofte salat som jeg har med p skolen * Prver legge inn juicing p ettermiddagen fr middag, men ikke lyktes med det enn - ikke tid. Middag varierer jo veldig, men jeg spiser alltid grnt sammen med maten - s fremt jeg ikke har laget suppe. * P kvelden har jeg ofte behov for "knaske", s da blir det eksempelvis knekkebrd, litt ntter, fr, en bar eller annet knask jeg har tilgjengelig. Det jeg merker n er at maten holder lenger enn fr. Det tror jeg er ganske vanlig nr "lagrene" etterhvert "fylles opp". Jeg tror faktisk jeg spiser en del mindre enn fr. Det betyr ikke at jeg gr ned i vekt, jeg har bare ikke det samme suget etter "noe" hele tiden. Ganske deilig egentlig. Litt rotete dette, men hper det gir en liten pekepinn.

Heidi p

08.apr.2010 kl.21:35

skjnner akkurat hva du mener. Det suget er slitsomt hehe....Jeg spiser ogs knekkebrd, men har bjrkepollen allergi s har hatt en del plager av ntter...er en del mat jeg ikke tler er slitsomt for da m jeg ta det ut ogs.....

Tror kanskje derfor magen er s vrang ogs....Dette med det suget har vel med mangel enten p magnesium eller noe annet...hehe.....Ser p barna mine ogs de plukker ut bnner og erter og tar bare salaten hehe....

ET LIV I BALANSE.

08.apr.2010 kl.22:01

Du kan jo vurdere prve noen av blandingsproduktene til David Sandoval, holder p skrive litt om det akkurat n. Kommer snart. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits