060410: Kikerter- og koriandersuppe

Denne suppen ble en stor hit for min familie og gjester i påsken! Den ble så god at jeg måtte lage den flere ganger. Og selv om jeg lagde dobbel porsjon andre gangen, ble nesten alt spist opp. Våre første gjester ble faktisk så begeistret at de lagde den selv da de kom hjem til seg selv. Så da har jeg skjøvet forventningene til himmels for dere - smil. Det fine med suppen er at du kan lage den helt vegetarisk. Og du kan tilsette kjøtt. Siden det var påske og det var mange munner å mette brukte jeg lammekjøtt oppi, lammebog eller en liten lammestek skåret i biter. Men personlig foretrekker jeg naturlig nok den vegetariske varianten. På et fat ved siden av satte jeg frem små skåler med youghurt naturell, sorte oliven skåret i skiver, og skåler med masse hakkede urter - fortrinnsvis koriander men også basilikum.

Oppskrift finner du som vanlig under bildet.

Suppen blir aller best om du lar den stå over natten. Da får krydderne tid til å blande seg.

Litt dårlig bilde, men dette er tilbehøret. Du trenger ikke noe brød. Mer enn nok mat i suppen. Og et sunnere valg for kropp og fordøyelse.

Oppskrift på Kikerter- og Koriandersuppe:
ca. 2 ss olivenolje
2 løk, hakket
2 store fedd hvitløk, knust (evt mer)
3 bokser kikerter på boks, skylles. Eller enda bedre: Tørkede kikerter som er bløtlagt og kokt fra bunnen av.
500 lammebog eller lammestek, renskåret for fett og hinner, skåret i små stykker. Kan sløyfes om du ønsker helt vegetarisk.
1/2 ts malt spisskummin
2 ss paprikapulver
1/2 ts malt nellik
2 ss tomatpurè
1 liter buljong
2 bokser tomat på boks (av god kvalitet, helst økologisk)
Et par gode never frisk koriander
Noen gode dryss cayennepepper
Som tilbehør: hakket koriander, evt basilikum, sorte oliven skåret i skiver, youghurt naturell (kan sløyfes).

1. Varm olje i stekegryte. Tilsett løk og hvitløk. Stek til mykt, men ikke brunt. Sett tilside. Stek kjøttet i omganger til brunt på alle sider. Legg løk og kjøtt sammen i gryten.
2. Tilsett krydder. Varm opp litt. Tilsett tomatpurè og kok ca 2 minutter under konstant omrøring. Tilsett buljon, rør godt sammen og kok opp.
3. Tilsett tomat og hakket koriander. Kok opp og skru ned varmen. La surre til kjøttet er mørt. Tilsett kikertene (fra boks) mot slutten, evt la bløtlagte kikerter koke med. Smak til. Husk at smaken endrer seg når gryten får stå over natten.
4. Pynt med korianderblader og oliven rett før servering.

5 kommentarer

Veronica

06.04.2010 kl.11:30

så flink du er! Ikke lett å komme på sunne alternativer allitd!

ET LIV I BALANSE.

06.04.2010 kl.11:36

Tusen takk Veronica. Du bør prøve denne. Annema

Christina

08.04.2010 kl.21:23

Tusen takk for kjempegod oppskrift! Dette ble middagen i dag - og den falt i smak, nam nam! Supper er fantastisk energi med de rette ingrediensene, og denne gjorde susen i etter en lang dag :-) Keep up the good work!!

ET LIV I BALANSE.

08.04.2010 kl.21:27

Så herlig å høre!

Gert Poder

13.03.2013 kl.19:35

Tak for en dejlig opskrift, som jeg vil lave til mine anti-vegetar venner i morgen. Lige et par kommentarer. 1. Hvorfor sætter du de sauterede løg og hvidløg tilside. Det er nemme bare at brune kødet sammen med. 2. Jeg ved godt at mange gør det, men hvis du kommer de tørrede krydderier i varm olie, så dør de, især de stødte som paprika og spidskommen. Kom ALTID krdderierne i til sidst og tag gryden af ilden. Undtagelsen er hele tørrede krydderier som timian-kviste, laurbær, peberkorn, stjerneanis, allehånde og lignende. Oliver James plejer at dyppe dem i kogende vand 5 sekunder inden brugen, så de "vågner". Velbekomme.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, råd og tips for å få et friskere, sunnere og mer balansert liv. På alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits