300310: God påske med spiret karse

Håper mange av dere har muligheten til å nyte påsken med noen late fridager? Og for de av dere som har småttiser i huset, ikke glem å nyte karsen som barna har spiret i barnehagen eller på skolen. Her har vi karse i salaten, på brødskiva eller rett i munnen. Minstemann er derimot så sparsom og egen at hun ikke vil dele den med noen andre enn mamma. Karse har både sterk lukt og smak, og passer derfor best som smakstilsetting i maten - men det er min smak. Det er ikke den type spirer jeg putter rett i munnen, i motsetning til alfalfa og linsespirer. Men ikke glem at karse er supersunt og inneholder både masse C-vitaminer, karoten og jern. Og når det i tillegg varmer mitt hjerte å se hvor stolte de små er når de kommer hjem med karse, så spiser jeg den med andakt. Og har dere ikke karse i hus er det bare å sette i gang å dyrke. Det er det enkleste i verden, bare se her.  På Moseplassen sine sider finner du forøvrig alt du trenger å vite om spiring av ulike frø.


Foruten å nyte fridagene prøver vi også å nyte siste del av vinteren. Det har snødd mye de siste dagene, så det ser ikke ut som vinteren har tenkt å slippe taket med det første. Det er deilig og vakkert med snøtunge trær, men det mangler "noe". Og dette "noe" er sola! For det er ikke ordentlig påske uten sol. Det å sitte i solveggen å nyte en appelsin eller noe annet godt er noe eget. Men det ser ikke ut som sola har tenkt å titte frem en gang. I allefall ikke her vi er akkurat nå. Det er nok flere av dere som er betydelig heldigere enn oss når det gjelder akkurat det?

Når det gjelder mat, så lager jeg mine juicer hver morgen selv om det er ferie. Men det blir en del flere utskeielser enn normalt, hver eneste dag..... Og det merker jeg på magen. Jeg har forresten prøvd meg på en kryddersterk suppe i påsken. Den ble så god - og så godt mottatt at jeg har tenkt å lage den en gang til. Og da skal jeg huske på å legge ut oppskriften til dere i løpet av uka. Himmelsk god og enkel å lage! Inntil da, ha en fabelaktig påskeferie.

3 kommentarer

inger og henriette

31.mar.2010 kl.15:05

kul snømann <3 hahahahah, koselig med kommentar tilbake?

Karianne

31.mar.2010 kl.17:52

Hei, en flott blogg du har, har lånt flere av oppskriftene dine med stor suksess, inspirerende!

Grims Grenka har forresten fått seg en raw food kokk og et nytt konsept "Madu Raw". Veldig spennende, skal prøve det selv til uken.

http://www.firsthotels.com/no/Norsk/Norge/Oslo/First-Hotel-Grims-Grenka/Restaurant-og-Lounge/MADU/

Annema

31.mar.2010 kl.19:27

Wow, så spennende. Madu Raw må helt klart prøves. Det skjer massevis innenfor raw food i Norge, det er morsomt å observere. Flere og flere varer blir tilgjengelig, David Sandoval har nærmest flyttet til Norge og trykket norske kjendiser til sitt bryst (bokstavelig talt) - og nå kan man også gå ut og spise raw food i Oslo. Fabelaktig! Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits