220310: Herlig myk rødbetesuppe

Suppe er herlig. Denne gangen har jeg prøvd meg på en rødbetesuppe. Den falt virkelig i god smak hos alle som hittil har smakt den. De små blir veldig skeptiske når suppen har så sterk farge, så de tør faktisk ikke å smake på den. Men de store barna likte den kjempegodt! Og den er enkel og rask å lage. Bare prøv selv! Oppskriften finner du under bildet. Ha en fantastisk mandag, dere!


Oppskrift på rødbetesuppe.
ca. 400 gram rødbete, skrellet og delt i små biter
1 rødløk, hakkes
2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
2,5 dl kokosmelk (eller mer)
4 dl vann
1/2 ss buljong
saft fra 1/2 til 1 lime
litt havsalt eller himalayasalt, smak deg frem
1 ts revet ingefær
1 ts spisskummin
Smak til med cayennepepper eller la vær hvis du ønsker en mildere smak

Ha olivenolje i en stekepanne. Stek rødbete, hvitløk og rødløk til løken er myk (skal ikke bli brun). Hell over kokosmelk, vann og resten av ingrediensene. La koke forsiktig til rødbetene er møre. Avkjøl. Has i blender og kjøres til myk suppe. Ha tilbake i kasserollen. Spe ut med mer væske hvis nødvendig og smak deg frem hvis du føler du trenger noe mer. Jeg serverte suppen med fersk koriander og noen biter med chevre oppi. Nam.

4 kommentarer

Gry

22.mar.2010 kl.08:19

Ser vidunderlig ut. Men trivielt spørsmål; hvor får du skaffet alle disse rødbetene dine på denne årstiden?

Annema

22.mar.2010 kl.08:45

Jeg kjøper rødbeter i innvandrerbutikker, på Meny og andre butikker...

Pia

22.mar.2010 kl.10:12

Nam nam! Lykke til med oppgaven!

Anne

22.mar.2010 kl.20:04

Takk for tips! Hadde igjen en rødbet etter forrige bondens marked, så det ble rødbetsuppe til middag her i dag. Både godt og fin farge :)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits