120210: Ny juicer i hus; "Best day ever!"

Før jeg skriver om noe annet må jeg bare fortelle om juiceren jeg har anskaffet meg. Jeg føler en skikkelig barnslig glede innvendig over å endelig å ha anskaffet meg en juicer. I ca. ett år nå har jeg gått og lengtet etter å begynne å juice, men jeg har avventet lenge fordi jeg ville orientere meg litt i markedet - og fordi jeg har hatt mer enn nok med å konsentere meg med å komme i gang med dehydrering og blending. Og det er jo også et spørsmål om kostnader.  Men i det siste har jeg virkelig "cravet" etter grønnsaksjuice, så nå var det på tide å ta skrittet helt ut. Jeg har lenge tenkt at jeg måtte kjøpe en av disse store juicerne som "tar alt" - og som i tillegg kan lage pateer osv. Men mitt problem med disse er at de ser ut som monstere og er nokså tungvinte å rengjøre. Så jeg har utsatt og utsatt. Men så kommer en av dere lesere (Siw) og tipser meg om Philips sin HR1861. I tillegg til å være den juiceren som anbefales av The Juice Master himself, så er den lekker - passe stor - og utrolig effektiv. Jeg ble virkelig overrasket. Pulpen (fiber) som kommer ut er nesten helt tørr. Og den varmer ikke opp frukten eller grønnsakene, så enzymer og næringsstoffer er intakte. Da jeg endelig tok beslutningen om å kjøpe den ble jeg gledelig overrasket over at den koster "kun" kr 1.099,- på Elkjøp sine nettsider. I butikkene koster den 1.499,-, men du betaler bare 1.099,- dersom du forteller at den koster det på nettet. Så ikke glem det hvis du har lyst til å løpe-å-kjøpe. Jeg kunne ikke komme meg raskt nok hjem for å lage min første juice sammen med minstemann i huset. Hun fikk innvie maskinen og lagde sin egen juice av 2 epler og 1 appelsin og isbiter i glasset. Veldig poppis, og juicen gikk ned på høykant. Jeg lagde min juice av 3 selleristenger, 1 eple, 1 gulrot, 10 cm agurk og ca 2-3 cm ingefærrot. Himmelsk godt. Utrolig energigivende. Det kan nesten ikke beskrives. Det er som om du kan kjenne at næringsstoffene suges opp i kroppen. Jeg har mange juicer jeg har lyst til å prøve ut og Jeg gleder meg til å starte dagen med å slenge "det-jeg-har" oppi juiceren min før jeg løper ut av døra. Med på kjøpet får du forresten en DVD med The Juice Master Jason Vale hvor du får masse inspirasjon og forslag til oppskrifter.

Husk å la juicen rulle i munnen før du svelger den. Da aktiviseres enzymene og næringsopptaket øker. Kommer med oppskrifter etterhvert som jeg har fått utforsket denne nye verdenen.

Skål!

25 kommentarer

jason vale gir virkelig påfyll av inspirasjon når det trengs, han er genial :) min juice maskin har begynt å lukte litt...svidd? nedtur!!så om jeg må skaffe meg ny, blir det garantert Philips sin! det ser så lekende lett ut på juice videoene hans :) ingenting slår nypresset juice!! del gjerne oppskrifter!

Gro

12.feb.2010 kl.18:51

Oi, den fikk jeg jammen lyst på! Merker veldig godt at du er fornøyd, masse entusiasme her ja :-)

Silje Silje

12.feb.2010 kl.19:24

Så kult! Jeg har også hatt lyst på en juicer leeeeeenge. Takk for juicertips!:) Herlig å høre at det ble så bra. Tar det lang tid å lage et glass?

Annema

12.feb.2010 kl.20:33

Nei. Det går rasende fort på lage seg et glass. Du kan skylle et eple, en gulrot og et par selleristenger - du trenger ikke skrelle av skallet - hiv oppi - slå på knappen og vips så har du et glass deilig juice. Med litt isbiter i tillegg blir det knall. Annema

Nybegynner

12.feb.2010 kl.21:11

Den skal jeg også anskaffe meg!

Men en liten innvending må jeg komme med:

Det å "rulle" juicen rundt i munnen gir nok muligens mange fysiologiske fordeler, men er MEGET lite gunstig for tennene.

(Jeg er tannlege, og ser desverre bare mer og mer erosjonsskader i min hverdag!!!!)

Etter å ha drukket juice anbefaler jeg å skylle tennene med vann, og vente MINST 15 min før tannpuss (emaljen mykgjøres av syrene, og blir utsatt for abrasjonsskade av tannbørsten i tillegg til erosjonsskaden av syrene)

Det er selvfølgelig stor forskjell på syreinnholdet i frukt og grønnsaker. Men jeg skyller ikke munnen med annet enn vann (og et og annet skyllemiddel i ny og ne)

Amfitriti

13.feb.2010 kl.01:08

Grattis med ny juicer:) Jeg har fjorårets modell HR 1858, og er superfornøyd med min:D

Christina S

13.feb.2010 kl.09:10

Grattis! Må vi og ha mer utstyr i huset, tro...

13.feb.2010 kl.13:14

Den har eg og, og er kjempe fornøgd med den, lett å rengjøre også. Har nettopp avsluttet en 10 dagers juicefaste, kjempe herlig, skal gjøre det igjen på en annen årstid, når det er mer grønt å få tak i :-)

Annema

13.feb.2010 kl.13:57

Nå skjønner jeg faktisk hvordan det er mulig å juicefaste, for man får en ganske god metthetsfølelse når man drikker juice på tom mage. Juicen er jo proppfull av næring, og næringen suges opp i kroppen. Jeg merker at jeg etter å drukket et stort glass juice om morgenen egentlig ikke får særlig lyst på frokost, men jeg gjør det mest av sosiale hensyn med familien. Jeg kommer nok til å prøve å juicefaste etterhvert, men da prøver jeg med en dag først. Kom gjerne med erfaringer, de av dere som har juicefastet. Hvordan føles det underveis og etterpå?

Ellers kan jeg jo nevne at en ny maskin på kjøkkenet ikke akkurat ble mottatt med stor jubel her i huset. Hva blir det neste? Men nå føler jeg egentlig at kjøkkenmaskinbehovet er oppfylt, med Blendtec, reiseblender, dehydrator og juicer - og min gode gamle foodprocessor.

I dag tidlig juicet jeg 1 eple, 1/3 rødbete, et par selleristenger, 1/3 agurk, 1 lime og en liten bit sitron. Det ble to store glass - knall rød farge. Forfriskende og godt! Annema

Siw

13.feb.2010 kl.20:40

Hei Annema!

Så bra at du er så fornøyd med juiceren! Jeg bruker min hver eneste dag. Jeg skal ikke ha fruktose, men bruker mye rødbeter istedet som er søte, men inneholder veldig lite fruktose. I dag lagde jeg juice med spinat, bladpersille, gulrot, lime, rødbeter og masse isbiter! For å få litt ekstra proteiner og fett, blander jeg også inn litt hemppulver og litt Udo's Choice olje.

klemmm:-)

Amorine

13.feb.2010 kl.23:05

Hei

Dette med juicer er litt nytt for meg, men høres spennende ut. Jeg har en blender og lager bl.a mange deilige smoothies. Så juicer er noe man trenger i tillegg til en blender...? Er det for å skille fruktkjøttet? Bruker man eksempelvis hele epler og appelsiner?

Jeg kjøpte en gang en liten blender, magic bullet. Den har jeg brukt masse til å male bl.a korn og nøtter. Det fulgte imidlertid også med en juicer til den, men den har jeg aldri brukt.... Har du prøvd den?

Maiken

14.feb.2010 kl.00:21

Takk for tipset Annema! Har tenkt på den juiceren, og nå tror jeg jammen det blir en ny juicer på meg også... :) Har lyst å prøve ut et tips jeg har lest om,- å kjøre frossen melon (kantalup) i juiceren og få noe som minner om softis!!

Det internett-tipset er forresten genialt! Har opplevd det samme på andre varer, så her er det mye penger å spare! :)

Ha en fiiiiiin morsdag!!! :)

Nutrivita.no

14.feb.2010 kl.17:55

Hei! Har du mulighet til å sende oss din mailadresse slik at vi kan sende deg en henvendelse?

theperfectbody89

14.feb.2010 kl.18:45

ÅÅ jeg ønsker meg en juicepresser!:D

♥ Sunniva

14.feb.2010 kl.21:37

Du er på topplista over 40 :D Hvor mange lesere har du daglig ((( :

Lilja

14.feb.2010 kl.22:23

Har du noen gode tips til hva man kan bruke pulpen til?
Har liksom avventet med juicing fordi jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med den. Føles så bortkastet og bare kaste den.

ET LIV I BALANSE.

14.feb.2010 kl.23:23

Jeg har allerede vært innom tanken om hva pulpen skal brukes til. Har ingen gode ideer ennå, men skal sjekke ut etterhvert.... Annema

Amorine

15.feb.2010 kl.07:56

hva med å lage fruktruller i dehydratoren? :)

Annema

15.feb.2010 kl.15:31

Amorine: Det har jeg gjort flere ganger, tror til og med at jeg har lagt ut oppskrift på det her på bloggen. Men det blir ekstremt søtt, veldig konsentrert - så det spørs hvor sunt det er. Men supert alternativ til godterier for de små. Annema

Amorine

15.feb.2010 kl.22:41

jeg tenkte som et forslag på hva man kunne bruke pulpen som blir igjen i juiceren til. men det krever vel kanskje at det man juicer er helt rent (uten skall og kjærner mm).....? :)

hVictoria

16.feb.2010 kl.00:42

har denne selv, hatt den i et år og den er fremdeles som ny og i bruk iallefall 3-5 dager i uken! Du blir helt avhengig!

Ingvill

17.feb.2010 kl.09:58

Gratulerer med super blogg, Anne Ma! Må bare dele min nye, grønne superdrink med deg: Press en appelsin, ha i en stor neve frisk spinat og kjør i blender'n. Jern og C-vitamin i en grønn smaksbombe. Igår hadde jeg i en halv lime og litt frisk bladpersille også - enda bedre! Ingvill (som også er blitt litt grønnere i 2010...)

Ingelill

23.feb.2010 kl.14:21

Gratulerer med juicer, ett herlig verktøy.

Har brukt pulp av gulrot, rødbete og selleri i en brøddeig.

Nå er 3 brett med appelsin, gulrot, eple, lime, selleri- masse i dehydratoren. Tenkte å hive det i blenderen når det er helt tørt, ha pulveret på glass og bruke i smoothier, yoghurt etc som ekstra næring. =)

( Jeg liker ikke å kaste all den gode frukt&grønt-massen)

Silje Silje

14.apr.2010 kl.00:10

Er du fremdeles like fornøyd med juiceren din? Jeg tror jeg skal slå til denne uken, men greit å vite om jeg bør gå for den du valgte eller ikke :)

ET LIV I BALANSE.

14.apr.2010 kl.09:54

Ingelill: Så flink du er. Det siste du nevner er noe jeg har tenkt å gjøre lenge, men ikke fått somlet meg til. Men kanskje snart....

Silje: Jeg står fast ved at dette er min beste investering noensinne. Jeg bruker juiceren hver eneste dag og har allerede begynt å bekymre meg for hvordan jeg skal klare meg uten den i sommerferien. Smil. Får kanskje holde meg til pulverløsninger med greens i ferien, selv om det ikke er helt det samme.... Lykke til, du kommer til å elske det! Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits