040310: Dehydrert mat i barnehagen

I går var det foreldrekaffe i barnehagen. Kaffe og vafler. Og ikke minst; tørket frukt fra dehydrator! Jeg ble virkelig overrasket da jeg hørte at barnehagen hadde anskaffet seg dehydrator og hadde begynt å dehydrere frukt. Hurra! Og det er faktisk ikke jeg som har påvirket dem i den retning - det er eieren av barnehagene som tydeligvis er opptatt av kostholdet til de små. Jeg jubler! Personalet var veldig entusiastisk og klar for å eksprimentere. Så bra! Frukten (tørket eple, pære, ananas og banan) var sprø og god, som godteri. Og ungene likte det veldig godt. Så nå har minsten her i huset forlangt at jeg må sette i gang å tørke frukt igjen. Det er lenge siden sist. Mamma har hatt det så travelt, så dehydratoren har fått hvilt seg en god stund nå. Men nå durer og går den igjen. Full av ananasskiver og epleskiver. I kveld er frukten forhåpentligvis tørr og sprø nok, slik at det blir litt godis i matboksen til i morgen.


9 kommentarer

Løvinnen

04.mar.2010 kl.14:17

Hvordan får man tak i en sånn dehydrator da?

Hørtes kjempe GENIALT ut:p

Annema

04.mar.2010 kl.16:12

Tror det er flere som selger i norge nå, men jeg kjøpte min fra sanabona.no

tinekatrine

04.mar.2010 kl.17:04

gleder meg til den dagen jeg får råd til en dehydrator. haha, blir nok en stund til (:

Ingelill

04.mar.2010 kl.18:56

Så flott å høre om en barnehage som har ett slikt sunt matfokus.

Gjør du noe med frukten før du dehydrerer den? Eller bare skiver du den og har den inn i dehydratoren?

Mjuuugly

04.mar.2010 kl.19:53

Så fantastisk!

Annema

04.mar.2010 kl.21:46

Foreløpig har jeg bare skåret opp i tynne skiver og dehydrert til frukten er slik vi ønsker den. Men jeg har planer om å prøve å gjøre litt mer ut av det, for eksempel ha på kanel på epleskivene eller andre smakstilsetninger. Det finnes mange muligheter, jeg skal prøve å få skrevet litt mer om det her. Annema

Silje Silje

05.mar.2010 kl.10:44

Det ser SÅ godt ut, og utrolig flott at barnehagen har skaffet seg dehydrator!:)

Anette {foreldremanualen}

20.mar.2010 kl.18:57

Så spennende! :-)

Marianne

12.jul.2011 kl.13:37

Fantastisk!

I vår barnehage er man så usunne. Det serveres kaker, vafler og is til stadighet. Hvilken barnehage er dette og hvor ligger den?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits