010410: Raw og smaksrike påskenøtter

Disse nøttene lagde jeg i dehydrator i forrige uke. De er med meg på påsketuren og jeg innrømmer at jeg er titt og ofte nedi boksen for å knaske litt. De er virkelig kjempegode! Jeg må innrømme at jeg ikke husker helt alle ingrediensene, men det er stor sannsynlighet for at de blir gode hvis du smaker deg frem. Jeg helte litt agave i en skål. Så hadde jeg oppi noen gode dryss kanel, litt cayenne, himalayasalt og deretter det jeg fant av superfoods i skapet; mesquitepulver, maca og lucuma. Det er mulig jeg hadde oppi litt sitron også. Det husker ikke. Så rørte jeg rundt. Massen ble ganske tykk og litt klissete. Husk å smake deg frem. Smaker det godt så er det bare å helle oppi bløtlagte (over natten) valnøtter og blande alt godt sammen. Så helte jeg nøttene over på en dehydratorhylle med paraflexxunderlag og satte inn i dehydratoren. Sett gjerne inn på kvelden og ta bort paraflexxunderlaget på morgenen og la nøttene tørke videre til de er helt tørre og gjerne litt sprø. Dersom du ikke har dehydrator er det sikkert mulig å få disse tørre og crispy også i stekeovn. Husk bare å ha ovnen på laveste temperatur og døra på stekeovnen på gløtt. Deretter er det bare å nyte godsakene. Nam.

Ellers er jeg i gang med å teste ut ostekaken jeg snakket om i forrige uke. Bunnen er laget og står i fryseren. I dag skal jeg lage ferdig fyllet - og fredag får mine gjester en smak av kaken. Jeg krysser fingrene for at dette blir bra - og bilder + oppskrift kommer selvsagt etterhvert.

For de av dere som lurer på dette med tørking av mat og dehydrator, så har jeg kjøpt min hos Sanabona. Hun kan gi deg råd og assistanse dersom du vurderer å kjøpe selv.

2 kommentarer

stine ♥

01.apr.2010 kl.16:46

kjempe fin blogg! jeg har blogg VS blogg, OG påskekonkurranse på bloggen min! bli med? :D

ET LIV I BALANSE.

06.apr.2010 kl.11:38

Den rakk jeg nok ikke, nei! Ha en fin dag.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits