100310: Lissom-latte

Som jeg nevnte for dere tidligere er det ikke uvanlig i raw-food-kretser å lage raw-food-erstatninger for tradisjonell mat og drikke man liker spesielt godt. Da jeg så denne oppskriften på "Mandel-Chai-latte" ble jeg litt nysgjerrig. Jeg har drukket en del enkle og doble latte de siste årene - men har det siste året så og si kuttet det helt ut, uten problemer. I det siste har jeg begynt å nyte en soyalatte en gang i mellom. Men nå altså; mandel-latte! Smil. Vel, det smaker ikke kaffe. Men det smaker godt. Litt søtlig. Du kjenner smaken av mandelmelk. Og masse kryddersmak. Kanskje ville jeg også tilsatt bittelitt cayenne for å sette en ekstra spiss på drikken. Dersom du lager kun til deg selv kan du halvere oppskriften. Det gjorde jeg, og det holdt i massevis. Se oppskrift under bildene.


Oppskrift på "Almond Chai Latte":
5 dl mandelmelk
1 1/2 spiseskje agavenektar (evt litt stevia)
1 spiseskje mesquitepulver (jeg har kjøpt hos GojiKing i UK). Anses som superfood. Pulverform. Har du ikke mesquite ville jeg brukt lucuma eller kakao.
1 teskje kanel
1/4 teskje muskatnøtt
1/4 teskje kardemomme
1/2 spiseskje ingefærjuice. Jeg drysset i stedet på litt ingefærpulver (krydder). Du kan også bruke en bit fersk ingefær, sørg bare for å sile ut fibrene før du drikker.
Bittelitt Himalayasalt (kan sløyfes)

Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til alt er godt blandet og til drikken er varm. Kan evt varmes forsiktig på plate. Garner med litt kanel. Drikk og nyt.

5 kommentarer

M and Dee

11.mar.2010 kl.10:10

Hørtes godt ut :)

Always and forever - M and Dee

Mjuuugly

11.mar.2010 kl.13:12

Den så nydelig ut!

Ingis

11.mar.2010 kl.14:03

Ikke så rart at den ikke smaker kaffe, da den originale chai latten heller ikke er kaffe, men te :) Men denne skal straks prøves ut!

Gry

11.mar.2010 kl.17:33

Hei og helt utenom lissom-latte. Du hadde tanker om hva du kunne bruke mandel pulpen til tidligere. Du har sikkert funnet mange vrier, men fant et pizzabrød på levyngre.no sine sider. Den ble mer som kjeks da jeg prøvde, men smaken var god! Lite tips, bare.

Annema

11.mar.2010 kl.23:18

Takk for tips, Gry.

Ingis: Latter! Så bevandret er jeg i den urbane kaffe- og teverdenen at jeg ikke visste det. Men når du sier det så burde jeg jo vite at chai er en type te....og ikke kaffe.... Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits