070310: Dehydrert pizzabrød

Jeg prøver å alltid ha dehydrert brød liggende tilgjengelig på glass eller kakebokser for å få mest mulig variasjon i kosten. Jeg spiser det ikke hver dag, men får lyst på det med det innimellom - når jeg savner brød og når jeg går litt lei av de faste tingene som jeg spiser. Den siste tiden har det stort sett vært pizzabrød jeg har laget. Her har jeg brukt Madhus pizzabrød som utgangspunkt for en deilig vegetarisk sandwich: brødet er smurt med extra virgin kokosolje - og deretter har hatt på det jeg har tilgjengelig av grønnsaker oppå, som salatblader - skiver med avocado - rødløk - paprika og spirer og bittelitt havsalt eller kryddersalt på toppen.Oppskrift:
2 ss linfrø, bløtlagt (gjerne over natten)
1/2 gul paprika
1 squash, middels stor
1 1/2 tomat
6 soltørkede tomater
1 dl solsikkekjerner, gjerne bløtlagt
2 dl gresskarkjerner, gjerne bløtlagt
2 ts tamari
1/2 eple eller litt stevia
1.5 ss pizzakrydder
1-3 fedd hvitløk
Litt ingefær
evt chili for en hottere smak

Linfrøene må bløtlegges, gjerne over natta. Har du anledning, bør du også bløtlegge de andre frøene. Bland alt i en kraftig blender eller i foodprocessoren til du får en jevn masse. Smør massen utover en dehydratorhylle (med paraflexx-underlag på). Formes gjerne som en stor rund pizza med hendene. Skjær pizzaskiver med kniv eller pizzarull. Strø gjerne gresskarfrø eller andre frø over til slutt. Tørkes i dehydrator ved ca 41 grader i ca 24 timer eller til brødet er tørt og sprøtt. Etter 12 timer snus brødet og paraflexx-underlaget fjernes. Oppbevares tørt i boks eller på glass.

9 kommentarer

Karen!

07.mar.2010 kl.22:20

namnam

Line

08.mar.2010 kl.09:30

Dette fikk jeg lyst til å prøve! Hvor tykt skal pizzabunnen/brødet være når det legges til tørking?

Annema

08.mar.2010 kl.10:32

Du bruker hele massen på ett dehydratorbrett. Og dersom du lager en stor sirkelrund pizza med hendene vil tykkelsen si seg selv. Men den blir ganske tykk, men blir jo tynnere i tørkeprosessen. Annema

M and Dee

08.mar.2010 kl.11:11

Det så godt ut!

Always and forever - M and Dee

Line

08.mar.2010 kl.17:07

Nå står pizzabrødet i dehydratoren her :)

Inspirerende blogg! :)

ET LIV I BALANSE.

09.mar.2010 kl.10:46

Ble det bra? Jeg lot min står å tørke veldig lenge, helt til den var gjennomtørr og litt crunchy. Annema

M

09.mar.2010 kl.21:29

går det an å dehydrere mat og frukt og slikt uten denne fantastiske dehydratoren også?

Befinner meg på ca. andre siden av jorden, hvor de ikke har kommet så langt som til dehydrator enda, de ser bare rart på en om en prøver seg.

Er det mulig i vanlig ovn f.eks?

Veldig kjekk blogg du har!

Line

11.mar.2010 kl.18:31

Det ble veldig godt! Tørket brødet i 23 timer på 41 grader.

Blir lørdagspizza noen weekender framover nå :)

Melissa

29.apr.2010 kl.21:33

Hei! Må si jeg liker bloggen din veldig godt! Jeg har lyst til å prøve dehydrert/tørket mat, men jeg er student og føler at jeg ikke kan ta med råd til en dehydrator akkurat nå. Går det an å tørke mat på lav varme i stekeovnen? Melissa

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits