160210: Ikke drikk vann fra springen (i Oslo).

Vi tar jo som en selvfølge at det er rent vann i springen vår, men sånn er det desverre ikke lengre. Og hvordan kan vi vite at det er trygt å drikke vannet, når vi ikke smaker forskjell? Jeg har lest flere artikler de seneste årene som dokumenterer at vannet vårt slettes ikke er så rent og sunt som det vi tror. 

For de av dere som ikke har fått beskjeden i dag så anbefaler Vann- og Avløpsverket at vi som bor i hovedstaden ikke bør drikke springvann frem til torsdag. Årsaken til dette skal være en teknisk svikt som har ført til at udesinfisert vann er blitt sendt ut på nettet i Oslo i over 10 timer. Nokså utrolig, spør du meg! Det skal visstnok holde å gi vannet et kort oppkok - og da er det trygt å drikke. Les mer her.

Jeg har i lang tid gått og lekt med tanken om å få installert et rensesystem her i huset, men det er så mye annet som har fått høyere prioritet - så foreløpig har jeg greidd meg med ph-dråper (som jeg skal bli enda flinkere til å bruke fremover). PH-for-livet tilbyr flere ulike vannrenser-modeller som kan kobles til springen eller til hovedinntaket  - og det finnes sikkert flere andre modeller også i markedet. Er det noen av dere som har erfaring med dette, så vil jeg gjerne høre mer om det?


Her er en av vannrensemodellene du finner hos PH-for-livet; Jupiter.8 kommentarer

Helene & Christine - Forlovet

16.feb.2010 kl.20:01

vi har vurdert bloggen din :)

Siw

16.feb.2010 kl.21:40

Hei Annema

Jeg har tenkt på dette lenge selv - altså å innstallere vannrensing hjemme. Er veldig metallforgiftet, og da vann er en av de største kildene til metaller (så vidt jeg vet), bør jo dette unngås. For tiden bruker jeg vannkanne med utskiftbart filtersystem som skal minske/fjerne klor, kalk, tungmetaller mm, men har som sagt vurdert å gå mer drastisk til verks. Har sett på de fra PH for livet, men synes dette blir veldig dyrt. Om du kommer over noe rimeligere, gi gjerne beskjed. Har søkt litt på nettet og det finnes jo en del leverandører..

Annema

16.feb.2010 kl.22:48

Siw: Enig, dyrt. Vurderer å legge det inn nå som vi bygger om i kjelleren, men vi får se. Hvor fikk du tak i det utskiftbare filtersystemet? Annema

Siw

17.feb.2010 kl.16:23

Hei Annema

Jeg har bestilt min kanne og filter i Danmark: http://shop.duft-natur.dk/foedevarer-351/vandfilter-kander-filtre-441/ men du kan sikkert få den i Norge også;-) Jeg synes hvertfall det smaker mye bedre etter filtrering, også har man jo en kanne med iskaldt vann stående hele tiden;-)

lillreg

18.feb.2010 kl.19:44

Jeg bor på landet, vi har egen brønn og vattenet vi har er det beste je veit om :) Fin blogg, forresten!

Christina

19.feb.2010 kl.19:15

Hei Annema!

Lenge siden jeg har kommentert noe her nå, men er stadig innom for å lese og se etter litt inspirasjon vet du! Har blitt veldig glad i bloggen din :-)

Jeg kjøpte meg vannrenser sent i høst - valget falt på Alphion (den i midten på bildet) som er bordmodellen til Jupiter. Den integrerte modellen hadde vært drømmen såklart, men det skilte tross alt 6000,- og i tillegg ville jeg måttet få tak i rørlegger for å få den på plass. (Og det blir jo fort noen kroner det også)

Men tilbake til Alphion - vi er strålende fornøyd! En stor utgiftspost der og da, men guri land så fantastisk det er å vite at vannet som kommer ut har en pH på 9,8 (helt sant! En kompis sendte inn vannprøve til testing) Det smaker fantastisk og er såklart ionisert og helt fritt for kjemikalier, klor osv.

Alle som kommer på besøk får basisk vann (favoritten) - eller te/kaffe brygget på basisk vann, og det har falt veldig i smak hos alle hittil. Hunden drikker også - og håpet er at han skal holde seg frisk og rask og bli veeeeldig gammel ;-)

Så jeg er sjeleglad for at da pianoet mitt måtte selges i høst, gikk pengene til noe helsebringende og veldig fornuftig! En god venn av meg har Delphi (den integrerte modellen) - og han er kjempefornøyd med den. Så jeg kan altså gå god for begge variantene.

Lykke til - det er ikke bare bare å komme fram til en beslutning når det er mye penger som skal investeres!! :-)

Amfitriti

03.mar.2010 kl.23:03

Hei:-)

Vi har også en rensekanne, med filter som byttes hver mnd. Den tar ikke parasitter og bakterier, men tungmetaller som bly og kobber, klor og kalk.

Sist vi hadde problemer med vannet i oslo fikk vi et JP2 vannfilter som kobles på springen og renser vannet for alt. Det er et keramisk filter. Det er ikke spesielt praktisk, men vi har brukt det og er fornøyd med kvaliteten og smaken på det rene vannet.

hilde gjessing

05.mar.2010 kl.14:06

Jeg har espring hjemme som er veldig bra. Renser alt med kullfilter og UV . Jeg har egen kran og maskinen under vasken, men kan også settes på benk og kobles mot eksisterende kran. Filter byttes en gang i året. Denne løsningen er til hjemmebruk og er overkommelig i pris.

Her har du et navn til en distributør Dene +4792017428

Besøk gjerne min blogg: runningrypa

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits