230210: Dagens grønne juice

I dag ble det en supergrønn juice på meg før frokost. Vi har god tid på morgenen i vinterferien - og det har allerede blitt en vane at vi starter dagen med å juice. Ungene diskuterer seg i mellom i løpet av dagen hvilken juice de skal lage dagen derpå. I dag fikk jeg seksåringen min til å prøve ut en av Jason Vales juicer tilpasset barn. 1 eple i bunnen, en god neve spinat, en liten bit rødbete, 1/2 lime, litt ananas og litt eple på toppen. Så drysses litt kanel på toppen og røres inn. Hele glasset gikk greitt ned, selv om fargen ble mer grumsete enn Jasons friske røde juice. En umulig oppgave å få i barna spinat og rødbete ellers, så dette var virkelig et skritt i riktig retning. Minstejenta vil kun ha singeljuicer, bare eple - eller bare pære. Altfor søtt (urgh), men det er jo en start. Ett skritt av gangen.

Min juice ble helt grønn i dag. Et eple i bunnen, en stooor neve spinat, 1/4 agurk, 1 selleristang, et stykke ingefær, en stor skive sitron. Rensende og utrolig friskt og godt. Juicen ser irrgrønn ut ja - men smaker ikke grønt. Hver slurk er som en eksplosjon av smaker i munnen.

Ellers lever jeg ikke bare grønt og rått denne uken. Langt derifra. Det blir ekstra mye kos med mat når vi har fri - og det er vanskelig å leve rått så langt hjemmefra. Men jeg holder meg stort sett unna brødmat og melk. I tillegg kjenner jeg det på kroppen at tur + sjokolade hører sammen. Jeg tror det sitter ganske dypt inni meg emosjonelt (latter). Så nå har jeg planer om å lage meg noen rå sjokokuler for å døyve søtbehovet under og etter skiturene mine....

Ha en fantastisk onsdag - nyt alle OL-medaljene som renner inn. Vær stolt over landet vårt. Og løp ut på ski du også. Vi er i gang med å skrive ned kilometer her for å få Barnas Skimerke. Skikkelig motiverende!

8 kommentarer

Silje Silje

24.feb.2010 kl.10:16

Skal ønske meg juicer til bursdagen min!

GRØNT VANN

24.feb.2010 kl.21:29

Og jeg ble inpiert til å juice mer! Dette så friskt ut!

Mette

24.feb.2010 kl.23:45

Her i huset har vi kommet godt i gang med juicing (jippi). Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til hvor hyppig jeg ville bruke den i starten, men etter en titt på The Juice Master sin dvd så ble jeg skikkelig inspirert til å legge alt til rette for at juicing skal bli lett. En liten detalj som jeg ikke har tenkt på før er bl.a. det å vaske alle frukt og grønnsaker FØR jeg legger det i kjøleskapet. Lange ting som selleri har jeg kuttet opp i passende lengder og lagt i pene bokser i kjøleskapet. Etter dette er det blitt "lett som en plett" å juice... Familien er begeistret! Min minste jente er også skeptisk til alt annet enn rene juicer og vil helst bare ha eplejuice. I kveld fikk hun eplejuicen sin, men med en innlurt neve spinat. Den gled rett ned :) Det er jo ikke mulig å merke det på smaken så lenge hun ikke vet at den er der (spinat er så nøytral i smaken).

Takk for inspirasjon til juicing Annema!

Annema

26.feb.2010 kl.17:12

Så hyggelig. Jeg er hekta selv og har de siste dagene laget to runder med juice. Jeg synes det smaker godt nesten uansett hva jeg har oppi. Og ingefær er er fast ingrediens og setter en super piff på juicen. Jeg har også lurt oppi både spinat og rødbete (setter nydelig rødfarge på juicen). Minstejenta tror hun drikker juice fra røde epler, smil. Juiceren er med på fjellet, kan ikke være uten så mange dager. En juice på tom mage på morgenen - og en juice etter skituren på ettermiddagen. Nam! Det er så godt. Ha en fin dag. HIlsen Annema

Margrethe

26.feb.2010 kl.19:08

Lagde mye juice i sommer men blir lite av det nå. Min sønn elsker rødbeter. Det har han gjort siden han var liten. I det hele tatt så liker guttene mine mye rart som andre barn ikke liker!

Jeg har fått meg stavmixer til jul så nå kan jeg sette igang igjen med å lage juice.

theperfectbody89

28.feb.2010 kl.15:01

Herlig familie! Sunne dere er:D

Marit

08.apr.2010 kl.10:08

Hei, jeg har fulgt med på bloggen din en god stund, og vil takke deg for å være kjempeinspirerende og ha masse gode ideer. Pga deg har jeg f.eks en frisk start på dagen med nypresset juice. Denne du beskriver her med bl.a eple og spinat er en klar favoritt. Jeg pleier ellers bare slenge i det jeg har i kjøleskapet. Gulrot- og kålrabijuice lager jeg mye av. Og hvem skulle trodd at kålrabi er så søtt! :) Jeg vurderer å skaffe meg dehydrator nå som neste investering. Sanabona, som du har tipset om, har så mange fristende oppskrifter. Ser frem til flere gode tips i fremtiden. Hilsen Marit :)

ET LIV I BALANSE.

08.apr.2010 kl.21:30

Kålrabi har jeg ikke prøvd meg på. Så spennende! Må prøves! Takk for tips. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits