250310: Om spiring og broccolispirer

Du kjenner det sikkert på kroppen. Og på humøret. At det nærmer seg vår? Etter en uvanlig lang og snørik vinter begynner jeg å nærme meg metningspunktet. Det skal bli greitt å parkere skiene etter påsken. Legge bort dunjakker, ullundertøy og vinterstøvletter. Ta frem lettere tøy og sko. Og når våren kommer er det mangt og mye som begynner å spire og gro. Jeg som var så ivrig på å spire frø en periode har vært vinterslapp og litt lei av det de siste månedene. Jeg har istedet valgt å kjøpe spirer ved behov - og de gangene jeg har spiret har jeg kun lagd linsespirer. Men nå har jeg lyst til å komme i gang igjen - og jeg har lyst til å prøve noe annet enn mine gamle favoritter. Disse broccolispirene fant jeg forresten i ferskvaredisken hos Røtter da jeg løp innom i dag. De smaker kjempegodt og løfter en salat mange hakk på smaksskalaen. Det er mange ganger billigere å spire selv, så det har jeg tenkt å prøve selv etter påskeferien....
Stikkord:

6 kommentarer

Silje Silje

26.mar.2010 kl.10:18

Jeg la mine første alfalfafrø i vann nå nettopp :)

Monica

26.mar.2010 kl.13:32

Får frem minner fra barneskolen, der vi lagde spirer i mini-drivhus med bomull :-)) Og godt er det utvilsomt!

Mjuuugly

26.mar.2010 kl.15:46

Kjempemoro med spirer!

Jeg har prøvd meg på brokkolifrø tre ganger, det ser ikke ut som det er fysisk mulig for meg, de gror jo aldri, ellers råtner de.. Huff.. Men alfalfa, bukkehorn, linser, mungbønner og nå også en spiremiks har jeg fått til. Kjempegreit med den spiremiksen forresten, 4 forskjellige frø i en pose. Spiretiden er den samme på alle :)

tinekatrine

27.mar.2010 kl.12:40

jeg prøvde å spire sånne nå, men det kom mugg på dem :/

Annema

27.mar.2010 kl.18:50

Silje! Lykke til. Håper du får det til.

Monica: Og karse. Har fått karse hjem fra småttisene mine nå i påsken. Veldig populært.

Mjuugly: Ja, det er ikke så lett. Jeg vet. Kanskje derfor jeg også ble fristet til å kjøpe disse spirene.

Tine: Kan fort bli mugg hvis det blir for fuktig. Sørg for at vannet renner godt av når du vanner.

hjemmelagd

27.mar.2010 kl.21:15

Jeg spirer litt innimellom, men har foreløpig ikke fått helt rutinen. Det går mest i alfalfa, og noen ferdige blandinger.
Hvor kjøper du frø til å spire brokkoli? Kan tenke meg det er veldig sunt, siden brokkoli er så bra...

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits