140310: Superenkel gulrotsuppe

Denne suppen ble lagd i en fei på fjellet i går. Og ingeting varmer mer etter en tur ute i kulda enn en varm suppe. Dette er første gangen jeg lager gulrotsuppe, men absolutt ikke den siste. For det smakte kjempegodt! Litt asiatisk touch over det hele. Jeg har tidligere lagd gulrotsuppe på rawfoodmetoden, men denne gangen altså vanlig kokt gulrotsuppe. Jeg brukte ikke oppskrift da jeg lagde suppen, men smakte meg frem til en smak som passer min gane. Men her er i allefall en omtrentelig oppskrift:


5-6 gulrøtter, skrelt og delt i biter
1 løk, hakket
1 ts malt kummin
1 ts kajennepepper (eller chili)
1 ts malt koriander
fersk koriander
grønnsaksbuljong
kokosmelk (jeg brukte en liten kartong)
en "dæsj" appelsinjuice eller appelsinskall
Himalayasalt eller havsalt


Skrell gulrøttene, del i biter og kok i vann til møre. Skrell løk og stek på svak varme til løken er mør. Avkjøl. Ha gulrøttene, kokevannet, fersk koriander og den stekte løken i en blender eller i en god foodprosessor. Blend til jevn konsistens og ha tilbake i gryta. Varm forsiktig opp og smak til med kummin, kajennepepper, koriander, buljong, salt og varm forsiktig opp.

Dryss over friske korianderblader. Spis suppen alene eller server med brød eller en blanding av naturell youghurt og hakket koriander.

12 kommentarer

Monica

15.mar.2010 kl.02:26

Gulrot er utrolig godt, så denne suppa kommer jeg garantert til å lage! Og ikke minst - sunt :-) Flott at du poster oppskrifter.

siv

15.mar.2010 kl.10:29

Kan du skrive litt om stevia, sukrin, kunstig søtning og sukker?

Annema

15.mar.2010 kl.11:33

Jeg har skrevet flere artikler om dette. Se under "Sunnhetstips" i menyen min til høyre. Eller les her:

http://senseoflife.blogg.no/1237278053_17mar2009.html

Christina S

15.mar.2010 kl.14:49

Hei Annema. Vi lager også suppe ganske ofte her i huset, og oftest tar vi det vi haver. Jeg var litt skeptiskt til å bruke rødbeter i suppe, men den har en mild fin smak som gir en fantastisk farge. Ellers blir det grønnsaker av forskjellig slag (gulrøtter, ev potet, selleri, løk, paprika etc) koker og mixer og blander gjerne i kokosmelk og litt green chili paste mm. Fersk koriander er mitt favorittkrydder. Jeg får en pose til 10kr med masse blader i grønnsaksbutikken. Prøv å lag en mix med koriander, hvitløk, olivenolje, salt, pepper og gresskarkjerner - omtrent som en pesto. Legg på laksen og ta aluminiumsfolie over. 15-20 min i ovnen. Mmmm.... Takk for en fin blogg, Annema.

Kari

15.mar.2010 kl.16:22

Så deilikat bilde!

Annema

15.mar.2010 kl.22:19

Christina: Takk for supre suppetips. Jeg elsker supper og har lyst til å eksprimentere mer! Og det kommer jeg til å gjøre. Må prøve noen av tipsene dine. Tusen takk! Annema

Silje Silje

16.mar.2010 kl.00:20

mmm! Høres kjempegodt ut! Bruker mye cummin og chili jeg også i matlagingen om dagen, og koriander er jo helt fantastisk godt!

theaup

16.mar.2010 kl.13:57

Hei så på den gamle bloggen din:) har du bestilt noe fra brownsfashion før? hvordan var det? :)

Elastica

17.mar.2010 kl.12:21

Serverte en variant av gulrotsuppen din (jeg hadde finhakket, stekt aubergine og kokte linser i suppen fordi det befant seg i kjøleskapet) til familien i går, den ble godt mottatt av de store ungene, mens minstemann på fem ikke lot seg begeistre. Takk for inspirerende tips og oppskrifter!

Annema

17.mar.2010 kl.16:10

Elastica: Hørtes ut som en spennende variant. Kjenner til problemet. Mine små ville ikke engang smake. Suppen var jo knall orange! God nok grunn til å ikke smake. Men-men, de kommer nok etterhvert. Annema

Theaup: Det husker jeg ikke om jeg gjorde.

Bjork

18.mar.2010 kl.09:28

Nam! Toåringen min gafla i seg to tallerkener. Og ropte "meje, meje"

12.mai.2011 kl.20:24

Jutp

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits