090210: Grønn salat med egg og superfoods

Da jeg tok intoleransetest i fjor sommer var eggeplomme en av de matvarene som kroppen min reagerte mest på. Jeg har derfor vært veldig restriktiv med egg det siste halvåret, men i det siste har jeg følt et veldig behov for å spise egg. Så da har jeg innført litt mer egg en før - men ikke mer enn et par ganger i uka. Og alltid sammen med masse grønn salat. Det er kjempegodt. Her har jeg grønne salatblader, litt hakket rødløk, friske urter, masse gojibær, hempnøtter (uten skall), extra virgin olivenolje, litt sitron, litt himalayasalt - og hardkokt egg. Raskt å blande sammen - og smaker godt nesten uansett hva du blander oppi. Salaten er "Fransk Feldsalat" fra Elstøen Gartneri - og er min favorittsalat om dagen. Jeg finner den som oftest som en del av disse trippelsalatene - men hos Gulden finner jeg den i 100-grams-pakninger. Kom gjerne med tips om dere vet andre som butikker som har denne salaten i butikk i hovedstaden.


 

24 kommentarer

Iselin

09.feb.2010 kl.11:12

høres og ser godt ut! :)

Nysgjerrig

09.feb.2010 kl.11:49

Jeg lurer på - kan du fortelle mer om intolleransetesting. Hvordan gjør man det og hvor sikker er testingen. Får man en gradering på intolleransen?

Annema

09.feb.2010 kl.11:55

Nysgjerrig: Jeg skal få sendt deg en link i kveld hvor du kan lese mer om intoleransetester. Det er ulike tester. Og ja, det er en gradering. Egg var eksempelvis noe jeg ikke burde spise mer enn en gang i uka. Andre ting burde jeg holde meg helt borte fra en periode. Kommer tilbake, nå må jeg løpe. Hilsen Annema

Marie

09.feb.2010 kl.13:02

Dette ser godt ut! Nå vet jeg hva jeg skal ha til lunsj! :)

Pia

09.feb.2010 kl.14:49

Dette så supergodt ut! :-D

Send gjerne link til intoleransetest til meg også :-)

Elle

09.feb.2010 kl.16:11

De selger vanligvis den salattypen (i separate pakninger) på grønnsakshandleren i Carl Berner-krysset ihvertfall.. Kanskje andre grønnsakshandlere/innvandrerbutikker har den og? Evt. så vet vel Elstøen hvem i Oslo de selger den til, så du kan jo snakke med dem?

09.feb.2010 kl.17:08

Tar i mot den linken med takk jeg også,

og ønsker deg en fin kveld :-)

Marianne

09.feb.2010 kl.17:11

(ups.. postet det litt for fort)...Og her har du adressen også, så slipper du å gjette eller trylle... ;-)

Silje Silje

09.feb.2010 kl.17:26

Salat er et herk for tiden synes jeg. Jeg er jo så glad i spinat, men tror det er midt i ikke-perioden for spinat nå, det er jo ikke oppdrive i hele trondheim! Blir mye hjertesalat i smoothiene nå, og trippelsalat med ruccola, hjertesalat og en rød en.

Maten din så god ut :)
Jeg vil også gjerne ha link til intoleranse testing :) har sett på litt forskjellige, er det york test e.l du har tatt? Fikk skikkelig lyst på en god salat nå!

Christina Straume

09.feb.2010 kl.18:51

Hei Annema, send gjerne linken til meg med, er du snill. Jeg har selv "dille" på kikerter og blander de ferdigkokte ertene (boks) med chili, hvitløk, sellleri, fersk koriander etc, alt etter hva jeg har hjemme. Vet ikke om det er noe næring i de ertene forresten, men gode er de! Takk!

Amfitriti

09.feb.2010 kl.20:35

Ser lekkert ut Annema, nå fikk jeg også lyst på salat:-)

Må bare kommentere om kikerter at det er kjempesunt, inneholder folat, jern sink og selen blant annet:-) Og er en god kilde til protein.

Sara

Annema

09.feb.2010 kl.21:28

Takk for mange innlegg fra dere! Flott at dere er engasjert og at dere legger inn kommentarer. Det finnes nok mange typer matintoleransetester, men min erfaring er fra Yorktest og US Biotec. Jeg er fornøyd med begge typene. Her er noen linker du kan sjekke ut:

http://www.yorktest.no/

Denne har jeg tatt på meg selv. Kan bestilles direkte fra linken under, evt kan du bestille via Monica hos Naturmat. Hun vil da også følge deg opp litt i etterkant: http://www.naturmat.no/

http://eubiotek.net/

Et av barna mine, som har cøliaki, tok sin test via EU Biotec. Her sendes blodprøven til USA. Fungerte også helt bra. Virker veldig profesjonelle. Terapeuten jeg bestilte denne testen hos er ikke lenger i arbeid, så jeg vet ikke hvor du får bestilt den. Men tipper mange terapeuter har tilgang til den. Hvis ikke kontakt nettisden http://eubiotek.net/

Ellers enig med den som sa at salat er litt vanskelig nå. Det er ikke mye digg å finne. Og jeg er litt skeptisk til alt som kommer levert fra utlandet. Når lollosalaten fra Frankrike er full av bakterier så kan man jo begynne å lure om det er så lurt å spise så mye grønt som jeg gjør nå. Men jeg vasker i allefall enda grundigere nå enn jeg gjør om sommeren når norske varer er tilgjengelig.

Lykke til, dere. Annema

Marie

09.feb.2010 kl.21:31

Og enda sunnere er kikertene om du spiser de raw! :) Det er kjempeenkelt. Bare kjøp tørka kikerter i butikken (de aller fleste butikker har det nå, tror jeg). Legg kikertene i bløt over natta og sim sala bim, det blir liv i de! :) La vannet renne skikkelig av og skyll kikertene flere ganger om dagen (iallefall 2, helst 3) inntil de har fått en liten hale. Tar 2-4 dager. Da er de klare til å nytes! Snadder :)

Annema

09.feb.2010 kl.23:14

Enig med deg Marie. Erter, bønner osv på boks er vel neppe særlig næringsrike. Skal prøve å lage noe med rå kikerter etterhvert, rå hummus eksempelvis. Annema

Ingelill

10.feb.2010 kl.16:27

Angående tørkede kikerter. Markedsføres de som raw? Lurer på hvilken tørkeprosess de har vært igjennom mtp temperatur.

Neste gang jeg er i oslo får jeg kjøpe meg salat. =)

lizz

10.feb.2010 kl.17:13

Hei du! Jeg lurer på hva du anbefaler å steke mat med? Jeg har prøvd f.eks olivenolje, men det skvetter jo sånn. Håper du har noen tips til meg :)

Ingelill

10.feb.2010 kl.19:32

Lizz: stek i pure kokosolje.( ikke ekstra virgin) Den oljen som tåler høye steketemperaturer best. Også skal det mye til for at den skvetter.

Annema

10.feb.2010 kl.22:42

Ja, jeg bruker mye kokosolje. Viktig å bruke oljer som tåler høy temperatur. Mange oljer blir direkte skadelige når de varmes opp. Annema

siggi

11.feb.2010 kl.11:31

Et spørsmål som ikke omhandler dette men jeg lurer på om noen av dere har deltatt eller vurderer å delta på Kernesundfamilies workshop i mars? Det koster over 7000,- og jeg lurer på om det er verdt det. Eller klarer jeg kanskje like godt å legge om livsstilen uten kjøpsforpliktelser?

lizz

11.feb.2010 kl.16:43

Okei. Tusen takk til begge for svar :)

Mjuuugly

12.feb.2010 kl.05:25

siggi, prisen er altfor høy for meg, dessverre! Virker som et fantastisk bra kurs da, men for min del er det umulig å skrape frem de pengene. Hadde jeg derimot hatt råd og var en person som trenger et ekstra puff bak, -hadde jeg meldt meg på med en gang! Bøkene og måten hun formidler budskapet på er jo så inspirerende at hvis ikke kurset fikser motviasjonen er det nok umulig!

Annema

12.feb.2010 kl.08:35

Enig med Mjuuugly. Prisen høres stiv ut og ikke noe jeg ville prioritert nå. Men står du foran en kostholdsendring og trenger inspirasjon og et ekstra dytt er nok dette en perfekt start. Annema

Cathrine

18.feb.2010 kl.21:53

Hei

Har kjøpt feldsalat fra Elstøen på Coop Mega på Bekkestua. Tror det er Mega på Skøyen også. Kanskje de har den der.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits