170210: Ferskpresset grønnsaksjuice med rødbete

Det er sikkert noen av dere som lurer på hvordan det går med juicingen min? Og jo, det går helt strålende. Jeg har laget meg en stor porsjon juice hver eneste morgen siden jeg kjøpte juiceren. Jeg har fortsatt ikke hatt tid til å se gjennom DVD-en til Jason Vale, til det har det vært for travelt. Kanskje jeg får sett gjennom den i vinterferien, for da har jeg tenkt å ta meg fri fra skolearbeidet. Så hittil har jeg rett og slett juicet det jeg har hatt tilgjengelig av grønnsaker i kjøleskapet - og det blir like forfriskende og vidunderlig hver gang. Det går unna betydelig mer grønnsaker om dagen, det må sies. Og ingenting er vel bedre enn det? Jeg har ennå ikke funnet ut hva jeg skal gjøre med pulpen, annet enn å kaste den. Kom gjerne med noen smarte tips dersom du har det. Har jo lurt litt på om jeg skal dehydrere pulpen og lage buljong, sikkert mulig. Vel, dagens juice er laget av 1 eple, 1/4 sitron, et stykke fersk ingefær, 1 gulrot, 1/4 isbergsalat, 1/2 rødbete, 1/3 agurk, 1/3 squash, en stor stang selleri....og det tror jeg var det! Dette ble til to store fulle glass som på bildet. Jeg koser meg med juicen - og prøver å drikke litt av gangen. Men det er så godt at juicen er drukket opp før jeg vet ordet av det. Jeg er overrasket over at jeg liker grønnsaksjuice så godt. Det hjelper nok litt at eple er søtt - og det samme er gulrot og rødbete. Og ingefær setter en deilig sterk piff på juicen.

Så var det rengjøringen. Den er ikke den morsomste delen, men nødvendig. En god regel er å gjøre juiceren ren før du drikker og nyter den ferskpressede juicen. Få i allefall tømt juiceren, skylt delene og satt dem inn i oppvaskmaskinen. Jeg ser jo nå at jeg er veldig glad for at jeg endte opp med denne som er lett å gjøre ren. De store juicerne har mange små deler og krever en større innsats på rengjøringsfronten. Jeg kommer med flere juiceoppskrifter etterhvert som erfaringen øker! Skål igjen.


12 kommentarer

Marianne

17.feb.2010 kl.12:02

Hei!

Takk for inspirerende blogg!

Du kan bruke juice-pulpen til å lage dehydrerte "crackers". Gå inn på følgende flotte web-side: choosingraw.com. Oppskriften finner du ved å gå inn på recipes (øverst på hjemmesiden), under kapittelet: breads, crackers and wraps. Lykke til!

Klem fra Marianne

M and Dee

17.feb.2010 kl.12:37

Oi, så gøy :)

Always and forever -M and Dee

Sanne Slåstad

17.feb.2010 kl.20:09

Hei!

Jeg har en fotokonkurranse gående, der temaet er natur. Meld deg gjerne på, vinneren får bloggvurdering.

Amorine

17.feb.2010 kl.20:18

Du gir meg så masse god inspirasjon! Tusen takk :)

Men må jo innrømme at ditt "bekjentskap" har kostet meg dyrt!!! Og da mener jeg bokstavelig ;) Blendtec'en er i hus, og nå sist - jucieren!! :o)) Superfornøyd med begge deler. Så tusen takk for at du gjør så god research i forkant, og deler dette med oss lesere. Dine gode tips og råd har resultert i mye bedre helse for min del, og da er ikke prislappen så høy allikevel :)

Har foreløpig ikke prøvd noe særlig grønnsaksjuice, men jeg har hatt med ungene på å lage forskjellige fruktjuicer, og vi har ført poengskala på de ulike blandingene. Morsomt og godt!

17.feb.2010 kl.20:51

Hei! Vet du hva flax seeds er? Har sett det i mange oppskrifter, men sjønner ikke helt hva det er :-) Har tenkt å lage kjeks/knekkebrød i dehydrator når eg får meg det. Har sett oppskrift på å bruke pulpen sammen med bløyta chia frø og div krydder/urter. Eller du kan lage falafel el gulrotkake av gulrot pulp, de bare blandes og settes til kjøling. Gleder meg til å se hva du har laget. Du er kjempe flink og en stor inspirasjonskilde! :-)

ol3jonny

17.feb.2010 kl.21:45

Finfin blogg :)

Maria Mohn

17.feb.2010 kl.22:49

Det må jeg nesten prøve da...! Den er god altså? Selleri og??? En verden jeg ikke har oppdaget, skjønner jeg...

Ta gjerne turen innom min blogg! Jeg blogger blant annet om det å være platedebutant, min første singel kommer ut snart og plate til sommeren :)

MM

Sigrun

18.feb.2010 kl.09:06

flax seeds er det samme som linfrø :)

Oda Engøy

18.feb.2010 kl.10:51

Veldig bra blogg!

Kine

18.feb.2010 kl.11:56

ingefær er nydelig i juice! anbefaler deg å se videoen av Jason også :)

Lise Kristne

18.feb.2010 kl.17:49

Oi, det virket spennende. Er nødt til å prøve det engang. :)

ET LIV I BALANSE.

18.feb.2010 kl.23:01

Takk for hyggelige kommentarer. Ser at dere er raskere enn meg på å svare (smil). Og det stemmer; flax seeds er linfrø. Beklager at jeg har ført deg ut på en kostbar reise, Amorine - men det høres ut som den bærer frukter. Og det gleder meg stort! Nå er vel utstyrsparken vår komplett! Jeg håper det, for nå har ikke jeg plass til mer kjøkkenutstyr. Ha en fin fredag dere. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits