060410: Kikerter- og koriandersuppe

Denne suppen ble en stor hit for min familie og gjester i psken! Den ble s god at jeg mtte lage den flere ganger. Og selv om jeg lagde dobbel porsjon andre gangen, ble nesten alt spist opp. Vre frste gjester ble faktisk s begeistret at de lagde den selv da de kom hjem til seg selv. S da har jeg skjvet forventningene til himmels for dere - smil. Det fine med suppen er at du kan lage den helt vegetarisk. Og du kan tilsette kjtt. Siden det var pske og det var mange munner mette brukte jeg lammekjtt oppi, lammebog eller en liten lammestek skret i biter. Men personlig foretrekker jeg naturlig nok den vegetariske varianten. P et fat ved siden av satte jeg frem sm skler med youghurt naturell, sorte oliven skret i skiver, og skler med masse hakkede urter - fortrinnsvis koriander men ogs basilikum.

Oppskrift finner du som vanlig under bildet.

Suppen blir aller best om du lar den st over natten. Da fr krydderne tid til blande seg.

Litt drlig bilde, men dette er tilbehret. Du trenger ikke noe brd. Mer enn nok mat i suppen. Og et sunnere valg for kropp og fordyelse.

Oppskrift p Kikerter- og Koriandersuppe:
ca. 2 ss olivenolje
2 lk, hakket
2 store fedd hvitlk, knust (evt mer)
3 bokser kikerter p boks, skylles. Eller enda bedre: Trkede kikerter som er bltlagt og kokt fra bunnen av.
500 lammebog eller lammestek, renskret for fett og hinner, skret i sm stykker. Kan slyfes om du nsker helt vegetarisk.
1/2 ts malt spisskummin
2 ss paprikapulver
1/2 ts malt nellik
2 ss tomatpur
1 liter buljong
2 bokser tomat p boks (av god kvalitet, helst kologisk)
Et par gode never frisk koriander
Noen gode dryss cayennepepper
Som tilbehr: hakket koriander, evt basilikum, sorte oliven skret i skiver, youghurt naturell (kan slyfes).

1. Varm olje i stekegryte. Tilsett lk og hvitlk. Stek til mykt, men ikke brunt. Sett tilside. Stek kjttet i omganger til brunt p alle sider. Legg lk og kjtt sammen i gryten.
2. Tilsett krydder. Varm opp litt. Tilsett tomatpur og kok ca 2 minutter under konstant omrring. Tilsett buljon, rr godt sammen og kok opp.
3. Tilsett tomat og hakket koriander. Kok opp og skru ned varmen. La surre til kjttet er mrt. Tilsett kikertene (fra boks) mot slutten, evt la bltlagte kikerter koke med. Smak til. Husk at smaken endrer seg nr gryten fr st over natten.
4. Pynt med korianderblader og oliven rett fr servering.

5 kommentarer

Veronica

06.04.2010 kl.11:30

s flink du er! Ikke lett komme p sunne alternativer allitd!

ET LIV I BALANSE.

06.04.2010 kl.11:36

Tusen takk Veronica. Du br prve denne. Annema

Christina

08.04.2010 kl.21:23

Tusen takk for kjempegod oppskrift! Dette ble middagen i dag - og den falt i smak, nam nam! Supper er fantastisk energi med de rette ingrediensene, og denne gjorde susen i etter en lang dag :-) Keep up the good work!!

ET LIV I BALANSE.

08.04.2010 kl.21:27

S herlig hre!

Gert Poder

13.03.2013 kl.19:35

Tak for en dejlig opskrift, som jeg vil lave til mine anti-vegetar venner i morgen. Lige et par kommentarer. 1. Hvorfor stter du de sauterede lg og hvidlg tilside. Det er nemme bare at brune kdet sammen med. 2. Jeg ved godt at mange gr det, men hvis du kommer de trrede krydderier i varm olie, s dr de, isr de stdte som paprika og spidskommen. Kom ALTID krdderierne i til sidst og tag gryden af ilden. Undtagelsen er hele trrede krydderier som timian-kviste, laurbr, peberkorn, stjerneanis, allehnde og lignende. Oliver James plejer at dyppe dem i kogende vand 5 sekunder inden brugen, s de "vgner". Velbekomme.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits