010310: Salatingredienser på fjellet

Disse to har det vært kjekt å ha med på vinterferie. Til tross for mange utskeielser ble det også en del grønne salater på meg - lagd i en fei. Da er det greitt å ha noen raske smakfulle ingredienser lett tilgjengelig. Et par ruller med norsk chevre og "meyers rødbeder" ble brukt flittig. Denne danske delikatessen kan nok få enhver salat til nye høyder og smaker overhodet ikke som vanlige rødbeter på glass. Neida, disse er syltet hele sammen med solbær, fersk pepperrot og eplecidereddik og smaker himmelsk sammen med chevre. Jeg aner ikke hvor du får tak i disse rundt omkring, men jeg fant i allefall dette glasset da jeg var innom Vest Delikatesse på CC Vest.

10 kommentarer

Stina

01.mar.2010 kl.17:57

Hei!

Om du eller noen andre har tips om helsekostbutikker i London?

Skal snart på tur og tenkte å kjøpe med meg kosttilskudd som Chlorella ol. Er vel en del billigere der enn her hjemme.

Forøvrig en BRA blogg! :)

Model&Vertinne - SarahSæter

01.mar.2010 kl.20:12

Gira på en ny, stilig og fresh Header?

gå gjerne inn å meld deg på i det siste innlegget på bloggen min.

...........................................................................................

Vi ses! <3

therese

02.mar.2010 kl.20:04

Heisann! Jeg skal til Oslo om et par uker, og lurer på om du har noen tips til restauranter/kafeer og butikker jeg bør få med meg? Har hørt om supernature (og en som heter røtter, tror jeg..?), men det er alt...

kristin

02.mar.2010 kl.20:47

Hei!

Jeg fant bloggen din for en stund siden og den har blitt en personlig favoritt. Jeg har to barn på 1 og 3 år og prøver å lage sunn og næringsrik mat til familien min. Vi spiser mye grønt, men som mange andre barn er de mye syke nå om vinteren og jeg har kjøpt både chlorella-tabeletter og kamut-pulver for jeg tenker at det skal hjelpe immunforsvaret deres. Men så lurer jeg på: vet du om jeg skal gi dem bare en av delene eller begge? jeg så at du har gitt dine hvetegress med godt resultet. gir du chlorella også?

Det virker utrolig spennende med all den rå maten, men fremdeles har jeg ikke fått tid og stund til å begynne med det.

Annema

02.mar.2010 kl.21:58

Jeg kjenner ikke så mange helsekostbutikker i London, desverre.

Når det gjelder Oslo og du er på jakt etter spesielle ingredienser ville jeg besøkt Supernature i sentrum og Røtter på St Hans Haugen/Ullevålsveien (ikke på Frogner). Ellers er det et superhyggelig spisested i bakgården i Frognerveien 33, det heter Kolonihagen. Perfekt sted å spise lunsj. Kjempegode salater og som de selv sier: "Kun ærlige råvarer". De selger også en del matvarer der. Se evt mer på kolonihagen.no. Ellers er jeg ikke så bevandret i Oslos uteliv, så kveldslivet får noen andre anbefale deg! Ha en super bytur.

Kristin: Jeg ga barna mine juice fra hvetegressspirer (Dr. Wheatgrass) en stund. Det hjalp minsten min med å bli kvitt mollusker. Men jeg gikk tom for en stund siden, så nå har det blitt heller lite hvetegress osv på dem. Jeg får ikke i dem chlorella heller. Det smaker for mye for små ganer tror jeg. Men jeg har snakket med en jente som ga datteren sin chlorella og hun tygde dem! Skal man få til det må man begynne tidlig tror jeg. Det får ikke jeg til. Men mine tygger derimot omega 3-kapsler (krillolje) uten å rynke på nesen - og det har de gjort siden de var helt små. Så det handler nok om å innarbeide vaner tidlig. Du må gjerne gi dem begge deler hvis de vil ha det. Begynn med bare litt av gangen. Litt hvetegress ristet inn i eplejuicen smaker ikke så dumt, synes nå jeg. Forøvrig har jeg planer om å lure inn chlorella, hvetegress og spirulina i frokostblandinger og godterikuler som jeg tørker i dehydrator etterhvert. Små doser gir ikke så mye smak og kamufleres av andre smaker. Å legge om kosten tar tid. Jeg har også liten tid i denne perioden - og da blir det litt mindre rått enn før. Men juicingen har gjort livet lettere for meg. Da vet jeg at jeg får i meg mye råe grønnsaker hver dag. Og jeg har også funnet en del nye rå produkter på markedet som kommer til å inngå i hurtigmatsortimentet mitt fremover. Lykke til. Ta ett skritt av gangen. Hilsen Annema

ET LIV I BALANSE.

02.mar.2010 kl.22:21

Therese: En tilleggskommentar til innlegget ditt - kjøp med deg "Superfood Cereal" fra Røtter, hvis du har mulighet. Det er rett og slett supergodt! Jeg sitter akkurat nå og mumser rett fra posen, mens det egentlig er tenkt som en frokostblanding! Må prøves i morgen til mandelmelk. Det finnes flere typer, men jeg er foreløpig mest begeistret for de som heter Acai/Blueberry og Chia/Ginger, men alle er utrolig gode og inneholder massevis av superfoods. Annema

Merete

02.mar.2010 kl.23:05

Kanksje til og med jeg kunne begynne å like syltetede rødbeter om jeg fikk fatt i den der!

kristin

03.mar.2010 kl.08:26

tusen takk for langt og utfyllende svar!

jeg gleder meg til å følge bloggen din videre.

ps. laga varmende sjokodrikk med cayenne igår av de ingrediensene jeg hadde i skapet. nydelig :)

therese

04.mar.2010 kl.11:54

Takk skal du ha :)

therese

17.mar.2010 kl.19:59

Namnam!! Jeg kjøpte frokostblandingen med sjoko, og det er jo rene godteriet! Blander det med havregryn, litt banan og den sedvanlige dungen med frø. Skal tilbake og kjøpe med meg flere typer før jeg drar hjem herfra. Og så må jeg en tur innom supernature. Jamen er det dyrt, tenker å prøve å lage noe selv også.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits