140310: Superenkel gulrotsuppe

Denne suppen ble lagd i en fei p fjellet i gr. Og ingeting varmer mer etter en tur ute i kulda enn en varm suppe. Dette er frste gangen jeg lager gulrotsuppe, men absolutt ikke den siste. For det smakte kjempegodt! Litt asiatisk touch over det hele. Jeg har tidligere lagd gulrotsuppe p rawfoodmetoden, men denne gangen alts vanlig kokt gulrotsuppe. Jeg brukte ikke oppskrift da jeg lagde suppen, men smakte meg frem til en smak som passer min gane. Men her er i allefall en omtrentelig oppskrift:


5-6 gulrtter, skrelt og delt i biter
1 lk, hakket
1 ts malt kummin
1 ts kajennepepper (eller chili)
1 ts malt koriander
fersk koriander
grnnsaksbuljong
kokosmelk (jeg brukte en liten kartong)
en "dsj" appelsinjuice eller appelsinskall
Himalayasalt eller havsalt


Skrell gulrttene, del i biter og kok i vann til mre. Skrell lk og stek p svak varme til lken er mr. Avkjl. Ha gulrttene, kokevannet, fersk koriander og den stekte lken i en blender eller i en god foodprosessor. Blend til jevn konsistens og ha tilbake i gryta. Varm forsiktig opp og smak til med kummin, kajennepepper, koriander, buljong, salt og varm forsiktig opp.

Dryss over friske korianderblader. Spis suppen alene eller server med brd eller en blanding av naturell youghurt og hakket koriander.

12 kommentarer

Monica

15.mar.2010 kl.02:26

Gulrot er utrolig godt, s denne suppa kommer jeg garantert til lage! Og ikke minst - sunt :-) Flott at du poster oppskrifter.

siv

15.mar.2010 kl.10:29

Kan du skrive litt om stevia, sukrin, kunstig stning og sukker?

Annema

15.mar.2010 kl.11:33

Jeg har skrevet flere artikler om dette. Se under "Sunnhetstips" i menyen min til hyre. Eller les her:

http://senseoflife.blogg.no/1237278053_17mar2009.html

Christina S

15.mar.2010 kl.14:49

Hei Annema. Vi lager ogs suppe ganske ofte her i huset, og oftest tar vi det vi haver. Jeg var litt skeptiskt til bruke rdbeter i suppe, men den har en mild fin smak som gir en fantastisk farge. Ellers blir det grnnsaker av forskjellig slag (gulrtter, ev potet, selleri, lk, paprika etc) koker og mixer og blander gjerne i kokosmelk og litt green chili paste mm. Fersk koriander er mitt favorittkrydder. Jeg fr en pose til 10kr med masse blader i grnnsaksbutikken. Prv lag en mix med koriander, hvitlk, olivenolje, salt, pepper og gresskarkjerner - omtrent som en pesto. Legg p laksen og ta aluminiumsfolie over. 15-20 min i ovnen. Mmmm.... Takk for en fin blogg, Annema.

Kari

15.mar.2010 kl.16:22

S deilikat bilde!

Annema

15.mar.2010 kl.22:19

Christina: Takk for supre suppetips. Jeg elsker supper og har lyst til eksprimentere mer! Og det kommer jeg til gjre. M prve noen av tipsene dine. Tusen takk! Annema

Silje Silje

16.mar.2010 kl.00:20

mmm! Hres kjempegodt ut! Bruker mye cummin og chili jeg ogs i matlagingen om dagen, og koriander er jo helt fantastisk godt!

theaup

16.mar.2010 kl.13:57

Hei s p den gamle bloggen din:) har du bestilt noe fra brownsfashion fr? hvordan var det? :)

Elastica

17.mar.2010 kl.12:21

Serverte en variant av gulrotsuppen din (jeg hadde finhakket, stekt aubergine og kokte linser i suppen fordi det befant seg i kjleskapet) til familien i gr, den ble godt mottatt av de store ungene, mens minstemann p fem ikke lot seg begeistre. Takk for inspirerende tips og oppskrifter!

Annema

17.mar.2010 kl.16:10

Elastica: Hrtes ut som en spennende variant. Kjenner til problemet. Mine sm ville ikke engang smake. Suppen var jo knall orange! God nok grunn til ikke smake. Men-men, de kommer nok etterhvert. Annema

Theaup: Det husker jeg ikke om jeg gjorde.

Bjork

18.mar.2010 kl.09:28

Nam! Toringen min gafla i seg to tallerkener. Og ropte "meje, meje"

12.mai.2011 kl.20:24

Jutp

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits