020410: Raw "ostekake" til påskeaften!

Det er tid for en ny utskeielse, dere! Og endelig fikk jeg tid til å prøve meg på en "ostekake" på raw-food-vis. Ostekaken jeg skrev om i forrige uke, kjøpt på Røtter - er nok ikke langt fra denne rent smaksmessig. Og den er faktisk ganske enkel å lage, men krever en kraftig blender eller foodprocessor for å lage selve cashewkremen. Lar du cashewnøttene ligge lenge nok i vann blir de myke og lettere å lage krem av. Jeg er på fjellet, så jeg har bare en liten fryser tilgjengelig. Dermed blir kaken litt sjarmerende skjev, men like god. Oppskrift på "ostekaken" finner du under bildet. Nyyyyt!

Og takk til en av dere lesere (Randi) - tusen takk for oppskriften! Den setter jeg stor pris på!


Nøttebunn:
4 dl mandler (evt andre nøtter)
4-6 dadler.
Kjøres i mikser. Jeg brukte en stavmikser og den mini-foodprocessoren som følger med. Gikk helt strålende, men ble kanskje litt mer grovkornet enn med en vanlig foodprocessor. Strø kokos i en kakeform og trykk bunnen jevnt utover. Settes inn i fryser.

Ostefyll:
6 dl bløtlagte cashewnøtter
Saft fra 1 stor sitron (eller 1 1/2 liten sitron)
1 1/2 agavesirup eller annen søtning
1 1/2 dl smeltet kokosolje, extra virgin
3/4 vaniljestang
Litt salt (himalayasalt)

Kjøres i blender til en myk jevn krem. Helles over bunnen og smøres jevnt utover. Sett inn i fryseren.

Bringebærlokk:
Når kremen er frossen mikser du 1 pakke tinte bringebær mikset med litt agave eller annen søtning og sprer over kremen. Sett inn i fryseren igjen.

Ta ut kaken en stund før servering og skjær opp i serveringsstykker! Nam!

11 kommentarer

Mjuuugly

02.apr.2010 kl.23:23

Oiiida, veldig, veldig fristende!

christina s johnsen

02.apr.2010 kl.23:55

jummy!

Christina S

03.apr.2010 kl.09:05

Ser veldig godt ut! God påske!

Karianne

03.apr.2010 kl.10:54

Hmmm, denne skal jeg prøve. Takk for oppskrift:) Hvor stor form brukte du?

Skal si du imponerer som varter opp med sånne godsaker i påskeferien! Ha fortsatt god påske:)

tine

05.apr.2010 kl.14:02

elsker bloggen din! jeg er innom titt og ofte. Så mye spennede og ikke minst sunn mat. Skal få prøvd ut denne kaka i nærmeste framtid, gleder meg allerede! :)

ET LIV I BALANSE.

06.apr.2010 kl.11:37

Karianne: Jeg brukte en helt vanlig kakeform....husker ikke målene. Men altså ikke av de minste.

Lykke til til de av dere som vil prøve. Annema

Ada Linnea

06.apr.2010 kl.21:11

for en fantastisk kake! DEN skal jeg prøve. Jeg lurer; det står 1 1/2 kokosolje, men hva? Spiseskjeer?

Flott blogg forresten:)

Annema

06.apr.2010 kl.23:08

Ada! Åh, sorry. Det skal stå 1, 5 dl. Annema

Anne

08.apr.2010 kl.21:09

Høres fantastisk ut. Men hvor mye agavesirup i ostefyllet? Det står "1 1/2 agavesirup"

Lisbeth

10.apr.2010 kl.01:23

Denne så kjempe god ut : )

spennende oppskrift, hvor lenge burde cashewnøttene ligge i vann?

juli

09.sep.2010 kl.10:58

Dinne he ej prøvd! Og den var kjeeeeempego!!! ;) ;) Skal lage den igjen til helga i en 75års dag! ;)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits