050310: Gulrot- og appelsinjuice

En liten før-helgen-hilsen til dere fra meg. Har akkurat mikset en juice til mitt mest "eksprimentelle" barn. Hun smaker på det meste, og denne juicen gikk rett ned. En stor gulrot, en appelsin, 1/4 lime og et stykke ananas. Gjennom juiceren og deretter ned i en liten kropp. Masse gode næringsstoffer til en liten kropp. Måtte de andre barna ta etter henne snart.

Jeg har tenkt på å skrive om dette de siste dagene. Men noe i meg holder litt igjen. For det er nesten så jeg ikke tror på det selv. Men jeg føler faktisk at det har skjedd "noe" med meg den siste tiden. Jeg har fått et høyere energinivå. Og jeg føler meg så bra. Til tross for bare rundt seks timers søvn på natten den siste uken så går dagene helt greitt. Og jeg sover som en gud de timene jeg er i sengen. Jeg tror, uten at jeg har noen som helst vitenskapelige bevis på det, at det er juicen som gjør sin virkning. Jeg tar et stort (og gjerne halvannet) glass med juice på tom mage hver morgen. Og noen ganger også på ettermiddagen før middag. Jeg har hittil ikke brukt noen spesiell oppskrift, men bruker det jeg har. Det er ofte gulrøtter, gule eller røde epler, rødbeter, ingefær, spinat, sitronmelisse, agurk, salat, squash, sitron eller lime. Det hjelper sikkert også med lysere tider. Solen har vært mye på besøk den siste uken. Det gjør godt for kropp og sjel. Jeg kjenner at det føles godt at vi går mot vår, til tross for at vi har hatt enorm glede av den stabile vinteren denne sesongen. Det kribler i kroppen med tanke på at vi snart går inn i vårmånedene..... Ha en fantastisk fredag dere!


7 kommentarer

Gry

05.mar.2010 kl.20:41

Hei

Nå har du inspirert meg i et par måneder. Fant siden din etter jeg hadde gått noen måneder alene på min raw food-sti. Leita fram min gamle juicer fra studentdagene da du skrev om den nyanskaffede juiceren og har juicet hver dag siden. Og jeg føler faktisk det samme som deg! En letthet i kroppen, og mer skjerpet i hodet. Bedre søvn og generelt litt mer energi!! Kanskje en kombinasjon av juice og lysere tider..?

else

05.mar.2010 kl.20:53

Hei!

Juicing er helt fantastisk, eg gikk på en 10 dagers juicefaste i februar, følte meg som et nytt menneske etterpå :-)

gulerøtter, appelsin, ananas og ingefær er min absolutte favoritt :-)

God helg til deg!
skal ikke se bort ifra at det er jucens "underverk"..:) sukker gjør jo mye negativt med kroppen, mens juice...ja juice gjør vel det motsatte!:) jeg må bli flinkere til å juice om morgenen jeg også:)

Mjuuugly

05.mar.2010 kl.21:45

Du er så inspirerende altså! Skal nok ikke se bortifra at det er juicens mirakelkrefter som lader opp batteriene! Gulrot og appelsin er veldig godt sammen i smoothies, men aldri prøvd det som juice, må være godt!!

God helg :)

blovli80

08.mar.2010 kl.13:14

Må si at jeg synes siden din er inspirerende og spennende!:-) Er ofte innom for å se etter gode tips:-)Lurte på en ting; bruker du vanlige eller økologsiske grønnsaker/frukter når du lager juice? Flott at du har fått mer energi og bedre søvn, har lyst til å få tak i en juicer selv!

ET LIV I BALANSE.

09.mar.2010 kl.10:45

Takk for hyggelige kommentarer.

Blovli80: Jeg bruker begge deler. Jeg synes det blir for dyrt å bare bruke økologisk. Helst vil jeg velge norske økologiske råvarer hele tiden.....

Anita

20.mar.2010 kl.08:51

Må bare spørre, nå femten dager senere: Fungerer du fortsatt like bra?

Har selv merket at lyset har hatt utrolig postitiv virkning, men skulle gjerne hatt det ekstra som man trenger i hektiske tider. Men en juicer kommer nok snart i hus :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits